Готуємо овочеве рагу – поради та оригінальні рецепти
Овочеве рагу – чудова страва, яку можна подавати не тільки в самостійному вигляді, але і як гарнір.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Овочеве рагу – чудова страва, яку можна подавати не тільки в самостійному вигляді, але і як гарнір. Ви можете поєднувати його з рибою, м'ясом або навіть грибами.
Щоб ваше рагу вийшло ідеальним, пропонуємо дотримуватися таких порад:
- Намагайтеся нарізати овочі однаковими шматочками, щоб вони рівномірно обсмажились.
- Всі овочі можна окремо відварити або посмажити, а потім змішати інгредієнти і довести рагу до готовності. Або ж зробити засмажку і поступово додавати інгредієнти. У першому випадку овочі краще тримають форму. Якщо ви готуєте рагу за другим способом, намагайтеся додавати овочі в правильній послідовності, щоб страва не перетворилася в однорідну масу. Щоб уникнути цього, спочатку додайте тверді овочі (гарбуз, картоплю, перець), а потім м'які (зелень, помідори, горошок).
- У процесі приготування рагу підлийте трохи бульйону або води, щоб ваша страва не підгоріла.
- Щоб ваша страва була ароматною, додайте приправи в середині або кінці готування. Таким чином смак і запах приправ не змінитися під час приготування рагу.
Овочеве рагу з картоплею, цвітною капустою, шпинатом і нутом
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 качан цвітної капусти
- 800 г картоплі
- 1 зелений перець чилі
- 2 зуб. часнику
- 1 цибулина
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. куркуми
- 1 ч. л. приправи карі
- 1 ч. л. меленого коріандру
- 1 ч. л. меленого імбиру
- 1 ч. л. насіння гірчиці
- 350 г відвареного або консервованого нуту
- 250 г шпинату
- сіль – за смаком
Цвітну капусту розберіть на суцвіття і відваріть протягом 5 хвилин в підсоленій киплячій воді. Після чого відкиньте на друшляк і залиште 150 мл рідини, в якій варилася капуста.
Очистіть і наріжте картоплю на рівні і великі шматочки. Потім варіть протягом 10 хвилин в підсоленій киплячій воді.
Чилі і часник наріжте тонкими кружальцями, а цибулю – півкільцями. Розігрійте на сковороді вершкове масло і оливкову олію. Обсмажте чилі, часник і цибулю на слабкому вогні до м'якості. Додайте коріандр, куркуму, імбир, гірчицю, сіль і карі. Ретельно перемішайте і готовте ще кілька хвилин. Потім додайте картоплю, капусту і влийте воду, яку залишили після капусти. Тушкуйте протягом 10 хвилин, після чого додайте шпинат і нут. Готуйте, поки зелень не стане м'якою. Смачного!
Більше цікавих рецептів читайте в статті Готуємо рагу – прості та оригінальні рецепти смачної страви
Овочеве рагу c селерою, помідорами і стручковою квасолею
Візьміть інгредієнти:
- 1 цибулина
- 2 черешки селери
- 1 червоний болгарський перець
- 2 зуб. часнику
- 600 г помідорів
- 4 ст. л. оливкової олії
- 300 г стручкової квасолі
- кілька гілочок петрушки і кропу
- 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
- сіль і перець – за смаком
Очистіть перець від насіння і наріжте його тонкими смужками. Селеру наріжте великими дольками, а цибулю – півкільцями. Помідори опустіть в окріп і перекладіть в холодну воду. Очистіть їх від шкірки. Після чого розріжте на частини, видаліть насіння і наріжте тонкими смужками.
Обсмажте часник і цибулю на розігрітій олії. Додайте селеру, перець, квасолю і тушкуйте протягом 2-3 хвилини. Влийте невелику кількість води і готуйте ще 10 хвилин під накритою кришкою.
Додайте подрібнену зелень, помідори, чебрець, сіль і перець. Добре перемішайте і готуйте ще 15 хвилин, періодично помішуючи. Смачного!
Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і помідорами
Вам знадобиться:
- 2 кабачка
- 2 баклажана
- 4 помідори
- 2 солодких перцю
- 1 морква
- 1 цибулина
- 300 г сметани
- 1 ст. л. куркуми
- 1 гол. часнику
- зелень – за смаком
Наріжте півкільцями баклажани і кабачки. Замочіть їх у підсоленій гарячій воді. Тим часом на крупній тертці натріть моркву і наріжте півкільцями помідори і цибулю. Перекладіть все в каструлю, додайте сметану і влийте половину склянки води. Поставте тушкуватися, а коли рагу закипить – посоліть, поперчіть, додайте часник, куркуму та інші спеції за смаком. В кінці готування додайте подрібнену зелень. Смачного!
Читайте також: Що приготувати з баклажанами — прості рецепти смачних страв
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття