Menu
Готуємо гороховий суп – 5 незвичайних ідей смачної страви

Готуємо гороховий суп – 5 незвичайних ідей смачної страви

Класичний гороховий суп, гороховий суп з м'ятою і свинячою гомілкою, гороховий суп на копчених реберцях та з беконом, горохово-м'ятний суп, марокканський суп «Біссара» – в цій статті ми розповімо про найбільш незвичайні рецепти горохового супу.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ідея горохового супу з'явилася в Афінах ще в глибоку давнину. Зараз існує безліч варіацій цього супу. Вони бувають гарячими, холодними, кремоподібними, або майже як каша, але при цьому дуже смачними та ситними. У цій статті ми розповімо, як легко приготувати гороховий суп в домашніх умовах.

Класичний гороховий суп – рецепт

Візьміть інгредієнти:

  • Свинина – 250 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Сухий горох – 200 г
  • Морква – 0,5-1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Вершкове масло – 35-40 г
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Картопля – 5-6 шт.

Масло

Насамперед залийте горох холодною водою і залиште на 1-2 години, періодично міняючи воду (близько 2-3 разів). Горох з м'ясом положіть в каструлю з киплячою водою, додайте дрібно нарізаний часник, сіль і варіть одну годину. Потім порізану картоплю додайте в суп та варіть ще пів години. Моркву і цибулю пасеруйте у вершковому маслі і також додайте в суп. Посоліть та додайте прянощі - за бажанням. Класичний гороховий суп готовий!

Читайте також: Перші страви — як швидко приготувати смачний грибний суп

Гороховий суп з м'ятою і свинячий гомілку – рецепт

У цьому рецепті свиняче м'ясо додається в кінці приготування, щоб не перевантажувати легкий курячий бульйон. Також рекомендується охолодити суп перед додаванням гороху. Для приготування супу вам знадобиться:

  • Горох – 1 стакан
  • Заморожений зелений горошок – 10 ст. л.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля-порей – 2 стебла
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Свиняча копчена рулька – ½ кг
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Червоний винний оцет – 2 ст. л.
  • Курячий бульйон – 2 л
  • М'ята – 3,5 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія – ​​1,5 ст. л.

Сметана

Рослинну олію розігрійте в глибокому сотейнику і обсмажте дрібно нарізану цибулю, порей і моркву близько 3 хвилин. Зменшіть вогонь до мінімуму і протушкуйте овочі ще пів години. Після чого додайте свинячу рульку, залийте курячий бульйон і проваріть 40 хвилин. Потім дайте йому охолонути, оскільки горох найкраще варити в охолодженому супі. Як тільки суп охолоне, знову поставте на вогонь і додайте сушений горох. Проваріть годину і додайте сіль та оцет. Дістаємо рульку і подрібнюємо на маленькі кубики. Беремо зелений горошок і бланшируємо в підсоленій воді. При подачі додаємо в суп зелений горошок, подрібнену рульку, сметану і дрібно нарізану м'яту. Готово!

Гороховий суп на копчених реберцях з беконом

Для приготування цього супу вам знадобиться:

  • Горох – 300 г
  • Вода – 2 л
  • Свинячі копчені ребра – 700 г
  • Картопля – 5 шт.
  • Варено-копчена свиняча грудинка – 100 г
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок (для подачі)
  • Подрібнений кріп – 1 ч. Л.
  • Грінки – 50 г
  • Мелена сушений часник – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Гороховий суп на копчених реберцях з беконом

Насамперед залийте горох холодною водою і залиште на 7-8 годин, а краще на ніч. Свинячі копчені ребра покладіть в каструлю і варіть поки м'ясо не почне відходити від кісток (варити 30 хвилин, а якщо хочете наваристий - можна довше). Процідіть бульйон, а м'ясо відкладіть. У бульйон додайте горох і проваріть 15-20 хвилин. Картоплю порізати кубиками, додайте в бульйон і варіть ще 20 хвилин. Тим часом, натріть на тертці моркву, дрібно наріжте цибулю, обсмажте і протушкуйте близько 10-15 хвилин. Сюди додайте дрібно нарізаний помідор без шкірки, перемішайте і пересипте все в бульйон. Варіть ще 10 хвилин. Буквально через 3-4 хвилини додайте дрібно нарізану варено-копчену свинячу грудинку, кріп і сіль за смаком. Суп зніміть з вогню, покладіть свинячі ребра і прикрасьте петрушкою. Смачного!
Читайте також: Як готують супи на йогурті в різних країнах — найкращі рецепти

Горохове-м'ятний суп – рецепт

Горохове-м'ятний суп

Для приготування такого супу вам знадобиться:

  • Зелений горошок – 1,5 кг
  • Свіжа м'ята – 20 г
  • Цибуля-шалот – 100 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Оливкова олія – ​​2 ст. л.

Оливкову олію розігрійте у великій каструлі на середньому вогні. Дрібно поріжте цибулю, часник і підсмажте, постійно перемішуючи, до м'якості близько 7 хвилин. Додайте горошок і підсмажте буквально одну хвилину. Сюди влийте бульйон і доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин, поки горошок не стане м'яким, потім дайте супу охолонути 15 хвилин. Після чого залийте в блендер, додайте м'яти і подрібніть. Як тільки суп стане однорідної консистенції, пересипте в каструлю і додайте сіль, перець за смаком. При подачі можна прикрасити м'ятою.

Як приготувати марокканський гороховий суп «Біссара» – рецепт

Смак звичного нам горохового супу відтіняється імбиром та аджикою, що робить страву незвичайним і ще більш апетитним. Для його приготування вам знадобиться:

  • М'ясний бульйон – 1 л
  • Горох – 500 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Оливкова олія – ​​4 ст. л.
  • Аджика – 1 ч. л.
  • Ріпчаста цибуля – 1 головка
  • Імбир, сіль, мелений духмяний перець – за смаком

Насамперед замочіть лущений горох і залиште на дві години. Після чого, залийте горох бульйоном і доведіть до кипіння. Додайте цибулю і трішки води в бульйон та проваріть пів години. Потім додайте прянощі та вершкове масло і варіть ще пів години. В кінцевому підсумку, суп повинен вийти м'яким та ніжним. Смачного!
Більше про те, як приготувати суп – в статті Супи на молоці — новий погляд на звичну страву

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1113

Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

Щоб приготувати смачну, поживну вечерю і порадувати близьких – не обов'язково…
1008

Насіння льону та його користь – 3 способи правильного вживання

Лляне насіння зараз можна побачити всюди: його добавляють в хліб, смузі та різні каші. І…
644

Солодкий яблучний пудинг — дієтичний десерт за 20 хвилин

У запропонованій нами варіації пудинг буде дієтичним та корисним, хоч інтерпретувати його…
618

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я.
607

Готуємо справжній шоколадний фондан вдома — 3 оригінальних та простих рецепти

"Шоколадний шоколад з шоколадом в шоколаді” — готуємо справжній фондан вдома!
590

Як контролювати рівень цукру в крові — 3 корисні рецепти

Продукти, що допомагають контролювати рівень цукру в крові та 3 корисні рецепти
501

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв
465

ТОП-5 солодощів, які не зашкодять фігурі

У цій статті ми підібрали ласощі, які можна споживати навіть під час дієти.