
Як законсервувати зелений горошок і що з ним приготувати — рецепти і поради
Як законсервувати зелений горошок і що з ним приготувати — рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Консервований горошок — незамінний компонент багатьох рецептів і дуже смачний та корисний продукт. З ним можна готувати не тільки чудові гарніри, а й самостійні страви.
У цій статті ми розповімо, як законсервувати зелений горошок в домашніх умовах і які страви з ним приготувати.
Як законсервувати зелений горошок — покрокова інструкція
Візьміть інгредієнти:
- 1 кг стручкового зеленого горошку
- 1 л води
- 3 ст. л. цукру
- 3 ст. л. солі
- 1/2 ч. л. лимонної кислоти
Доведіть воду до кипіння. Потім додайте цукор і сіль.
Очистіть горошок і додайте в каструлю з водою. Варіть на повільному вогні протягом 15 хвилин.
Злийте воду і перекладіть горошок в чисті і стерилізовані півлітрові банки. Додайте лимонну кислоту.
Потім візьміть 1/2 л води і приготуйте новий розсіл, додавши по одній столовій ложці солі і цукру. Залийте їм банки з горошком і закатати стерильними кришками.
Дайте охолонути і відправляйте зберігати в холодильнику.
Готово!
Дієтичний салат з зеленим горошком — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 400 г консервованого горошку
- 3 пера зеленої цибулі
- 150 г відвареної курячої грудки
- 120 г огірків
- 4 ст. л. сметани
- 2 відварених яйця
- По дрібці солі і перцю
Візьміть глибоку миску і пересипте туди горошок. Наріжте курку на невеликі шматочки і додайте в миску.
Подрібніть яйця, зелень і наріжте огірок кубиками. Додайте до решти інгредієнтів.
Заправте салат сметаною і додайте сіль з перцем. Перемішайте і подавайте до столу.
Смачного!
Омлет з зеленим горошком — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 3 ст. л. консервованого зеленого горошку
- 70 мл молока
- 2 курячих яйця
- 2 г солі
З'єднайте яйця з сіллю в невеликій ємності. Добре збийте вінчиком або виделкою. Влийте молоко і знову добре перемішайте. Потім додайте горошок і перелийте масу в форму для випічки.
Відправте омлет в розігріту до 190 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Смачного!
Читайте також: Готуємо гороховий суп – 5 незвичайних ідей смачної страви
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття