Чим корисні мандарини та що з ними приготувати — найкращі рецепти
Мандарини — смачний фрукт, в якому міститься багато вітамінів та інших корисних речовин.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Мандарини — смачний фрукт, в якому міститься багато вітамінів та інших корисних речовин. Мандарини вважаються справжнім новорічним фруктом — смак і аромат мандаринів асоціюється з новорічною ялинкою, подарунками та святковим застіллям. Погодьтеся, що складно уявити Новий Рік без мандаринів. Про них ми й розповімо у цій статті.
Чим корисні мандарини
У мандаринах, як і в інших цитрусових, міститься багато вітамінів: вітамін С, вітаміни групи В, вітамін D, вітамін К, а також калій, пектин, фолієва кислота, магній, фосфор та кальцій.
Мандарини корисні для фігури — калорій в них зовсім небагато. Вони покращують роботу кишечника і нормалізують обмін речовин. Крім того, в мандаринах міститься нобілетін, який запобігає накопиченню жиру в печінці.
Регулярне споживання мандаринів (2–3 мандарини в день) допомагає знизити рівень холестерину, поліпшити стан серця і судин (завдяки вмісту калію), зміцнити зуби й кістки (завдяки вмісту кальцію та фосфору).
Які бувають мандарини
Мандарини, які ви бачите на полицях супермаркетів, в основному поставляються з Туреччини (кислуваті на смак, часто з кісточками), Іспанії (солодкі, великі, з кісточками і без) або Марокко (солодкі, без кісточок, темно-помаранчеві). Також, бувають абхазькі мандарини (кисло-солодкі, в основному без кісточок) та ізраїльські (солодкі, без кісточок).
Клементини — це гібрид мандарина з гірким севільським апельсином. Постачають клементини з Іспанії, Італії, Марокко та Алжиру.
За зовнішнім виглядом клементини відрізняються від мандаринів. Як правило, клементини трішки солодші, ніж мандарини, та більш яскравого кольору. У мандаринів, в порівнянні з клементинами, м'якіша шкірка — вона легше відстає від плоду.
Читайте також: Хурма, шарон, корольок — чим вони корисні та що з ними приготувати
Як швидко приготувати пиріг з мандаринами — рецепт
- 5 мандаринів або клементинів
- 0,5 склянки борошна
- 0,5 склянки цукру (можна більше, якщо хочете солодше)
- 3 яйця
- 150 грамів молока
- 150 грамів сметани жирністю 21%
- 2 столові ложки м'якого вершкового масла
- Дрібка солі
- 1 чайна ложка пекарського порошку
Для цього пирога, мандарини або клементини можна викласти двома способами: часточками або кружечками. Форму для запікання змастіть маслом, посипте борошном та викладіть на дно форми мандарини (часточки або кружечки — як більше подобається).
У великій тарілці збийте яйця з цукром, сіллю, пекарським порошком, молоком та сметаною. Додайте м'яке вершкове масло і борошно, добре перемішайте — у вас повинно вийти однорідне тісто. Вилийте тісто на мандарини і поставте форму в духовку. Такий пиріг потрібно запікати приблизно 40 хвилин або до готовності. Перед тим як подавати на стіл, можна посипати цукровою пудрою. Смачного!
Читайте також: Міжнародний День Торта — як швидко приготувати смачну випічку
Мигдально-мандариновий пиріг — смачний десерт без глютену
- 3-4 великих мандарини без кісточок
- 3 курячих яйця
- 1 склянка цукру
- 3 склянки мигдальної муки
- 1 чайна ложка пекарського порошку
- Трохи цукрової пудри
- Вершкове масло (щоб змастити форму для запікання)
Мандарини промийте, складіть у каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та потримайте на вогні 15 хвилин. Злийте окріп, залийте холодною водою, доведіть до кипіння й потримайте на вогні ще 15 хвилин. З мандаринів зробіть пюре — це можна зробити блендером, але переконайтеся, що в фруктах немає кісточок.
Духовку розігрійте до 170 градусів, форму для пирога змастіть маслом. У великій мисці збийте яйця з цукром, додайте мигдальне борошно, мандаринове пюре і пекарський порошок. Добре перемішайте інгредієнти. Вилийте тісто у форму для запікання і поставте в духовку на 50–60 хвилин. Готовий пиріг трохи охолодіть, посипте цукровою пудрою і можна подавати на стіл. Смачного!
Читайте також: Для тих, хто любить солодощі — 5 королівських десертів з турецьким йогуртом
Апельсиново-мандариновий смузі з йогуртом — як приготувати
- 1 склянка апельсинового соку
- 3 апельсини
- 4 мандарини або клементини
- 200 грамів йогурту без добавок
- 1 столова ложка меду — за бажанням
- 0,5 склянки молока — за бажанням
Апельсини та мандарини очистіть від шкірки та видаліть кісточки. Складіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Смачного!
За матеріалами Вікіпедії, segodnya.ua, theviewfromgreatisland.com
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття