Menu
Готуємо овочеве рагу – поради та оригінальні рецепти

Готуємо овочеве рагу – поради та оригінальні рецепти

Овочеве рагу – чудова страва, яку можна подавати не тільки в самостійному вигляді, але і як гарнір.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Овочеве рагу – чудова страва, яку можна подавати не тільки в самостійному вигляді, але і як гарнір. Ви можете поєднувати його з рибою, м'ясом або навіть грибами.

Щоб ваше рагу вийшло ідеальним, пропонуємо дотримуватися таких порад:

- Намагайтеся нарізати овочі однаковими шматочками, щоб вони рівномірно обсмажились.

- Всі овочі можна окремо відварити або посмажити, а потім змішати інгредієнти і довести рагу до готовності. Або ж зробити засмажку і поступово додавати інгредієнти. У першому випадку овочі краще тримають форму. Якщо ви готуєте рагу за другим способом, намагайтеся додавати овочі в правильній послідовності, щоб страва не перетворилася в однорідну масу. Щоб уникнути цього, спочатку додайте тверді овочі (гарбуз, картоплю, перець), а потім м'які (зелень, помідори, горошок).

- У процесі приготування рагу підлийте трохи бульйону або води, щоб ваша страва не підгоріла.

- Щоб ваша страва була ароматною, додайте приправи в середині або кінці готування. Таким чином смак і запах приправ не змінитися під час приготування рагу.

Овочеве рагу з картоплею, цвітною капустою, шпинатом і нутом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти
  • 800 г картоплі
  • 1 зелений перець чилі
  • 2 зуб. часнику
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. вершкового масла

Масло

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. куркуми
  • 1 ч. л. приправи карі
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 1 ч. л. меленого імбиру
  • 1 ч. л. насіння гірчиці
  • 350 г відвареного або консервованого нуту
  • 250 г шпинату
  • сіль – за смаком

Овочеве рагу з картоплею, цвітною капустою, шпинатом і нутом

Цвітну капусту розберіть на суцвіття і відваріть протягом 5 хвилин в підсоленій киплячій воді. Після чого відкиньте на друшляк і залиште 150 мл рідини, в якій варилася капуста.
Очистіть і наріжте картоплю на рівні і великі шматочки. Потім варіть протягом 10 хвилин в підсоленій киплячій воді.
Чилі і часник наріжте тонкими кружальцями, а цибулю – півкільцями. Розігрійте на сковороді вершкове масло і оливкову олію. Обсмажте чилі, часник і цибулю на слабкому вогні до м'якості. Додайте коріандр, куркуму, імбир, гірчицю, сіль і карі. Ретельно перемішайте і готовте ще кілька хвилин. Потім додайте картоплю, капусту і влийте воду, яку залишили після капусти. Тушкуйте протягом 10 хвилин, після чого додайте шпинат і нут. Готуйте, поки зелень не стане м'якою. Смачного!

Більше цікавих рецептів читайте в статті Готуємо рагу – прості та оригінальні рецепти смачної страви

Овочеве рагу c селерою, помідорами і стручковою квасолею

Овочеве рагу c селерою, помідорами і стручковою квасолею

Візьміть інгредієнти:

  • 1 цибулина
  • 2 черешки селери
  • 1 червоний болгарський перець
  • 2 зуб. часнику
  • 600 г помідорів
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 300 г стручкової квасолі
  • кілька гілочок петрушки і кропу
  • 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
  • сіль і перець – за смаком

Очистіть перець від насіння і наріжте його тонкими смужками. Селеру наріжте великими дольками, а цибулю – півкільцями. Помідори опустіть в окріп і перекладіть в холодну воду. Очистіть їх від шкірки. Після чого розріжте на частини, видаліть насіння і наріжте тонкими смужками.
Обсмажте часник і цибулю на розігрітій олії. Додайте селеру, перець, квасолю і тушкуйте протягом 2-3 хвилини. Влийте невелику кількість води і готуйте ще 10 хвилин під накритою кришкою.
Додайте подрібнену зелень, помідори, чебрець, сіль і перець. Добре перемішайте і готуйте ще 15 хвилин, періодично помішуючи. Смачного!

Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і помідорами

Вам знадобиться:

  • 2 кабачка
  • 2 баклажана
  • 4 помідори
  • 2 солодких перцю
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 300 г сметани

Сметана

  • 1 ст. л. куркуми
  • 1 гол. часнику
  • зелень – за смаком

Овочі

Наріжте півкільцями баклажани і кабачки. Замочіть їх у підсоленій гарячій воді. Тим часом на крупній тертці натріть моркву і наріжте півкільцями помідори і цибулю. Перекладіть все в каструлю, додайте сметану і влийте половину склянки води. Поставте тушкуватися, а коли рагу закипить – посоліть, поперчіть, додайте часник, куркуму та інші спеції за смаком. В кінці готування додайте подрібнену зелень. Смачного!

Читайте також: Що приготувати з баклажанами — прості рецепти смачних страв

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття