Зміцнюємо імунітет – 5 корисних і смачних страв для вашого здоров'я
Для того, щоб завжди тримати себе у формі і не стати жертвою підступної застуди, пропонуємо вам добірку неймовірно смачних, а головне корисних страв для зміцнення вашого імунітету.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Для того, щоб завжди тримати себе у формі і не стати жертвою підступної застуди, пропонуємо вам добірку неймовірно смачних, а головне корисних страв для зміцнення вашого імунітету.
1. Лосось зі шпинатом і апельсинами
Апельсини володіють чудовим складом, який допомагає зміцнити і зберегти здоров'я, а саме вітаміни А, В, С, D і Р, залізо, мідь, калій, кальцій, натрій, магній, фосфор, фтор, марганець та інші корисні речовини. У свою чергу лосось корисний для здоров'я шкіри, нервової і травних систем, регулює рівень цукру в крові і є антиоксидантом. А жирні кислоти омега-3, які також містяться в цій рибі, можуть впливати на біологічне старіння людини.
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2 ст. л. оливкової олії
- 4 філе лосося
- 4 ст. листя шпинату
- 1/2 червоної цибулі (нарізану тонкими кільцями)
- 2 апельсина
- сіль, перець – за смаком
Приправте лосось сіллю і перцем. У великій чавунній сковороді розігрійте оливкову олію і перекладіть сюди філе риби. Обсмажте з кожного боку по 2-3 хвилини до золотистої скоринки. Потім відправте сковороду в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Тим часом приготуйте салат: змішайте шпинат, апельсини (сік і м'якоть), цибулю і 1 столову ложку оливкової олії. Поперчіть і посоліть за смаком. Готову рибу подавайте з салатом. Смачного!
2. Чилі з куркою у вершковому соусі
Курячий бульйон завжди славився своєю користю для профілактики простудних захворювань, оскільки він багатий всіма необхідними амінокислотами для боротьби з вірусами. Цей рецепт урізноманітнить звичайний курячий бульйон, а для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 цибулина
- 3 зуб. часнику
- 1 ч. л. кумина
- 1 ч. л. чилі порошку
- 1 ч. л. часникового порошку
- 1 ст. молока
- 50 г вершкового сиру
- 1/3 ст. тертого сиру чеддер
- 1/2 ч. л. кайенского перцю
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 1 лайм
- 1 банка білої консервованої квасолі
- 450 мл курячого бульйону
- 1 ст. сметани (бажано нежирної)
- сіль і перець – за смаком
- 450 г курячого філе
Розігрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте цибулю до золотистого кольору. Потім додайте подрібнений часник і смажте ще 2 хвилини. Після чого посоліть, поперчіть, всипте часниковий порошок, чилі, кайенский перець і кумін. Ретельно перемішайте. Заздалегідь зваріть куряче філе і подрібніть його. Потім додайте в сковороду разом з кукурудзяним крохмалем. Добре перемішайте і готуйте 5-10 хвилин, після чого додайте сік і цедру лайма, а потім квасолю. Влийте курячий бульйон і доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Зменшіть вогонь і всипте тертий чеддер та вершковий сир. Готуйте кілька хвилин, поки суміш з чилі не загусне. Готову страву можна подавати з шматочками халапеньйо, подрібненою зеленню, начос і лаймом. Смачного!
3. Баклажани, запечені з нутом і зеленню
Головна користь баклажана у величезній кількості мінералів та вітамінів. А вживаючи їх можна поліпшити своє самопочуття. У ньому міститься В1, мідь, магній, В3, калій, клітковина, фолієва кислота та інші корисні речовини. У свою чергу нут відмінно справляється з підвищенням захисних функцій організму і є відмінним продуктом для профілактики застуди.
Візьміть інгредієнти:
- 2 баклажана (нарізаних середніми шматочками)
- 2 ч. л. паприки
- 1 ч. л. коріандру
- 1/2 ч. л. кумина
- 60 мл. Оливкової олії
- 400 г консервованого нуту
- 250 г помідорів чері (розрізані навпіл)
- 35 г мигдальної стружки
- 1/2 ст. подрібненої петрушки
- 1/2 ст. подрібненої кінзи
- 140 г тахіні
- 1 подрібнений часник
- 125 мл. соку лимона
- свіжа м'ята і долька лимона – для подачі
Приготуйте заправку: за допомогою блендера змішайте часник, тахіні, сік лимона, петрушку і кінзу. Окремо перемішайте шматочки баклажана, спеції, сіль і оливкову олію. На деко, застелене фольгою, викладіть спочатку баклажани, а потім нут. Відправляйте в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. Потім додайте помідори і запікайте ще 5 хвилин. Готову страву подавайте з заправкою і прикрасьте мигдальною стружкою, лимоном і м'ятою.
4. Перлова каша з запеченими овочами і часником
Перлова каша корисна для нашого організму тим, що вона багата на лізин – найважливішою для формування імунітету амінокислотою. Також в каші багато вітаміну А, який підвищує захисні сили організму і збільшує його опірність до вірусних захворювань.
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 12 зуб. часнику
- 2 цибулини
- 2 морквини (нарізані середніми шматочками)
- 5-6 шт. маленького буряка
- 250 г гарбуза (очищеного і нарізаного на кубики)
- 2 гілочки кмину
- 2 гілочки розмарину
- 1/3 ст. оливкової олії
- 350 г перлової каші
- 100 мл білого вина
- 1 л. овочевого бульйону
- твердий сир і листя базиліка – для подачі
Подрібніть одну цибулину і один зубчик часнику. Відкладіть в сторону. Розріжте на невеликі дольки цибулю, що залишилася і викладіть на деко для запікання разом з гарбузом, морквою, травами і часником. Посоліть, поперчіть та збризніть оливковою олією. Ретельно перемішайте. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин. Дайте овочам охолонути.
Тим часом обсмажте на оливковій олії цибулю і часник, який ви відклали. Посоліть, поперчіть та додайте перлову крупу. Добре перемішайте і влийте вино. Тушкуйте близько 7 хвилин. Потім додайте бульйон, трохи зменшіть вогонь і варіть кашу приблизно півгодини, щоб вбралася рідина. Додайте наші овочі і добре перемішайте. Готову страву посипати тертим сиром і базиліком. Смачного!
5. Салат з кіноа, волоським горіхом і яблуками
Цей салат можна справедливо можна назвати супервітамінним, оскільки інгредієнти в ньому багаті на цінні мінерали, вітаміни і амінокислоти, які позитивно впливають на імунітет і наповнюють організм здоров'ям та енергією.
Вам знадобиться:
- 1/3 ст. оливкової олії
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 1 ст. л. кленового сиропу
- 2 ч. л. діжонськой гірчиці
- 1 зуб. часнику
- 3 ст. свіжого листя шпинату
- 2 ст. звареного кіноа
- 1,5 ст. яблук
- 1/3 ст. сушеної журавлини
- 1/3 ст. козячого сиру
- 1/2 ст. волоського колотого горіха
- сіль і перець – за смаком
Приготуйте заправку: змішайте лимонний сік, оливкову олію, оцет, гірчицю, кленовий сироп, подрібнений часник, перець і сіль. Окремо змішайте шпинат, нарізані на кубики яблука, подрібнений сир, кіноа і волоський горіх. Заправте його нашим соусом і можете подавати. Смачного!
Читайте також: Найкращі продукти для здоров'я кісток — що їсти, щоб бути здоровим
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття