Menu
Зміцнюємо імунітет – 5 корисних і смачних страв для вашого здоров'я

Зміцнюємо імунітет – 5 корисних і смачних страв для вашого здоров'я

Для того, щоб завжди тримати себе у формі і не стати жертвою підступної застуди, пропонуємо вам добірку неймовірно смачних, а головне корисних страв для зміцнення вашого імунітету.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Для того, щоб завжди тримати себе у формі і не стати жертвою підступної застуди, пропонуємо вам добірку неймовірно смачних, а головне корисних страв для зміцнення вашого імунітету.

1. Лосось зі шпинатом і апельсинами

Лосось зі шпинатом і апельсинами

Апельсини володіють чудовим складом, який допомагає зміцнити і зберегти здоров'я, а саме вітаміни А, В, С, D і Р, залізо, мідь, калій, кальцій, натрій, магній, фосфор, фтор, марганець та інші корисні речовини. У свою чергу лосось корисний для здоров'я шкіри, нервової і травних систем, регулює рівень цукру в крові і є антиоксидантом. А жирні кислоти омега-3, які також містяться в цій рибі, можуть впливати на біологічне старіння людини.

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 4 філе лосося
  • 4 ст. листя шпинату
  • 1/2 червоної цибулі (нарізану тонкими кільцями)
  • 2 апельсина
  • сіль, перець – за смаком

Приправте лосось сіллю і перцем. У великій чавунній сковороді розігрійте оливкову олію і перекладіть сюди філе риби. Обсмажте з кожного боку по 2-3 хвилини до золотистої скоринки. Потім відправте сковороду в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. Тим часом приготуйте салат: змішайте шпинат, апельсини (сік і м'якоть), цибулю і 1 столову ложку оливкової олії. Поперчіть і посоліть за смаком. Готову рибу подавайте з салатом. Смачного!

2. Чилі з куркою у вершковому соусі

Курячий бульйон завжди славився своєю користю для профілактики простудних захворювань, оскільки він багатий всіма необхідними амінокислотами для боротьби з вірусами. Цей рецепт урізноманітнить звичайний курячий бульйон, а для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 3 зуб. часнику
  • 1 ч. л. кумина
  • 1 ч. л. чилі порошку
  • 1 ч. л. часникового порошку
  • 1 ст. молока

Молоко

  • 50 г вершкового сиру
  • 1/3 ст. тертого сиру чеддер

Чеддер

  • 1/2 ч. л. кайенского перцю
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 лайм
  • 1 банка білої консервованої квасолі
  • 450 мл курячого бульйону
  • 1 ст. сметани (бажано нежирної)
  • сіль і перець – за смаком
  • 450 г курячого філе

Філе

Розігрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте цибулю до золотистого кольору. Потім додайте подрібнений часник і смажте ще 2 хвилини. Після чого посоліть, поперчіть, всипте часниковий порошок, чилі, кайенский перець і кумін. Ретельно перемішайте. Заздалегідь зваріть куряче філе і подрібніть його. Потім додайте в сковороду разом з кукурудзяним крохмалем. Добре перемішайте і готуйте 5-10 хвилин, після чого додайте сік і цедру лайма, а потім квасолю. Влийте курячий бульйон і доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Зменшіть вогонь і всипте тертий чеддер та вершковий сир. Готуйте кілька хвилин, поки суміш з чилі не загусне. Готову страву можна подавати з шматочками халапеньйо, подрібненою зеленню, начос і лаймом. Смачного!

3. Баклажани, запечені з нутом і зеленню

Баклажани, запечені з нутом і зеленню

Головна користь баклажана у величезній кількості мінералів та вітамінів. А вживаючи їх можна поліпшити своє самопочуття. У ньому міститься В1, мідь, магній, В3, калій, клітковина, фолієва кислота та інші корисні речовини. У свою чергу нут відмінно справляється з підвищенням захисних функцій організму і є відмінним продуктом для профілактики застуди.

Візьміть інгредієнти:

  • 2 баклажана (нарізаних середніми шматочками)
  • 2 ч. л. паприки
  • 1 ч. л. коріандру
  • 1/2 ч. л. кумина
  • 60 мл. Оливкової олії
  • 400 г консервованого нуту
  • 250 г помідорів чері (розрізані навпіл)
  • 35 г мигдальної стружки
  • 1/2 ст. подрібненої петрушки
  • 1/2 ст. подрібненої кінзи
  • 140 г тахіні
  • 1 подрібнений часник
  • 125 мл. соку лимона
  • свіжа м'ята і долька лимона – для подачі

Приготуйте заправку: за допомогою блендера змішайте часник, тахіні, сік лимона, петрушку і кінзу. Окремо перемішайте шматочки баклажана, спеції, сіль і оливкову олію. На деко, застелене фольгою, викладіть спочатку баклажани, а потім нут. Відправляйте в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. Потім додайте помідори і запікайте ще 5 хвилин. Готову страву подавайте з заправкою і прикрасьте мигдальною стружкою, лимоном і м'ятою.

4. Перлова каша з запеченими овочами і часником

Зерно

Перлова каша корисна для нашого організму тим, що вона багата на лізин – найважливішою для формування імунітету амінокислотою. Також в каші багато вітаміну А, який підвищує захисні сили організму і збільшує його опірність до вірусних захворювань.

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 12 зуб. часнику
  • 2 цибулини
  • 2 морквини (нарізані середніми шматочками)
  • 5-6 шт. маленького буряка
  • 250 г гарбуза (очищеного і нарізаного на кубики)
  • 2 гілочки кмину
  • 2 гілочки розмарину
  • 1/3 ст. оливкової олії
  • 350 г перлової каші
  • 100 мл білого вина
  • 1 л. овочевого бульйону
  • твердий сир і листя базиліка – для подачі

Подрібніть одну цибулину і один зубчик часнику. Відкладіть в сторону. Розріжте на невеликі дольки цибулю, що залишилася і викладіть на деко для запікання разом з гарбузом, морквою, травами і часником. Посоліть, поперчіть та збризніть оливковою олією. Ретельно перемішайте. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин. Дайте овочам охолонути.
Тим часом обсмажте на оливковій олії цибулю і часник, який ви відклали. Посоліть, поперчіть та додайте перлову крупу. Добре перемішайте і влийте вино. Тушкуйте близько 7 хвилин. Потім додайте бульйон, трохи зменшіть вогонь і варіть кашу приблизно півгодини, щоб вбралася рідина. Додайте наші овочі і добре перемішайте. Готову страву посипати тертим сиром і базиліком. Смачного!

5. Салат з кіноа, волоським горіхом і яблуками

Салат з кіноа, волоським горіхом і яблуками

Цей салат можна справедливо можна назвати супервітамінним, оскільки інгредієнти в ньому багаті на цінні мінерали, вітаміни і амінокислоти, які позитивно впливають на імунітет і наповнюють організм здоров'ям та енергією.
Вам знадобиться:

  • 1/3 ст. оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 1 ст. л. кленового сиропу
  • 2 ч. л. діжонськой гірчиці
  • 1 зуб. часнику
  • 3 ст. свіжого листя шпинату
  • 2 ст. звареного кіноа
  • 1,5 ст. яблук
  • 1/3 ст. сушеної журавлини
  • 1/3 ст. козячого сиру
  • 1/2 ст. волоського колотого горіха
  • сіль і перець – за смаком

Приготуйте заправку: змішайте лимонний сік, оливкову олію, оцет, гірчицю, кленовий сироп, подрібнений часник, перець і сіль. Окремо змішайте шпинат, нарізані на кубики яблука, подрібнений сир, кіноа і волоський горіх. Заправте його нашим соусом і можете подавати. Смачного!

Читайте також: Найкращі продукти для здоров'я кісток — що їсти, щоб бути здоровим

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття