
Як смачно приготувати морепродукти і рибу на грилі — рецепти і поради
Як смачно приготувати морепродукти і рибу на грилі — рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Відійдемо від звичного нам м'ясного шашлику і спробуємо щось нове. Наприклад, легкі, але дуже смачні страви з риби і морепродуктів. Більш того, такий обід або вечеря принесе тільки користь, оскільки містить менше калорій і більше корисних речовин.
Пропонуємо кілька рецептів на грилі для ідеального обіду або вечері на природі.
Шашлик з креветок і ананасів — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 20-25 шт. очищений креветок
- 2 часточки ананаса (1,5 см шматочки)
- 1 пекучий червоний перець
- 2 зуб. часнику
- 1 ст. л. тертого імбиру
- 2 пера зеленої цибулі
- 1 ст. л. подрібненого чебрецю
- 1 ст. л. гвоздики
- 3/4 ч. л. мускатного горіха
- 3/4 ч. л. кориці
- 1 ч. л. перцю
- 1 ст. л. коричневого цукру
- 1 ст. л. оливкового масла
- 2 ст. л. білого оцту
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. темного рому
- 1/2 шт. апельсина (для цедри і соку)
- 1 лайм (для цедри і соку)
Приготуйте маринад. З'єднайте всі інгредієнти, крім креветок і ананасів. Замочіть креветки в половині отриманої маси. Маринад, що залишився можна зберігати в холодильнику.
Ананаси і креветки, чергуючи, наколіть на шпажки і обсмажити на грилі протягом 2-3 хвилин на середньому вогні.
Добре підійдуть до рису або як самостійна страва.
Смачного!
Салат зі скумбрії з грушею — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 2 груші
- 1 фенхель
- 1 лайм
- 2 ст. л. сметани
- 8 шт. філе скумбрії
- 60 г крес-салату
- 20 г насіння гарбуза
Фенхель і груші наріжте тонкими дольками і з'єднайте в мисці. Полийте їх соком лайма, сметаною і присипте цедрою.
Обсмажте скумбрію на розігрітому грилі протягом 5-6 хвилин з кожного боку.
Крес-салату розкладіть по тарілках. Зверху викладіть грушу з фенхелем і рибу. Присипте підсмаженими гарбузовим насінням.
Смачного!
Шашлик із форелі — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 кг форелі
- 100 мл соєвого соусу
- 20 мл лимонного соку
- 2 жмені кропу
- 1 лимон
- сіль і перець — за смаком
Форель наріжте порційно. Видаліть луску і замаринуйте в соєвому соусі, солі і перці. Відставте на 10-15 хвилин.
Потім насадіть на шампур дольки лимона і форель. Готуйте над вугіллям протягом 15 хвилин. Збризніть лимонним соком і подавайте до столу, прикрасивши кропом.
Готово!
Читайте також: Які десерти можна приготувати на грилі — смачні рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття