Медовий Спас 2020 — що приготувати на Маковія
На Маковія в храмах освячується мед нового збору, і, звичайно ж, в цей день українські господині печуть булочки з маком і медові пряники, подають на стіл млинці з маком, і багато всякої різної смакоти з медом та маком.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Напевно, ви знаєте, що 14 серпня святкується Медовий Спас або свято Маковія, після якого починається Успенський піст. На Маковія в храмах освячується мед нового збору, і, звичайно ж, в цей день українські господині печуть булочки з маком і медові пряники, подають на стіл млинці з маком, і багато всякої різної смакоти з медом та маком.
Що ж, будемо дотримуватися традицій, і розповімо про рецепти маково-медової смакоти, які ви можете приготувати в цьому році, щоб порадувати себе і свою сім'ю.
Так що ж приготувати на Медовий Спас? Пропонуємо вам кілька простих рецептів з медом і маком: медові пряники з маком, пиріг з медом і маком і, звичайно ж, млинці на молоці з маком і медом. Почнемо!
Що спекти на Медовий Спас — смачна випічка з медом і маком
Якщо хочеться приготувати на Маковія смачну випічку з медом і маком, то цей рецепт — саме те, що потрібно. Готується досить просто. Отже, вам знадобляться інгредієнти:
- 2 повних склянки борошна
- 4 великих яйця або 5 середніх яєць
- 200 мл турецького йогурту
- 3/4 склянки меду
- Чверть склянки свіжовичавленого лимонного соку
- 1 чайна ложка лимонної цедри
- Чверть склянки маку
- 2 чайних ложки соди
- Дрібка солі
- 1 столова ложка вершкового масла або рослинної олії (щоб змастити форму)
В тарілці добре збийте яйця, додайте йогурт і перемішайте. Додайте мед, лимонний сік і лимонну цедру, знову добре все перемішайте. Додайте борошно, мак, соду, сіль і добре все перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок. Тісто вилийте на змащену маслом форму і запікайте в духовці приблизно 30 хвилин. Охолодіть і можна подавати на стіл. Смачного!
Читайте також: Міжнародний День Торта — як швидко приготувати смачну випічку
Найкраща страва на Маковія — готуємо медові пряники з маком
- 2,5 склянки борошна
- 0,7 склянки м'якого вершкового масла
- 0,25 склянки меду
- 0,7 склянки цукру
- 1 яєчний жовток
- Дрібка ванілі
- 3 столових ложки маку
- 0,5 чайної ложки меду
За допомогою блендера або міксера збийте вершкове масло, цукор і мед. Вбийте яєчний жовток і додайте ваніль, перемішайте. Додайте лимонну цедру, борошно і соду. Добре все перемішайте. Розділіть тісто на дві частини, розкачайте кожну частину у продовгувату форму. Обкатайте тісто в маці. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте на ніч у холодильник. Зранку дістаньте охолоджене тісто і наріжте його кружечками завтовшки приблизно 0,5 сантиметри кожен. Викладіть печиво на форму для запікання і поставте в розігріту духовку на 10-12 хвилин. Готове печиво охолодіть і можете подавати на стіл.
Як приготувати макові млинці з медом
Ми вже розповідали про те, як готувати млинці та оладки на Масляну. Тепер пропонуємо вам рецепт млинців, які можна (і навіть потрібно) приготувати на Маковія!
- 1 склянка борошна
- 3/4 склянки молока
- 1 столова ложка оцту
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1 яйце
- 2 столових ложки розтопленого вершкового масла
- Дрібка ванілі
- 2 столових ложки цукру
- 1 чайна ложка пекарського порошку
- 0,5 чайної ложки соди
- 1 чайна ложка маку
- 1 чайна ложка лимонної цедри
Молоко, оцет і лимонний сік з'єднайте в тарілці та відставте на 10 хвилин. Через 10 хвилин додайте яйце, розтоплене вершкове масло і ваніль. В іншій тарілці перемішайте всі сипучі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, соду, пекарський порошок, мак, лимонну цедру. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, щоб вийшло тісто без грудочок. Підсмажте млинці на сковороді і подавайте з медом. Смачного!
Більше про те, як готувати млинці, читайте в статті Як приготувати смачні млинці на молоці — рецепти і секрети приготування
На Медовий Спас можна також приготувати солодке масло з медом і корицею. Як це зробити — ми вже розповідали в статті Міфи та правда про вершкове масло
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття