Menu
Йогуртовий десерт – 3 неймовірних та незвичайних рецепти

Йогуртовий десерт – 3 неймовірних та незвичайних рецепти

Йогуртовий кекс з фісташками, полуничний пиріг з йогуртом і ревенем, повітряний торт з мигдалем і ожиною – в цій статті ми розповімо, як приготувати незвичайні десерти на будь-який смак.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Йогуртовий кекс з фісташками, полуничний пиріг з йогуртом і ревенем, повітряний торт з мигдалем і ожиною – в цій статті ми розповімо, як приготувати незвичайні десерти на будь-який смак.

Ароматні, смачні, соковиті ягоди з ніжним йогуртом – поєднання, перед яким неможливо встояти. Ми підібрали легкі та нестандартні рецепти ласощів, якими ви обов'язково зможете порадувати себе і своїх рідних.

Борошно

Йогуртовий кекс з фісташками

Величезний плюс такого кексу – легкість приготування. При цьому виглядає він як виріб мистецтва, а на смак – пальчики оближеш. Для цього вам знадобляться:

  • яйця – 6 шт.
  • вершкове масло – 230 г
  • борошно – 300 г
  • йогурт – 150 г
  • розпушувач – 1 пакет
  • цукор – 240 г
  • фісташки – 80 г
  • сіль – 1 щіпка
  • білий шоколад – 70 г
  • яєчний лікер – 50 мл
  • апельсиновий сік – 1 ст. л.

Йогурт

Вершкове масло з цукром збийте міксером, поступово вбиваючи яйця. Додайте йогурт, фісташки і борошно, змішане з розпушувачем. Ретельно перемішайте. Потім влийте апельсиновий сік і також перемішайте. Тісто викладіть на змащену маслом форму для випічки і відправте в розігріту до 180 °C духовку на 40 хвилин. Як тільки пиріг охолоне – пропитаєте лікером. На водяній бані розтопіть білий шоколад і полийте наш виріб. За бажанням можна прикрасити ягодами.

Більше смачних рецептів читайте в статті: Міжнародний День Торта — як швидко приготувати смачну випічку

Повітряний торт з ожиною та мигдалем

Ніжний вершковий крем в поєднанні з повітряним бісквітом і кисло-солодкою ожиною створюють неймовірну гармонію смаку, яка неодмінно сподобається всім. Візьміть інгредієнти:

Для основи:

  • борошно – 60 г
  • цукор – 80 г
  • яйця – 4 шт.
  • мигдаль – 50 г
  • кукурудзяний крохмаль – 60 г
  • розпушувач – 4 ч. л.
  • Для крему:
  • йогурт – 400 г
  • лимон – 1 шт.
  • цукрова пудра – 70 г
  • желатин – 12 г
  • ожина – 200 г
  • вершки – 300 мл

Вершки

Для прикраси:

  • розмарин – 8 гілочок
  • ожина – 100 г
  • мигдаль – 20 г

Готуємо основу. Яєчні жовтки варто відокремить від білків. Білки збийте до стійкості і відкладіть, а жовтки з цукром – до густої пінистої маси. Акуратно з'єднайте отримані суміші. У блендері подрібніть мигдаль і змішайте з кукурудзяним крохмалем, борошном та розпушувачем. Додайте все до яєчної суміші. Ретельно перемішайте. Деко застеліть папером для випічки і вилийте наше тісто. Відправте в розігріту до 180 °C духовку на 20 хвилин. Потім дайте охолонути і розділіть вздовж на два коржі.
Готуємо крем. Йогурт змішайте з цукровою пудрою. Додайте сік одного лимона і перемішайте. В окремій мисці збийте вершки, поки вони не стануть густими і відкладіть. Розпущений желатин поставте на маленький вогонь, щоб він розчинився. Додайте його до йогуртової суміші і ретельно перемішайте. Після чого додайте вершки і збийте.
На першу половину коржа викладіть 200 г ожини і 3/4 крему. Потім накрийте другим коржем і викладіть залишок крему. Залиште наш торт в холодильнику на одну годину.
Тим часом приготуйте желе. Ожину з розмарином закип'ятіть в невеликій каструлі на маленькому вогні. Потім приберіть розмарин, а з суміші зробіть пюре і пропустіть через сито. Замочіть желатин в холодній воді, після чого поставте на маленький вогонь, щоб той розчинився. Остудіть, додайте в пюре і перемішайте. Вилийте нашу суміш на торт і дайте йому охолонути ще дві години. Перед подачею можна прикрасити розмарином, свіжої ожиною або мигдалем. Готово!

Полуничний пиріг з йогуртом і ревенем

Фрукти

Повітряний вершковий смак і неймовірний аромат – все завдяки ідеальному поєднанню полуниці, йогурту і ревеню. Для приготування вам знадобляться:

  • ревінь – 120 г
  • полуниця – 300 г
  • ванільний цукор – 1 пакет
  • вершкове масло – 175 г
  • яйця – 3 шт.
  • борошно – 275 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • цукор – 130 г + 1 ст. л.
  • йогурт – 125 г

Масло

На невеликі шматочки поріжте ревінь та 150 г полуниці і змішайте з однією столовою ложкою цукру. Міксером збийте ваніль, вершкове масло і 130 г цукру. По черзі вбийте сюди яйця, збиваючи суміш по 30 секунд після кожного додавання. Борошно, розпушувач і йогурт ретельно перемішайте, додайте яєчну суміш і збийте міксером. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і присипте борошном (за бажанням можна використовувати панірувальні сухарі). Вилийте тісто, а зверху викладіть ревінь з полуницею. Відправте в розігріту до 175 °C духовку на 55 хвилин. Перед подачею можна прикрасити цукровою пудрою. Смачного!

Читайте також: Приголомшливо смачні полуничні десерти — святкуємо День Полуниці

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1048

Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

Щоб приготувати смачну, поживну вечерю і порадувати близьких – не обов'язково…
926

Насіння льону та його користь – 3 способи правильного вживання

Лляне насіння зараз можна побачити всюди: його добавляють в хліб, смузі та різні каші. І…
622

Солодкий яблучний пудинг — дієтичний десерт за 20 хвилин

У запропонованій нами варіації пудинг буде дієтичним та корисним, хоч інтерпретувати його…
593

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я.
590

Готуємо справжній шоколадний фондан вдома — 3 оригінальних та простих рецепти

"Шоколадний шоколад з шоколадом в шоколаді” — готуємо справжній фондан вдома!
576

Як контролювати рівень цукру в крові — 3 корисні рецепти

Продукти, що допомагають контролювати рівень цукру в крові та 3 корисні рецепти
459

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв
405

ТОП-5 солодощів, які не зашкодять фігурі

У цій статті ми підібрали ласощі, які можна споживати навіть під час дієти.