Menu
Сезон гарбуза — як приготувати смачну гарбузову кашу на молоці

Сезон гарбуза — як приготувати смачну гарбузову кашу на молоці

У цій статті розповідаємо, як приготувати смачну гарбузову кашу на молоці, а також як самостійно зробити гарбузове пюре.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Гарбуз — доступний та корисний продукт, з яким можна приготувати багато смачного: гарбузові смузі, гарбузові крем-супи, гарбузовий пиріг, гарбузовий чізкейк, гарбузові мафіни, а також таку просту та смачну страву як гарбузова каша на молоці. У цій статті розповідаємо, як та з чим приготувати смачну гарбузову кашу на молоці.

Гарбузова каша — які потрібні інгредієнти

Приготувати гарбузову кашу — дуже просто, і інгредієнти для цього знадобляться найпростіші:

    • М'якуш гарбуза або пюре гарбуза. Для гарбузової каші можна брати готове гарбузове пюре (як його приготувати, розповімо нижче), а можна нарізати м'якуш гарбуза кубиками, відварити під кришкою приблизно 10 хвилин, злити воду й подрібнити м'якуш блендером.
гарбуз
    • Гарбузову кашу зазвичай варять на молоці — так вона виходить особливо смачною. Як правило, на півкілограма м'якушу гарбуза беруть 2–3 склянки молока (дивлячись, наскільки густу ви хочете кашу).
Велике молоко
    • Цукор — в гарбузову кашу на молоці додають кілька столових ложок цукру.
    • Сіль — за смаком та за бажанням.
    • Мелена кориця, мелений імбир — за смаком та за бажанням.
    • Крупи: гарбузову кашу на молоці готують з рисом, вівсянкою, пшоном, манною крупою, кукурудзяною кашею.
    • Вершкове масло — в готову гарбузову кашу додають трохи вершкового масла (столову ложку або більше).
масло
    • Подавати гарбузову кашу можна з медом або солодким сиропом, прикрасити — гарбузовим насінням.
гарбузові насіння

Читайте також: Сезон гарбуза — 10 ідей для смачного та корисного гарбузового смузі

Як приготувати гарбузову кашу на молоці з рисом — рецепт

Існує багато способів приготувати гарбузову кашу на молоці, зокрема, гарбузову кашу готують з рисом, вівсянкою, пшоном, манкою, кукурудзяною крупою. Щоб приготувати гарбузову кашу на молоці з рисом, вам знадобляться інгредієнти:

  • 0,5 кг м'якушу гарбуза
  • 300 мл молока
  • 2 столові ложки цукру
  • Сіль за смаком
  • 2 столові ложки рису
  • 3 столові ложки води
  • 1 столова ложка вершкового масла

М'якуш гарбуза наріжте невеликими кубиками (або натріть на великій тертці), складіть у каструлю, додайте трохи води та варіть на сильному вогні з закритою кришкою приблизно 10 хвилин (щоб гарбуз став м'яким, а вода википіла). Готовий гарбуз подрібніть, щоб вийшло пюре. Залийте м'якуш гарбуза молоком та поставте на невеликий вогонь, доведіть до кипіння. Як тільки каша закипить, додайте рис, цукор, сіль та варіть кашу приблизно півгодини або поки не буде готовий рис. Коли каша буде готова, додайте вершкове масло й ненадовго залиште настоюватися. Смачного!

гарбузова каша

Читайте також: Здорове харчування: чим корисна рисова каша на молоці та як її готувати

Як приготувати гарбузову кашу з вівсянкою — рецепт

Не менш смачною, ніж гарбузова каша з рисом, виходить гарбузова каша на молоці з вівсянкою. Щоб приготувати таку кашу, візьміть інгредієнти:

  • 1 чашку гарбузового пюре (як його приготувати, читайте нижче)
  • 2 склянки молока
  • 1 склянку води
  • 1 чашку вівсяної крупи
  • Мелену корицю, мелений імбир — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Гарбузове насіння — за бажанням (щоб прикрасити кашу)
  • Кленовий або інший солодкий сироп — за бажанням

Гарбузове пюре перемішайте з корицею, імбиром, сіллю. Додайте молоко, воду та вівсянку — знову перемішайте. Щільно закрийте кришкою та поставте в холодильник на ніч (від 6 до 12 годин). Зранку, перекладіть кашу в каструльку, поставте каструльку на вогонь та варіть кашу приблизно 5 хвилин або до готовності. Зніміть з вогню та залиште настоюватися на кілька хвилин. Подавайте з солодким сиропом, гарбузовим насінням та корицею. Смачного!

гарбузове насіння

Читайте також: Як приготувати вівсяну кашу на молоці — 5 рецептів

Як приготувати гарбузове пюре — рецепт

Як ви могли помітити, в багатьох рецептах зустрічається такий інгредієнт як готове гарбузове пюре. Щоб самостійно зробити гарбузове пюре (5–6 чашок), вам знадобляться інгредієнти:

  • Гарбуз в середньому 2,5 кг
  • Кухонна сіль — за бажанням

Духовку попередньо розігрійте (при температурі 200 градусів). Гарбуз добре вимийте, розріжте навпіл, дістаньте волокна з насінням. Внутрішню частину гарбуза трішки посоліть та покладіть половинки гарбуза в форму для запікання. Поставте гарбуз в гарячу духовку та запікайте 45–60 хвилин або до готовності (готовий гарбуз легко протикається ножем). Охолодіть та подрібніть м'якуш гарбуза за допомогою блендера або кухонного комбайна. Готове гарбузове пюре можна зберігати до тижня в холодильнику або до трьох місяців в морозильнику. На основі гарбузового пюре можна готувати каші, супи, смузі.

А що готуєте с гарбузом Ви?

гарбузова каша

За матеріалами vashakasha.com, dairygoodness.ca, inspiredtaste.net

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття