Menu
Готуємо рагу – прості та оригінальні рецепти смачної страви

Готуємо рагу – прості та оригінальні рецепти смачної страви

Медове рагу з яловичини, яєчне рагу, грузинське рагу з курки – в цій статті ми розповімо, як приготувати досить легку і в той же час оригінальну страву.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття


Рагу – універсальна страва. Його можна приготувати з чого завгодно: м'яса, риби, овочів або грибів, додавши пікантний соус. Ми підібрали незвичайні і в той же час прості рецепти страв, які принесуть вам та вашим близьким одне задоволення.

1. Яєчне рагу

Така страва готується дуже просто, а завдяки кунжутній олії та оцту створюється незвичайний аромат. Для приготування візьміть інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.
  • зелена цибуля – 3 стебла
  • помідори – 2 шт.
  • рисовий оцет – 1 ст. л.
  • кукурудзяний крохмаль – 1,5 ч. л.
  • кунжутна олія – 2 ч. л.
  • рис відварений – 1-2 чашки
  • цукор – 1/2 ч. л.
  • сіль – 1 ч. л.

Яєчне рагу

Відокремте зелену та білу частину нарізаної зеленої цибулі. Помідори поріжте кубиками. У збиті яйця влийте рисовий оцет, кунжутну олію і додайте 1/2 ч. л. солі. Візьміть велику сковороду, розігрійте в ній 1 ст. л. олії і смажте яєчну суміш до готовності. Перекладіть в тарілку.

У цій же сковороді підігрійте олію, що залишилася. Додайте білу частини цибулі і посоліть. Через одну хвилину додайте зелену частину цибулі, помідори, цукор і оцет. Тушкуйте протягом двох хвилин.

Кукурудзяний крохмаль змішайте з однією столовою ложкою води. Додайте в сковороду і тушкуйте, поки соус не загусне. Додайте яйця і залиште ще на одну хвилину, помішуючи. Подавайте з відвареним рисом. Смачного!

Читайте також: Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

2. Чахохбілі – грузинське рагу з курки

Чахохбілі – це традиційна грузинська страва, яка спочатку готувалася з фазана, але сучасність вносить свої корективи і зараз прийнято обходитися курятиною. Для приготування вам знадобляться:

  • курка – 1,2 кг
  • помідори – 5 шт.
  • ріпчаста цибуля – 4 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • вершкове масло – 40 г
  • петрушка – за смаком
  • кінза – за смаком
  • сіль – за смаком
  • хмелі-сунелі – 1,2 ч. л.
  • мелений червоний перець – 1,2 ч. л.
  • шафран – 1, 5 ч. л.

Масло

Помийте і просушіть паперовим рушником курку, після чого поріжте на порції. Цибулю і помідори очистіть від шкірки і поріжте кубиками. Кінзу порубаєте, а решту зелень і часник поріжте дрібними шматочками.

Візьміть сковороду або сотейник з товстим дном і розігрійте в ньому вершкове масло. Потім додайте курку (шматочки курки бажано викладати нещільно один до одного). Додайте цибулю, періодично перевертаючи курку до появи рум'яної скоринки. Додайте помідори, гострий червоний перець, шафран, хмелі-сунелі і посоліть. Залиште рагу тушкуватися на маленькому вогні 10-15 хвилин. Потім додайте зелень і часник. Ретельно перемішайте і дайте покипіти ще 5-8 хвилин. Готово!

Чахохбілі – грузинське рагу з курки

3. Медовое рагу з яловичини

Для приготування ніжного м'яса з медовими нотками – візьміть інгредієнти:

  • яловичина – 700 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • молоко – 0,5 л
  • болгарський перець – 1 шт.
  • мед – 200 мл
  • сіль і перець – за смаком
  • імбир – за смаком
  • кориця – за смаком

Молоко

Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями і обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору. Яловичину наріжте кубиками і додайте до цибулі. Тушкуйте 10 хвилин (за цей час рідина повинна випаруватися, а м'ясо – покритися апетитною скоринкою).

Тим часом болгарський перець наріжте півкільцями і додайте в наше рагу. Смажте 5 хвилин, помішуючи. Потім додайте мед, спеції і тушкуйте ще 5 хвилин. Влийте сюди кисле молоко, щоб воно покрило м'ясо. Сковороду переставте в духовку і випікайте до готовності. Страву можна вважати готовою, як тільки молоко википить. Смачного!

Медовое рагу з яловичини

Читайте також: Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

3093

Що приготувати з кабачків — найоригінальніші рецепти

Сирний гратен з кабачків, котлетки з кабачків і сиру, рагу по-італійськи з кабачками і…
1612

Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети

Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети. Пропонуємо вам підбірку смачних…
1600

Готуємо овочеві котлети – 5 оригінальних рецептів

Морквяні котлети, котлети з шпинату, кіноа та сиру чеддер, капустяно-горохові котлети,…
1545

Як приготувати ідеальну окрошку — рецепти смачного літнього супу

Класична окрошка з ковбасою, окрошка з копченою куркою, окрошка з копченою рибою, окрошка…
1145

ТОП-7 корисних продуктів для шлунку

Щоб попередити захворювання шлункового-кишкового тракту, пропонуємо вам дізнатися, які…
967

Як приготувати ідеальний жульєн – 3 рецепта популярної закуски

Жульєн – це традиційна французька закуска із запечених грибів, курячого філе і хрусткою…
897

Як приготувати тістечко «Картопля» – смачний рецепт з дитинства

Як приготувати тістечко «Картопля» – смачний рецепт з дитинства.
831

Смачно і просто – 3 рецепти вишуканих дерунів

Смачно і просто – 3 рецепти вишуканих дерунів