Menu
Готуємо рагу – прості та оригінальні рецепти смачної страви

Готуємо рагу – прості та оригінальні рецепти смачної страви

Медове рагу з яловичини, яєчне рагу, грузинське рагу з курки – в цій статті ми розповімо, як приготувати досить легку і в той же час оригінальну страву.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття


Рагу – універсальна страва. Його можна приготувати з чого завгодно: м'яса, риби, овочів або грибів, додавши пікантний соус. Ми підібрали незвичайні і в той же час прості рецепти страв, які принесуть вам та вашим близьким одне задоволення.

1. Яєчне рагу

Така страва готується дуже просто, а завдяки кунжутній олії та оцту створюється незвичайний аромат. Для приготування візьміть інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.
  • зелена цибуля – 3 стебла
  • помідори – 2 шт.
  • рисовий оцет – 1 ст. л.
  • кукурудзяний крохмаль – 1,5 ч. л.
  • кунжутна олія – 2 ч. л.
  • рис відварений – 1-2 чашки
  • цукор – 1/2 ч. л.
  • сіль – 1 ч. л.

Яєчне рагу

Відокремте зелену та білу частину нарізаної зеленої цибулі. Помідори поріжте кубиками. У збиті яйця влийте рисовий оцет, кунжутну олію і додайте 1/2 ч. л. солі. Візьміть велику сковороду, розігрійте в ній 1 ст. л. олії і смажте яєчну суміш до готовності. Перекладіть в тарілку.

У цій же сковороді підігрійте олію, що залишилася. Додайте білу частини цибулі і посоліть. Через одну хвилину додайте зелену частину цибулі, помідори, цукор і оцет. Тушкуйте протягом двох хвилин.

Кукурудзяний крохмаль змішайте з однією столовою ложкою води. Додайте в сковороду і тушкуйте, поки соус не загусне. Додайте яйця і залиште ще на одну хвилину, помішуючи. Подавайте з відвареним рисом. Смачного!

Читайте також: Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

2. Чахохбілі – грузинське рагу з курки

Чахохбілі – це традиційна грузинська страва, яка спочатку готувалася з фазана, але сучасність вносить свої корективи і зараз прийнято обходитися курятиною. Для приготування вам знадобляться:

  • курка – 1,2 кг
  • помідори – 5 шт.
  • ріпчаста цибуля – 4 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • вершкове масло – 40 г
  • петрушка – за смаком
  • кінза – за смаком
  • сіль – за смаком
  • хмелі-сунелі – 1,2 ч. л.
  • мелений червоний перець – 1,2 ч. л.
  • шафран – 1, 5 ч. л.

Масло

Помийте і просушіть паперовим рушником курку, після чого поріжте на порції. Цибулю і помідори очистіть від шкірки і поріжте кубиками. Кінзу порубаєте, а решту зелень і часник поріжте дрібними шматочками.

Візьміть сковороду або сотейник з товстим дном і розігрійте в ньому вершкове масло. Потім додайте курку (шматочки курки бажано викладати нещільно один до одного). Додайте цибулю, періодично перевертаючи курку до появи рум'яної скоринки. Додайте помідори, гострий червоний перець, шафран, хмелі-сунелі і посоліть. Залиште рагу тушкуватися на маленькому вогні 10-15 хвилин. Потім додайте зелень і часник. Ретельно перемішайте і дайте покипіти ще 5-8 хвилин. Готово!

Чахохбілі – грузинське рагу з курки

3. Медовое рагу з яловичини

Для приготування ніжного м'яса з медовими нотками – візьміть інгредієнти:

  • яловичина – 700 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • молоко – 0,5 л
  • болгарський перець – 1 шт.
  • мед – 200 мл
  • сіль і перець – за смаком
  • імбир – за смаком
  • кориця – за смаком

Молоко

Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями і обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору. Яловичину наріжте кубиками і додайте до цибулі. Тушкуйте 10 хвилин (за цей час рідина повинна випаруватися, а м'ясо – покритися апетитною скоринкою).

Тим часом болгарський перець наріжте півкільцями і додайте в наше рагу. Смажте 5 хвилин, помішуючи. Потім додайте мед, спеції і тушкуйте ще 5 хвилин. Влийте сюди кисле молоко, щоб воно покрило м'ясо. Сковороду переставте в духовку і випікайте до готовності. Страву можна вважати готовою, як тільки молоко википить. Смачного!

Медовое рагу з яловичини

Читайте також: Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1048

Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

Щоб приготувати смачну, поживну вечерю і порадувати близьких – не обов'язково…
926

Насіння льону та його користь – 3 способи правильного вживання

Лляне насіння зараз можна побачити всюди: його добавляють в хліб, смузі та різні каші. І…
622

Солодкий яблучний пудинг — дієтичний десерт за 20 хвилин

У запропонованій нами варіації пудинг буде дієтичним та корисним, хоч інтерпретувати його…
593

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я.
590

Готуємо справжній шоколадний фондан вдома — 3 оригінальних та простих рецепти

"Шоколадний шоколад з шоколадом в шоколаді” — готуємо справжній фондан вдома!
576

Як контролювати рівень цукру в крові — 3 корисні рецепти

Продукти, що допомагають контролювати рівень цукру в крові та 3 корисні рецепти
459

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв
405

ТОП-5 солодощів, які не зашкодять фігурі

У цій статті ми підібрали ласощі, які можна споживати навіть під час дієти.