Готуємо гороховий суп – 5 незвичайних ідей смачної страви
Класичний гороховий суп, гороховий суп з м'ятою і свинячою гомілкою, гороховий суп на копчених реберцях та з беконом, горохово-м'ятний суп, марокканський суп «Біссара» – в цій статті ми розповімо про найбільш незвичайні рецепти горохового супу.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Ідея горохового супу з'явилася в Афінах ще в глибоку давнину. Зараз існує безліч варіацій цього супу. Вони бувають гарячими, холодними, кремоподібними, або майже як каша, але при цьому дуже смачними та ситними. У цій статті ми розповімо, як легко приготувати гороховий суп в домашніх умовах.
Класичний гороховий суп – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- Свинина – 250 г
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Сухий горох – 200 г
- Морква – 0,5-1 шт.
- Часник – 2-3 зубчики
- Вершкове масло – 35-40 г
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Картопля – 5-6 шт.
Насамперед залийте горох холодною водою і залиште на 1-2 години, періодично міняючи воду (близько 2-3 разів). Горох з м'ясом положіть в каструлю з киплячою водою, додайте дрібно нарізаний часник, сіль і варіть одну годину. Потім порізану картоплю додайте в суп та варіть ще пів години. Моркву і цибулю пасеруйте у вершковому маслі і також додайте в суп. Посоліть та додайте прянощі - за бажанням. Класичний гороховий суп готовий!
Читайте також: Перші страви — як швидко приготувати смачний грибний суп
Гороховий суп з м'ятою і свинячий гомілку – рецепт
У цьому рецепті свиняче м'ясо додається в кінці приготування, щоб не перевантажувати легкий курячий бульйон. Також рекомендується охолодити суп перед додаванням гороху. Для приготування супу вам знадобиться:
- Горох – 1 стакан
- Заморожений зелений горошок – 10 ст. л.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля-порей – 2 стебла
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Свиняча копчена рулька – ½ кг
- Сметана – 4 ст. л.
- Червоний винний оцет – 2 ст. л.
- Курячий бульйон – 2 л
- М'ята – 3,5 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія – 1,5 ст. л.
Рослинну олію розігрійте в глибокому сотейнику і обсмажте дрібно нарізану цибулю, порей і моркву близько 3 хвилин. Зменшіть вогонь до мінімуму і протушкуйте овочі ще пів години. Після чого додайте свинячу рульку, залийте курячий бульйон і проваріть 40 хвилин. Потім дайте йому охолонути, оскільки горох найкраще варити в охолодженому супі. Як тільки суп охолоне, знову поставте на вогонь і додайте сушений горох. Проваріть годину і додайте сіль та оцет. Дістаємо рульку і подрібнюємо на маленькі кубики. Беремо зелений горошок і бланшируємо в підсоленій воді. При подачі додаємо в суп зелений горошок, подрібнену рульку, сметану і дрібно нарізану м'яту. Готово!
Гороховий суп на копчених реберцях з беконом
Для приготування цього супу вам знадобиться:
- Горох – 300 г
- Вода – 2 л
- Свинячі копчені ребра – 700 г
- Картопля – 5 шт.
- Варено-копчена свиняча грудинка – 100 г
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок (для подачі)
- Подрібнений кріп – 1 ч. Л.
- Грінки – 50 г
- Мелена сушений часник – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Насамперед залийте горох холодною водою і залиште на 7-8 годин, а краще на ніч. Свинячі копчені ребра покладіть в каструлю і варіть поки м'ясо не почне відходити від кісток (варити 30 хвилин, а якщо хочете наваристий - можна довше). Процідіть бульйон, а м'ясо відкладіть. У бульйон додайте горох і проваріть 15-20 хвилин. Картоплю порізати кубиками, додайте в бульйон і варіть ще 20 хвилин. Тим часом, натріть на тертці моркву, дрібно наріжте цибулю, обсмажте і протушкуйте близько 10-15 хвилин. Сюди додайте дрібно нарізаний помідор без шкірки, перемішайте і пересипте все в бульйон. Варіть ще 10 хвилин. Буквально через 3-4 хвилини додайте дрібно нарізану варено-копчену свинячу грудинку, кріп і сіль за смаком. Суп зніміть з вогню, покладіть свинячі ребра і прикрасьте петрушкою. Смачного!
Читайте також: Як готують супи на йогурті в різних країнах — найкращі рецепти
Горохове-м'ятний суп – рецепт
Для приготування такого супу вам знадобиться:
- Зелений горошок – 1,5 кг
- Свіжа м'ята – 20 г
- Цибуля-шалот – 100 г
- Часник – 2 зубчики
- Оливкова олія – 2 ст. л.
Оливкову олію розігрійте у великій каструлі на середньому вогні. Дрібно поріжте цибулю, часник і підсмажте, постійно перемішуючи, до м'якості близько 7 хвилин. Додайте горошок і підсмажте буквально одну хвилину. Сюди влийте бульйон і доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин, поки горошок не стане м'яким, потім дайте супу охолонути 15 хвилин. Після чого залийте в блендер, додайте м'яти і подрібніть. Як тільки суп стане однорідної консистенції, пересипте в каструлю і додайте сіль, перець за смаком. При подачі можна прикрасити м'ятою.
Як приготувати марокканський гороховий суп «Біссара» – рецепт
Смак звичного нам горохового супу відтіняється імбиром та аджикою, що робить страву незвичайним і ще більш апетитним. Для його приготування вам знадобиться:
- М'ясний бульйон – 1 л
- Горох – 500 г
- Вершкове масло – 30 г
- Оливкова олія – 4 ст. л.
- Аджика – 1 ч. л.
- Ріпчаста цибуля – 1 головка
- Імбир, сіль, мелений духмяний перець – за смаком
Насамперед замочіть лущений горох і залиште на дві години. Після чого, залийте горох бульйоном і доведіть до кипіння. Додайте цибулю і трішки води в бульйон та проваріть пів години. Потім додайте прянощі та вершкове масло і варіть ще пів години. В кінцевому підсумку, суп повинен вийти м'яким та ніжним. Смачного!
Більше про те, як приготувати суп – в статті Супи на молоці — новий погляд на звичну страву
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття