
Чим корисна селера та що з нею приготувати — супи, салати, смузі
У цій статті ми розповімо, чим корисна селера та що з нею можна приготувати — тільки корисні для здоров'я страви.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Якщо ви — за здорове харчування, то, швидше за все, у вашому раціоні вже є селера. Якщо ж немає, то саме час це виправити. У цій статті ми розповімо, чим корисна селера та що з нею можна приготувати — тільки корисні для здоров'я страви (супи, салати, смузі).
Чим корисна селера
Селера — це зелена овочева рослина, яка має безліч корисних для здоров'я властивостей та широко використовується в кулінарії. Крім того, в селері — дуже мало калорій, тому вона просто незамінна для тих, хто на дієті.
У селері міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітаміни Е й К, провітамін А, калій, фосфор, кальцій, магній, залізо, цинк та інші.
Селера корисна для здоров'я — вона має антисептичні, протиалергенні, тонізуючі властивості. Цей продукт корисний для серця і судин, для нервової системи, імунітету, травної системи.
Селера може бути протипоказана під час вагітності, а також при деяких захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Селера — що з нею приготуватиУ цій статті ми підібрали тільки найпростіші та найкорисніші для здоров'я страви: картопляний крем-суп з селерою, кілька салатів з селерою і два рецепти смузі з селерою (на кефірі та йогурті).
Картопляний суп-пюре з селерою — як приготувати
- 1 головка селери
- 2 середні картоплини
- 1 середня цибулина
- 3 гілочки кропу
- 100 грамів вершкового масла
- 3 чашки курячого бульйону
- Півчашки сметани жирністю 21%
- Оливкова олія
- Сіль
- Листя селери
Селеру подрібніть. Картоплю очистіть від шкірки, подрібніть. Цибулю очистіть, подрібніть. Складіть інгредієнти в невелику сковороду, додайте вершкове масло і протушкуйте 10 хвилин. Додайте курячий бульйон, протушкуйте ще 10 хвилин. Подрібніть суп блендером, додайте сметану. Коли будете подавати на стіл, прикрасьте кропом і листям селери, та збризніть оливковою олією. Смачного!
Читайте також: Як швидко приготувати суп — прості та складні рецепти супів з кабачками
Салат з селерою, фініками та сиром — рецепт
- 8 стебел селери
- 6 фініків без кісточки
- 0,5 чашки мигдальних горіхів
- 3 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку
- 50 грамів пармезану або іншого твердого сиру
- Чверть чашки оливкової олії
- Сіль, чорний перець, мелена паприка — за смаком
Горіхи викладіть на форму для запікання і поставте в гарячу духовку на 10 хвилин. Горіхи трохи охолодіть та подрібніть. Сир натріть на дрібній тертці. Відокремте листя селери. Стебла селери дрібно порубайте. У салатній мисці перемішайте горіхи, селеру, листя селери, фініки, лимонний сік, оливкову олію. Посоліть та поперчіть. Смачного!
Салат з селерою, горіхами і зеленим горошком — рецепт
- 1 чашка подрібненої селери
- 0,5 чашки сушеної вишні або журавлини
- 0,5 чашки зеленого горошку (замороженого)
- 3 столові ложки йогурту без добавок (або 1 столова ложка майонезу і 2 столові ложки йогурту без добавок)
- 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку
- Трішки подрібнених горіхів
Горошок заздалегідь розморозьте. Перемішайте всі інгредієнти, заправте йогуртом та лимонним соком. Салат готовий!
Читайте також: Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу
Найсмачніший смузі на кефірі — рецепт
- 0,5 чашки листя шпинату
- 1 стигла солодка груша
- Чверть чашки подрібненої селери
- Невеликий шматочок свіжого імбиру
- Кілька листків руколи
- Кілька листків м'яти — за бажанням
- 0,5 чайної ложки насіння чіа
- Половинка замороженого банана
- 1 чайна ложка свіжовичавленого лимонного соку
- 1 чайна ложка меду
- 1 склянка кефіру або класичного йогурту без добавок
Готується цей смачний смузі, як і зазвичай: складіть інгредієнти в блендер, подрібніть, розлийте в красиві склянки та можна подавати на стіл. Смачного!
Читайте також: Смузі на кефірі — очищаємо організм після новорічних свят
Дуже смачний смузі з яблуком і селерою — рецепт
- 4 солодких яблука
- Сік 1 лимона
- 2 склянки мінеральної води без газу
- 200 грамів йогурту
- 1 стебло селери
- 1 столова ложка меду
Яблука наріжте і складіть в блендер, подрібніть. Додайте лимонний сік, воду, йогурт, подрібнену селеру, мед — знову подрібніть. Такий смузі можна подавати як солодкий десерт, а можна — як корисний та поживний перекус. Смачного!
За матеріалами epicurious.com, bonappetit.com, allrecipes.com, nytimes.com, olivemagazine.gr
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття