Menu
Як смачно та правильно приготувати лосось – 3 ідеальних рецепта

Як смачно та правильно приготувати лосось – 3 ідеальних рецепта

Як смачно та правильно приготувати лосось – 3 ідеальних рецепта

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кожен хоче, щоб його раціон був збалансованим і максимально корисним. В такому випадку в ньому обов'язково повинна міститися потрібна кількість білків, вуглеводів, жирів та інших корисних компонентів.

Родина лососевих є цінним джерелом поліненасичених жирних кислот омега-3, які знижують рівень шкідливого холестерину в крові, нормалізують роботу серця і судин, прискорюють обмін речовин і зміцнюють імунітет. У цій статті ми розповімо, як приготувати цю рибу ідеально.

Лосось під апельсиновим соусом – рецепт

Лосось під апельсиновим соусом

Візьміть інгредієнти:

  • 150 г філе лосося
  • 60 мл курячого бульйону
  • 80 мл апельсинового соку
  • 1 зуб. часник
  • 1 гілочка розмарину
  • 1,5 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1/2 апельсина
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. л. води
  • сіль і перець – за смаком

Розігрійте олію в сковороді і обсмажте приправлений сіллю та перцем лосось по 3 хвилини з кожного боку. Потім відкладіть лосось в сторону.

В ту ж сковороду покладіть подрібнений часник і розмарин, влийте курячий бульйон і доведіть до кипіння. Потім додайте скибочки половини апельсина, апельсиновий сік, лимонний сік і мед. Добре перемішайте і знову доведіть до кипіння.

Змішайте воду і кукурудзяний крохмаль та додайте в сковороду. Доведіть до кипіння і тримайте на вогні до бажаної консистенції. Додайте сіль та перець. Поверніть лосось в сковороду і тушкуйте протягом 3 хвилин.

Готово!

Лосось зі спаржею в медово-гірчичному маринаді – рецепт

Лосось зі спаржею в медово-гірчичному маринаді

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 700 г філе лосося
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. лимонної цедри
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 зуб. часнику
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1/2 ч. л. цибулі
  • 1 лимон
  • 1 кг зеленої спаржі
  • 50 г сиру пармезан

Пармезан

  • 2 ст. л. меду
  • сіль і перець – за смаком

Приготуйте маринад: з'єднайте мед, оливкову олію, лимонну цедру, лимонний сік, подрібнений часник, цибулю, гірчицю і ретельно перемішайте. Змішайте лосось з половиною маринаду і додайте сіль та перець.

Промийте спаржу і очистіть від шкірки нижню третину. Змішайте її з другою половиною маринаду, посоліть та поперчіть. Перекладіть філе і спаржу в керамічну форму. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Потім посипте тертим сиром і приберіть в духовку ще на 5-10 хвилин.

Готово!

Лосось у вершках – рецепт

Лосось в вершках

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 6 середніх шматочків філе лосося
  • 2 середні моркви
  • 1 лимон
  • 60 г вершкового масла
  • 400 мл вершків

Вершки

  • 300 мл курячого бульйону
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. гірчиці
  • зелена цибуля і петрушка – за смаком
  • сіль і перець – за смаком

Філе лосося наріжте кубиками. Очистіть моркву і наріжте її кружечками, а потім відваріть в підсоленій киплячій воді протягом 20 хвилин.

Розтопіть 20 г масла і обсмажте на ньому моркву, зелену цибулю та кубики лосося близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім додайте решту масла і борошно. Добре перемішайте, влийте бульйон, вершки і гірчицю. Додайте сіль, перець і петрушку. Перекладіть вміст каструлі в горщики та полийте соусом. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Перед подачею полийте соком лимона.

Смачного!

Читайте також: Рибний день – 5 незвичайних і корисних страв з риби

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття