
Йогуртовий десерт – 3 неймовірних та незвичайних рецепти
Йогуртовий кекс з фісташками, полуничний пиріг з йогуртом і ревенем, повітряний торт з мигдалем і ожиною – в цій статті ми розповімо, як приготувати незвичайні десерти на будь-який смак.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Йогуртовий кекс з фісташками, полуничний пиріг з йогуртом і ревенем, повітряний торт з мигдалем і ожиною – в цій статті ми розповімо, як приготувати незвичайні десерти на будь-який смак.
Ароматні, смачні, соковиті ягоди з ніжним йогуртом – поєднання, перед яким неможливо встояти. Ми підібрали легкі та нестандартні рецепти ласощів, якими ви обов'язково зможете порадувати себе і своїх рідних.
Йогуртовий кекс з фісташками
Величезний плюс такого кексу – легкість приготування. При цьому виглядає він як виріб мистецтва, а на смак – пальчики оближеш. Для цього вам знадобляться:
- яйця – 6 шт.
- вершкове масло – 230 г
- борошно – 300 г
- йогурт – 150 г
- розпушувач – 1 пакет
- цукор – 240 г
- фісташки – 80 г
- сіль – 1 щіпка
- білий шоколад – 70 г
- яєчний лікер – 50 мл
- апельсиновий сік – 1 ст. л.
Вершкове масло з цукром збийте міксером, поступово вбиваючи яйця. Додайте йогурт, фісташки і борошно, змішане з розпушувачем. Ретельно перемішайте. Потім влийте апельсиновий сік і також перемішайте. Тісто викладіть на змащену маслом форму для випічки і відправте в розігріту до 180 °C духовку на 40 хвилин. Як тільки пиріг охолоне – пропитаєте лікером. На водяній бані розтопіть білий шоколад і полийте наш виріб. За бажанням можна прикрасити ягодами.
Більше смачних рецептів читайте в статті: Міжнародний День Торта — як швидко приготувати смачну випічку
Повітряний торт з ожиною та мигдалем
Ніжний вершковий крем в поєднанні з повітряним бісквітом і кисло-солодкою ожиною створюють неймовірну гармонію смаку, яка неодмінно сподобається всім. Візьміть інгредієнти:
Для основи:
- борошно – 60 г
- цукор – 80 г
- яйця – 4 шт.
- мигдаль – 50 г
- кукурудзяний крохмаль – 60 г
- розпушувач – 4 ч. л.
- Для крему:
- йогурт – 400 г
- лимон – 1 шт.
- цукрова пудра – 70 г
- желатин – 12 г
- ожина – 200 г
- вершки – 300 мл
Для прикраси:
- розмарин – 8 гілочок
- ожина – 100 г
- мигдаль – 20 г
Готуємо основу. Яєчні жовтки варто відокремить від білків. Білки збийте до стійкості і відкладіть, а жовтки з цукром – до густої пінистої маси. Акуратно з'єднайте отримані суміші. У блендері подрібніть мигдаль і змішайте з кукурудзяним крохмалем, борошном та розпушувачем. Додайте все до яєчної суміші. Ретельно перемішайте. Деко застеліть папером для випічки і вилийте наше тісто. Відправте в розігріту до 180 °C духовку на 20 хвилин. Потім дайте охолонути і розділіть вздовж на два коржі.
Готуємо крем. Йогурт змішайте з цукровою пудрою. Додайте сік одного лимона і перемішайте. В окремій мисці збийте вершки, поки вони не стануть густими і відкладіть. Розпущений желатин поставте на маленький вогонь, щоб він розчинився. Додайте його до йогуртової суміші і ретельно перемішайте. Після чого додайте вершки і збийте.
На першу половину коржа викладіть 200 г ожини і 3/4 крему. Потім накрийте другим коржем і викладіть залишок крему. Залиште наш торт в холодильнику на одну годину.
Тим часом приготуйте желе. Ожину з розмарином закип'ятіть в невеликій каструлі на маленькому вогні. Потім приберіть розмарин, а з суміші зробіть пюре і пропустіть через сито. Замочіть желатин в холодній воді, після чого поставте на маленький вогонь, щоб той розчинився. Остудіть, додайте в пюре і перемішайте. Вилийте нашу суміш на торт і дайте йому охолонути ще дві години. Перед подачею можна прикрасити розмарином, свіжої ожиною або мигдалем. Готово!
Полуничний пиріг з йогуртом і ревенем
Повітряний вершковий смак і неймовірний аромат – все завдяки ідеальному поєднанню полуниці, йогурту і ревеню. Для приготування вам знадобляться:
- ревінь – 120 г
- полуниця – 300 г
- ванільний цукор – 1 пакет
- вершкове масло – 175 г
- яйця – 3 шт.
- борошно – 275 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- цукор – 130 г + 1 ст. л.
- йогурт – 125 г
На невеликі шматочки поріжте ревінь та 150 г полуниці і змішайте з однією столовою ложкою цукру. Міксером збийте ваніль, вершкове масло і 130 г цукру. По черзі вбийте сюди яйця, збиваючи суміш по 30 секунд після кожного додавання. Борошно, розпушувач і йогурт ретельно перемішайте, додайте яєчну суміш і збийте міксером. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і присипте борошном (за бажанням можна використовувати панірувальні сухарі). Вилийте тісто, а зверху викладіть ревінь з полуницею. Відправте в розігріту до 175 °C духовку на 55 хвилин. Перед подачею можна прикрасити цукровою пудрою. Смачного!
Читайте також: Приголомшливо смачні полуничні десерти — святкуємо День Полуниці
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття