Menu
Як законсервувати зелений горошок і що з ним приготувати — рецепти і поради

Як законсервувати зелений горошок і що з ним приготувати — рецепти і поради

Як законсервувати зелений горошок і що з ним приготувати — рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Консервований горошок — незамінний компонент багатьох рецептів і дуже смачний та корисний продукт. З ним можна готувати не тільки чудові гарніри, а й самостійні страви.

У цій статті ми розповімо, як законсервувати зелений горошок в домашніх умовах і які страви з ним приготувати.

Як законсервувати зелений горошок — покрокова інструкція

Як законсервувати зелений горошо

Візьміть інгредієнти:

  • 1 кг стручкового зеленого горошку
  • 1 л води
  • 3 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. солі
  • 1/2 ч. л. лимонної кислоти

Доведіть воду до кипіння. Потім додайте цукор і сіль.

Очистіть горошок і додайте в каструлю з водою. Варіть на повільному вогні протягом 15 хвилин.

Злийте воду і перекладіть горошок в чисті і стерилізовані півлітрові банки. Додайте лимонну кислоту.

Потім візьміть 1/2 л води і приготуйте новий розсіл, додавши по одній столовій ложці солі і цукру. Залийте їм банки з горошком і закатати стерильними кришками.

Дайте охолонути і відправляйте зберігати в холодильнику.

Готово!

Дієтичний салат з зеленим горошком — рецепт

Дієтичний салат з зеленим горошком

Візьміть інгредієнти:

  • 400 г консервованого горошку
  • 3 пера зеленої цибулі
  • 150 г відвареної курячої грудки
  • 120 г огірків
  • 4 ст. л. сметани

Сметана

  • 2 відварених яйця
  • По дрібці солі і перцю

Візьміть глибоку миску і пересипте туди горошок. Наріжте курку на невеликі шматочки і додайте в миску.

Подрібніть яйця, зелень і наріжте огірок кубиками. Додайте до решти інгредієнтів.

Заправте салат сметаною і додайте сіль з перцем. Перемішайте і подавайте до столу.

Смачного!

Омлет з зеленим горошком — рецепт

Омлет з зеленим горошком

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3 ст. л. консервованого зеленого горошку
  • 70 мл молока

Молоко

  • 2 курячих яйця
  • 2 г солі

З'єднайте яйця з сіллю в невеликій ємності. Добре збийте вінчиком або виделкою. Влийте молоко і знову добре перемішайте. Потім додайте горошок і перелийте масу в форму для випічки.

Відправте омлет в розігріту до 190 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Смачного!

Читайте також: Готуємо гороховий суп – 5 незвичайних ідей смачної страви

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття