Menu
Готуємо гороховий суп – 5 незвичайних ідей смачної страви

Готуємо гороховий суп – 5 незвичайних ідей смачної страви

Класичний гороховий суп, гороховий суп з м'ятою і свинячою гомілкою, гороховий суп на копчених реберцях та з беконом, горохово-м'ятний суп, марокканський суп «Біссара» – в цій статті ми розповімо про найбільш незвичайні рецепти горохового супу.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ідея горохового супу з'явилася в Афінах ще в глибоку давнину. Зараз існує безліч варіацій цього супу. Вони бувають гарячими, холодними, кремоподібними, або майже як каша, але при цьому дуже смачними та ситними. У цій статті ми розповімо, як легко приготувати гороховий суп в домашніх умовах.

Класичний гороховий суп – рецепт

Візьміть інгредієнти:

  • Свинина – 250 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Сухий горох – 200 г
  • Морква – 0,5-1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Вершкове масло – 35-40 г
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Картопля – 5-6 шт.

Масло

Насамперед залийте горох холодною водою і залиште на 1-2 години, періодично міняючи воду (близько 2-3 разів). Горох з м'ясом положіть в каструлю з киплячою водою, додайте дрібно нарізаний часник, сіль і варіть одну годину. Потім порізану картоплю додайте в суп та варіть ще пів години. Моркву і цибулю пасеруйте у вершковому маслі і також додайте в суп. Посоліть та додайте прянощі - за бажанням. Класичний гороховий суп готовий!

Читайте також: Перші страви — як швидко приготувати смачний грибний суп

Гороховий суп з м'ятою і свинячий гомілку – рецепт

У цьому рецепті свиняче м'ясо додається в кінці приготування, щоб не перевантажувати легкий курячий бульйон. Також рекомендується охолодити суп перед додаванням гороху. Для приготування супу вам знадобиться:

  • Горох – 1 стакан
  • Заморожений зелений горошок – 10 ст. л.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля-порей – 2 стебла
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Свиняча копчена рулька – ½ кг
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Червоний винний оцет – 2 ст. л.
  • Курячий бульйон – 2 л
  • М'ята – 3,5 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія – ​​1,5 ст. л.

Сметана

Рослинну олію розігрійте в глибокому сотейнику і обсмажте дрібно нарізану цибулю, порей і моркву близько 3 хвилин. Зменшіть вогонь до мінімуму і протушкуйте овочі ще пів години. Після чого додайте свинячу рульку, залийте курячий бульйон і проваріть 40 хвилин. Потім дайте йому охолонути, оскільки горох найкраще варити в охолодженому супі. Як тільки суп охолоне, знову поставте на вогонь і додайте сушений горох. Проваріть годину і додайте сіль та оцет. Дістаємо рульку і подрібнюємо на маленькі кубики. Беремо зелений горошок і бланшируємо в підсоленій воді. При подачі додаємо в суп зелений горошок, подрібнену рульку, сметану і дрібно нарізану м'яту. Готово!

Гороховий суп на копчених реберцях з беконом

Для приготування цього супу вам знадобиться:

  • Горох – 300 г
  • Вода – 2 л
  • Свинячі копчені ребра – 700 г
  • Картопля – 5 шт.
  • Варено-копчена свиняча грудинка – 100 г
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок (для подачі)
  • Подрібнений кріп – 1 ч. Л.
  • Грінки – 50 г
  • Мелена сушений часник – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Гороховий суп на копчених реберцях з беконом

Насамперед залийте горох холодною водою і залиште на 7-8 годин, а краще на ніч. Свинячі копчені ребра покладіть в каструлю і варіть поки м'ясо не почне відходити від кісток (варити 30 хвилин, а якщо хочете наваристий - можна довше). Процідіть бульйон, а м'ясо відкладіть. У бульйон додайте горох і проваріть 15-20 хвилин. Картоплю порізати кубиками, додайте в бульйон і варіть ще 20 хвилин. Тим часом, натріть на тертці моркву, дрібно наріжте цибулю, обсмажте і протушкуйте близько 10-15 хвилин. Сюди додайте дрібно нарізаний помідор без шкірки, перемішайте і пересипте все в бульйон. Варіть ще 10 хвилин. Буквально через 3-4 хвилини додайте дрібно нарізану варено-копчену свинячу грудинку, кріп і сіль за смаком. Суп зніміть з вогню, покладіть свинячі ребра і прикрасьте петрушкою. Смачного!
Читайте також: Як готують супи на йогурті в різних країнах — найкращі рецепти

Горохове-м'ятний суп – рецепт

Горохове-м'ятний суп

Для приготування такого супу вам знадобиться:

  • Зелений горошок – 1,5 кг
  • Свіжа м'ята – 20 г
  • Цибуля-шалот – 100 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Оливкова олія – ​​2 ст. л.

Оливкову олію розігрійте у великій каструлі на середньому вогні. Дрібно поріжте цибулю, часник і підсмажте, постійно перемішуючи, до м'якості близько 7 хвилин. Додайте горошок і підсмажте буквально одну хвилину. Сюди влийте бульйон і доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин, поки горошок не стане м'яким, потім дайте супу охолонути 15 хвилин. Після чого залийте в блендер, додайте м'яти і подрібніть. Як тільки суп стане однорідної консистенції, пересипте в каструлю і додайте сіль, перець за смаком. При подачі можна прикрасити м'ятою.

Як приготувати марокканський гороховий суп «Біссара» – рецепт

Смак звичного нам горохового супу відтіняється імбиром та аджикою, що робить страву незвичайним і ще більш апетитним. Для його приготування вам знадобиться:

  • М'ясний бульйон – 1 л
  • Горох – 500 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Оливкова олія – ​​4 ст. л.
  • Аджика – 1 ч. л.
  • Ріпчаста цибуля – 1 головка
  • Імбир, сіль, мелений духмяний перець – за смаком

Насамперед замочіть лущений горох і залиште на дві години. Після чого, залийте горох бульйоном і доведіть до кипіння. Додайте цибулю і трішки води в бульйон та проваріть пів години. Потім додайте прянощі та вершкове масло і варіть ще пів години. В кінцевому підсумку, суп повинен вийти м'яким та ніжним. Смачного!
Більше про те, як приготувати суп – в статті Супи на молоці — новий погляд на звичну страву

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття