Як смачно приготувати рибу сібас — рецепти і поради
Як і багато інших риб, сібас дуже смачна і ніжна. Завдяки цьому страви з сібасу користуються великою популярністю.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Як і багато інших риб, сібас дуже смачна і ніжна. Завдяки цьому страви з сібасу користуються великою популярністю. З ним легко приготувати смачну вечерю або ситний обід, який обов'язково припаде до смаку всім. Пропонуємо кілька рецептів, які точно вас здивують.
Запечений сібас — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2 філе риби сібас
- 125 г кускус
- 2 лимона
- 85 г замороженого гороху
- 2 ст. л. оливкової олії
- 150 мл гарячого бульйону
- 50 мл білого сухого вина
- 2 гілочки розмарину
- Сіль і перець — за смаком
- Петрушка
Натріть цедру і вичавіть сік з одного лимона. Другий — наріжте кружальцями.
Візьміть велику миску і перекладіть туди кускус. Додайте лимонну цедру і розмарин. Залийте кускус бульйоном і накрийте кришкою. Залиште на 5 хвилин.
Тим часом з'єднайте лимонний сік, столову ложку оливкової олії і спеції. Отриману суміш змішайте з кускусом і горошком.
Візьміть пергаментний папір і виріжте два квадрата розміром приблизно 30x30 см. На підготовлені листи викладіть кускус. Зверху покладіть філе сібаса і прикрасьте кружечками лимона і травами. Потім збризніть вином і оливковою олією.
Конвертики з рибою щільно закрийте і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Готово!
Сібас з помідорами і сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 8 філе сібаса
- 3 цибулини
- 5 помідор
- 200 г натертого сиру
- Рослинна олія
- Сіль і перець — за смаком
Візьміть деко і змастіть його трохи рослинною олією.
Очистіть і наріжте цибулю півкільцями. Перекладіть його на деко, а зверху покладіть сібас. Посоліть і поперчіть за смаком.
Викладіть помідори і відправте рибу в духовку при 190 градусах на 20 хвилин 20. Після цього посипте тертим сиром і тримайте в духовці, поки він не розтане.
Готово!
Сібас з мандаринами і грейпфрутом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 700 г філе сібаса зі шкірою
- 3 склянки свіжовичавленого соку мандарина
- 3 мандарина
- 2 ст. л. винного оцту
- 1/2 склянки оливкової олії
- 1/2 очищеного грейпфрута
- 1 маленька червона цибуля
- 2 ст. л. каперсів
- 8 гілочок свіжого чебрецю
- 2 гілочки петрушки
- 1/2 ч. л. естрагону
- Сіль і перець — за смаком
- Мед — за смаком
Візьміть невелику каструлю і влийте туди мандариновий сік. Поставте на плиту і уваріть на третину на сильному вогні. Потім приберіть з плити, охолодіть і додайте мед.
У невеликій ємність збийте мандариновий соус, оцет, сіль і перець. Потім поступово вливайте оливкову олію.
Візьміть другу ємність і з'єднайте там часточки мандарина і грейпфрута, тонко нарізану червону цибулю, каперси, естрагон і петрушку. Потім влийте соус і добре перемішайте.
Філе риби розділіть на 4 порції. Збризніть їх оливковою олією, додайте по дві гілочки чебрецю, посоліть і поперчіть сібас. Кожен шматочок загорніть в пергаментний папір і відправте в розігріту до 230 градусів духовку на 10-15 хвилин.
При подачі полийте мандариновий соусом.
Готово!
Читайте також: Як смачно приготувати червону рибу — рецепти ідеальної страви
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття