
Зміцнюємо імунітет — готуємо смачні вітамінні салати
Щоб підтримувати імунітет в порядку — пропонуємо кілька простих, корисних вітамінних салатів.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
В осінній період наш організм особливо потребує вітамінів. Щоб підтримувати імунітет в порядку — пропонуємо кілька простих, корисних вітамінних салатів.
Апельсиновий салат з морквою — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 2 моркви середнього розміру
- 2 яблука
- 1 апельсин
- 1 ст. л. рідкого меду
- 1 ч. л. рафінованої олії
- кілька крапель лимонного соку
Насамперед добре промийте моркву і яблука, а потім очистіть від шкірки. Видаліть серцевину і насіння у яблук. Натріть їх на крупній тертці і збризніть лимонним соком, щоб вони не потемніли. Далі натріть моркву і з'єднайте з яблуками.
Приготуйте заправку. Ретельно промийте апельсини і натріть цедру на дрібній тертці. Видавіть сік лимона і процідіть його від кісточок. Потім добре перемішайте мед, цедру, сік апельсина і олію. Отриманою масою заправте салат.
Дайте постояти йому протягом 10 хвилин і подавайте до столу.
Смачного!
Салат з червонокачанної капусти — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 0,5 кг червонокачанної капусти
- 0,5 склянки журавлини
- 2 яблука
- 1 ст. л. цукрового піску
- 3 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 0,5 ч. л. кмину
Насамперед наріжте капусту і перетріть з сіллю. Відставте на 10 хвилин, щоб вона стала м'якою.
Яблука добре промийте, очистіть від шкірки і видаліть насіння та серцевину. З'єднайте її з капустою і добре перемішайте. Додайте подрібнений в ступці кмин і знову перемішайте.
У кінці вкиньте журавлину і акуратно перемішайте салат. Можна подавати!
Смачного!
Салат з кабачками, брокколі та сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2 моркви
- 1 кабачок
- 200 г капусти броколі
- 100 г консервованого зеленого горошку
- 100 г сиру
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. лимонного соку
- 40 г кедрових горішок
- Сіль — за смаком
Візьміть молодий кабачок, промийте і наріжте кільцями. Потім промийте моркву, очистіть і теж наріжте невеликими кільцями. Промийте броколі і розберіть на суцвіття. Видаліть товсті ніжки, вони можуть зіпсувати смак салату. Наріжте сир на невеликі кубики. Моркву перекладіть в пароварку на 5 хвилин. Потім додайте броколі кабачок. Готуйте ще 10 хвилин.
Приготуйте заправку. Для цього з'єднаєте оливкову олію, лимонний сік і сіль.
Візьміть глибоку миску і перемістіть парені овочі, сир і заправку. Перемішайте, посипте кедровими горішками.
Готово!
Салат зі свіжої буряком і імбиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 буряк середнього розміру
- 1 невелика морква
- 3 стебла черешкові селери
- 1 ч. л. натертого свіжого імбиру
- 2 зубчики часнику
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ст. л. оливкового масла
- Сіль і перець — за смаком
У першу чергу добре промийте, очистіть і наріжте тонкою соломкою або натріть на тертці селеру. Потім перекладіть в тарілку, посоліть і перемішайте, щоб селера пом'якшав і пустив сік. Відставте їх на кілька хвилин.
Тим часом приготуйте заправку. Для цього в окремій ємності з'єднайте подрібнений часник, натертий̆ свіжий імбир, лимонний̆ сік, оливкову олію і чорний перець. Відправте заправку в холодильник на 10-15 хвилин.
Тим часом промийте і очистіть моркву і буряк. Натріть на тертці і з'єднайте з селерою. Заправте готовим соусом і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Готуємо смачні осінні салати — рецепти і поради
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття