Menu
Як смачно приготувати рибу сібас — рецепти і поради

Як смачно приготувати рибу сібас — рецепти і поради

Як і багато інших риб, сібас дуже смачна і ніжна. Завдяки цьому страви з сібасу користуються великою популярністю.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Як і багато інших риб, сібас дуже смачна і ніжна. Завдяки цьому страви з сібасу користуються великою популярністю. З ним легко приготувати смачну вечерю або ситний обід, який обов'язково припаде до смаку всім. Пропонуємо кілька рецептів, які точно вас здивують.

Запечений сібас — рецепт

Запечений сібас

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 2 філе риби сібас
  • 125 г кускус
  • 2 лимона
  • 85 г замороженого гороху
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 150 мл гарячого бульйону
  • 50 мл білого сухого вина
  • 2 гілочки розмарину
  • Сіль і перець — за смаком
  • Петрушка

Натріть цедру і вичавіть сік з одного лимона. Другий — наріжте кружальцями.

Візьміть велику миску і перекладіть туди кускус. Додайте лимонну цедру і розмарин. Залийте кускус бульйоном і накрийте кришкою. Залиште на 5 хвилин.

Тим часом з'єднайте лимонний сік, столову ложку оливкової олії і спеції. Отриману суміш змішайте з кускусом і горошком.

Візьміть пергаментний папір і виріжте два квадрата розміром приблизно 30x30 см. На підготовлені листи викладіть кускус. Зверху покладіть філе сібаса і прикрасьте кружечками лимона і травами. Потім збризніть вином і оливковою олією.

Конвертики з рибою щільно закрийте і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Готово!

Сібас з помідорами і сиром — рецепт

Сібас з помідорами і сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 8 філе сібаса
  • 3 цибулини
  • 5 помідор
  • 200 г натертого сиру

Сир

  • Рослинна олія
  • Сіль і перець — за смаком

Візьміть деко і змастіть його трохи рослинною олією.

Очистіть і наріжте цибулю півкільцями. Перекладіть його на деко, а зверху покладіть сібас. Посоліть і поперчіть за смаком.

Викладіть помідори і відправте рибу в духовку при 190 градусах на 20 хвилин 20. Після цього посипте тертим сиром і тримайте в духовці, поки він не розтане.

Готово!

Сібас з мандаринами і грейпфрутом — рецепт

Сібас з мандаринами і грейпфрутом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 700 г філе сібаса зі шкірою
  • 3 склянки свіжовичавленого соку мандарина
  • 3 мандарина
  • 2 ст. л. винного оцту
  • 1/2 склянки оливкової олії
  • 1/2 очищеного грейпфрута
  • 1 маленька червона цибуля
  • 2 ст. л. каперсів
  • 8 гілочок свіжого чебрецю
  • 2 гілочки петрушки
  • 1/2 ч. л. естрагону
  • Сіль і перець — за смаком
  • Мед — за смаком

Візьміть невелику каструлю і влийте туди мандариновий сік. Поставте на плиту і уваріть на третину на сильному вогні. Потім приберіть з плити, охолодіть і додайте мед.

У невеликій ємність збийте мандариновий соус, оцет, сіль і перець. Потім поступово вливайте оливкову олію.

Візьміть другу ємність і з'єднайте там часточки мандарина і грейпфрута, тонко нарізану червону цибулю, каперси, естрагон і петрушку. Потім влийте соус і добре перемішайте.

Філе риби розділіть на 4 порції. Збризніть їх оливковою олією, додайте по дві гілочки чебрецю, посоліть і поперчіть сібас. Кожен шматочок загорніть в пергаментний папір і відправте в розігріту до 230 градусів духовку на 10-15 хвилин.

При подачі полийте мандариновий соусом.

Готово!

Читайте також: Як смачно приготувати червону рибу — рецепти ідеальної страви

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття