Menu
Французька галета з яблуками й горіхами — рецепт корисного солодкого перекусу

Французька галета з яблуками й горіхами — рецепт корисного солодкого перекусу

Справжня ж французька галета — це вишуканий десерт, ситний перекус, і куди яскравіша страва, ніж звичайний крекер.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Галетами у Франції прийнято вважати будь-які пласкі коржі з різноманітною начинкою: фруктовою, овочевою, сирною тощо. Для українців це слово більше асоціюється з крихким сухим печивом, схожим на крекер. Це спостерігається також у італійській, іспанській, російській та багатьох інших культурах, а все іде ще з давнини, коли мореплавці брали з собою у плавання сухі коржі, які довго зберігали свіжість і не псувалися. Посилаючись на асоціації, будь-яке сухе печиво, переважно прямокутне, тепер називають — галетою.

Магазинні полиці сьогодні забиті різноманітним печивом, галетним у тому числі, але не кожен виробник може похизуватися якісним складом свого продукту. Насправді ж, галетна випічка корисна для здоров’я, якщо її не псувати різними хімічними добавками та шкідливими жирами.

Справжня ж французька галета — це вишуканий десерт, ситний перекус, і куди яскравіша страва, ніж звичайний крекер! Вона більше нагадує апетитний фруктовий пиріг, і її можна смакувати з кавою й чаєм, частувати нею діток, і себе коханих, не боючись погладшати, адже сьогоднішній рецепт галети включає у себе лише корисні інгредієнти та мінімум солодкого. Але повірте — менш смачною вона від цього аж ніяк не стане!

Перевагою даного рецепту також є те, що в ньому присутні вівсяні висівки, які являють собою оболонку вівсяного зерна, себто - це клітковина. Проходячи по стінках шлунково-кишкового тракту, вона наче віничком прибирає усі шлаки й токсини. Безумовним плюсом є і те, що клітковина в організмі людини набухає, створюючи відчуття ситості, і між тим — зовсім не спричиняє проблем із зайвою вагою, ба більше — висівки стимулюють перистальтику і не дають жирам осідати на зовсім неочікуваних місцях!

Читайте також: Справжній «суперфуд» для краси та здоров’я — готуємо кіноа

Французька галета з яблуками й горіхами

Інгредієнти для тіста:

  • 5 ст.л цільнозернового борошна
  • 3 ст.л перемелених горіхів (мигдаль підійде ідеально, проте можна і не додавати взагалі)
  • 2 яйця
  • 3 ст.л вівсяних висівок
  • стевія/мед за смаком
  • 2 ст.л кисломолочного сиру
  • 1 ст.л натурального йогурту
  • дрібка солі

Сир

Для начинки:

  • 100-150 г рікоти
  • яблука
  • грецькі горіхи, мигдаль, кеш’ю - будь-які на ваш смак
  • стевія/мед за смаком
  • кориця

Читайте також: Що приготувати з яблуками — прості ідеї для цих вихідних

Насправді, начинку для галети можна варіювати за своїми особистими смаком та фантазією, адже вона ідеально смакуватиме з усім: вишнями, полуницею, грушею з сиром, персиками, сливами, ревенем… з чим ваша душа тільки забажає!
Ягоди

Приготування:

Усі інгредієнти для тіста змішуємо, і дуже зручно, якщо під рукою буде блендер. Якщо тісто буде липкуватим, додайте ще трішки борошна.

Поділіть тісто на 2 частини (для двох галет), загорніть у харчову плівку та поставте на кілька хвилин до холодильника. За цей час якраз можна нарізати яблучка. Далі, дістаємо тісто і розкатуємо його. Рікоту, за бажання, перемішуємо з медом чи стевією, і викладаємо, залишаючи 1,5-2 см біля краю. Викладаємо поверх рікоти яблука, посипаємо горіхами та корицею. Загортаємо вільні краєчки тіста всередину, і відправляємо на силіконовому коврику чи пергаменті випікатися при 180 градусах. Час випікання залежить від потужності вашої духовки, проте розрахуйте приблизно 20-30 хвилин, і періодично поглядайте на галету.

Смачного вам чаювання!

Французька галета з яблуками й горіхами

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1298

3 соуси, які доповнять будь-яку страву – прості рецепти

Грибний, молочний або сметанний? Вирішувати вам, який з цих соусів прикрасить ваш…
1203

Як приготувати «Пташине молоко» в домашніх умовах – рецепт смачного десерту

Як приготувати «Пташине молоко» в домашніх умовах – рецепт смачного…
1097

Рецепти ідеального заварного крему для ваших десертів

Рецепти ідеального заварного крему для ваших десертів
1074

Що приготувати з кабачків — найоригінальніші рецепти

Сирний гратен з кабачків, котлетки з кабачків і сиру, рагу по-італійськи з кабачками і…
854

Десерт для ласунів – як приготувати торт «Мурашник»

Мурашник – це неймовірно солодкий і дуже швидкий в приготуванні торт. Такий варіант…
823

Готуємо простий та ніжний сметанник – рецепти ідеального десерту

Один з найпопулярніших десертів з дитинства – це сметанник. Всі інгредієнти прості та…
811

Готуємо картопляний салат – прості та смачні рецепти

Картопляний салат з тунцем, картопляний салат з печінкою, картопляний салат з оселедцем…
710

Як приготувати домашній паштет – рецепти і секрети

Паштет – проста і дуже смачна закуска. Її можна робити з печінки, риби, м'яса, овочів,…