
Готуємо рагу – прості та оригінальні рецепти смачної страви
Медове рагу з яловичини, яєчне рагу, грузинське рагу з курки – в цій статті ми розповімо, як приготувати досить легку і в той же час оригінальну страву.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Рагу – універсальна страва. Його можна приготувати з чого завгодно: м'яса, риби, овочів або грибів, додавши пікантний соус. Ми підібрали незвичайні і в той же час прості рецепти страв, які принесуть вам та вашим близьким одне задоволення.
1. Яєчне рагу
Така страва готується дуже просто, а завдяки кунжутній олії та оцту створюється незвичайний аромат. Для приготування візьміть інгредієнти:
- яйця – 4 шт.
- зелена цибуля – 3 стебла
- помідори – 2 шт.
- рисовий оцет – 1 ст. л.
- кукурудзяний крохмаль – 1,5 ч. л.
- кунжутна олія – 2 ч. л.
- рис відварений – 1-2 чашки
- цукор – 1/2 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
Відокремте зелену та білу частину нарізаної зеленої цибулі. Помідори поріжте кубиками. У збиті яйця влийте рисовий оцет, кунжутну олію і додайте 1/2 ч. л. солі. Візьміть велику сковороду, розігрійте в ній 1 ст. л. олії і смажте яєчну суміш до готовності. Перекладіть в тарілку.
У цій же сковороді підігрійте олію, що залишилася. Додайте білу частини цибулі і посоліть. Через одну хвилину додайте зелену частину цибулі, помідори, цукор і оцет. Тушкуйте протягом двох хвилин.
Кукурудзяний крохмаль змішайте з однією столовою ложкою води. Додайте в сковороду і тушкуйте, поки соус не загусне. Додайте яйця і залиште ще на одну хвилину, помішуючи. Подавайте з відвареним рисом. Смачного!
Читайте також: Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч
2. Чахохбілі – грузинське рагу з курки
Чахохбілі – це традиційна грузинська страва, яка спочатку готувалася з фазана, але сучасність вносить свої корективи і зараз прийнято обходитися курятиною. Для приготування вам знадобляться:
- курка – 1,2 кг
- помідори – 5 шт.
- ріпчаста цибуля – 4 шт.
- часник – 4 зубчики
- вершкове масло – 40 г
- петрушка – за смаком
- кінза – за смаком
- сіль – за смаком
- хмелі-сунелі – 1,2 ч. л.
- мелений червоний перець – 1,2 ч. л.
- шафран – 1, 5 ч. л.
Помийте і просушіть паперовим рушником курку, після чого поріжте на порції. Цибулю і помідори очистіть від шкірки і поріжте кубиками. Кінзу порубаєте, а решту зелень і часник поріжте дрібними шматочками.
Візьміть сковороду або сотейник з товстим дном і розігрійте в ньому вершкове масло. Потім додайте курку (шматочки курки бажано викладати нещільно один до одного). Додайте цибулю, періодично перевертаючи курку до появи рум'яної скоринки. Додайте помідори, гострий червоний перець, шафран, хмелі-сунелі і посоліть. Залиште рагу тушкуватися на маленькому вогні 10-15 хвилин. Потім додайте зелень і часник. Ретельно перемішайте і дайте покипіти ще 5-8 хвилин. Готово!
3. Медовое рагу з яловичини
Для приготування ніжного м'яса з медовими нотками – візьміть інгредієнти:
- яловичина – 700 г
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- молоко – 0,5 л
- болгарський перець – 1 шт.
- мед – 200 мл
- сіль і перець – за смаком
- імбир – за смаком
- кориця – за смаком
Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями і обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору. Яловичину наріжте кубиками і додайте до цибулі. Тушкуйте 10 хвилин (за цей час рідина повинна випаруватися, а м'ясо – покритися апетитною скоринкою).
Тим часом болгарський перець наріжте півкільцями і додайте в наше рагу. Смажте 5 хвилин, помішуючи. Потім додайте мед, спеції і тушкуйте ще 5 хвилин. Влийте сюди кисле молоко, щоб воно покрило м'ясо. Сковороду переставте в духовку і випікайте до готовності. Страву можна вважати готовою, як тільки молоко википить. Смачного!
Читайте також: Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття