Як смачно приготувати індичку – рецепти і поради
М'ясо індички – неймовірно смачне, корисне і дієтичне, а також за багатьма показниками випереджає куряче. Його рекомендують включати в раціон ще з раннього дитинства, тому що м'ясо багате на вітаміни, мінерали та білок, які потрібні для правильного функціонування нашого організму.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
М'ясо індички – неймовірно смачне, корисне і дієтичне, а також за багатьма показниками випереджає куряче. Його рекомендують включати в раціон ще з раннього дитинства, тому що м'ясо багате на вітаміни, мінерали та білок, які потрібні для правильного функціонування нашого організму.
Щоб ваша індичка вийшла ідеальною, дотримуйтеся таких порад:
- Індичку найкраще купувати за два дні до приготування. Тушку птиці промийте під водою, насухо витріть, накрийте фольгою і поставити в холодильник. Заморожена індичка потребує повільного відтавання. Тому її слід розморозити або в холодній воді, або в приміщенні.
- Не піддавайте тепловій обробці холодну індичку, щоб в результаті м'ясо вийшло соковитим та м'яким.
- Перед запікання м'ясо краще заздалегідь замаринувати, щоб його смак був більш виражений.
- Замість маринування можна натерти тушку зовні і зсередини сумішшю часнику, солі, оливкової олії і розмарину, залишивши її на кілька годин для просочення.
Пропонуємо вам кілька смачних рецептів для ідеального і ситного обіду або вечері.
Філе індички, тушковане зі сметаною – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 кг філе індички
- 2 ст. л. сметани
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ріпчастої цибулі
- 3 зуб. часнику
- суміш перців – за смаком
Наріжте філе індички і тушкуйте на сковороді близько 10-15 хвилин. Подрібніть цибулю і додайте до філе. Готуйте ще 5 хвилин до м'якості цибулі. Потім подрібніть часник і вкиньте в сковороду. Додайте сметану, соєвий соус, сіль і перець. Ретельно перемішайте і влийте трохи кип'яченої води. Тушкуйте ще 10 хвилин. Готово!
Читайте також: 4 кращих рецепта приготування кролика в сметані – від простого до вишуканого
Індичка в медово-гірчичному соусі – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 1,5 кг філе грудки індички
- 150 г меду
- 100 г зернистої гірчиці
- 2 ст. л. оцту
- 2 ст. л. рослинної олії
- дрібка солі
Промийте філе і проткніть ножем в декількох місцях, щоб маринад краще вбрався. З'єднайте гірчицю, мед, оцет, масло і сіль. Добре перемішайте. Залийте м'ясо маринадом і залиште мінімум на дві години.
Перекладіть м'ясо в форму для випічки, трохи поливши маринадом. Накрийте форму фольгою і відправляйте в розігріту до 250 градусів духовку на 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 150-170 градусів і запікайте ще 50 хвилин.
Коли індичка буде готова, полийте маринадом і залиште на 15 хвилин. Потім поріжте на скибочки і можете подавати.
Смачного!
Стейки з індички та апельсиновим соком – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 500 г філе індички
- 1 апельсин
- 100 мл оливкової олії
- 200 г панірувальних сухарів
- 2 яйця
- сіль, паприка, орегано і мускатний горіх – за смаком
Наріжте філе індички у вигляді стейків товщиною 1-1,5 см. Злегка відбийте м'ясо. Натріть сіллю і паприкою. Потім перекладіть в миску і залийте свіжовичавленим соком апельсина. Додайте орегано і мускатний горіх. Ретельно перемішайте і відправте в холодильник маринуватися на 40 хвилин.
В окремій мисці злегка збийте яйця. Підготуйте панірувальні сухарі. Спочатку обваляйте м'ясо в яйці, а потім в сухарях. Обсмажте філе з обох сторін на розігрітій з оливковою олією сковороді.
Готово!
Запечене філе індички у вершково-грибному соусі – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 800 г філе індички
- 500 г свіжих грибів
- 100 мл вершків
- 1 ріпчасту цибулю
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 лаврові листки
- 1 ст. л. лимонного соку
- сіль і перець – за смаком
- солодка паприка – за смаком
Розтопіть вершкове масло в сковороді на середньому вогні. Додайте подрібнену цибулю, індичку, лаврові листи, сіль і перець. Готуйте індичку до золотої скоринки. Потім додайте 250 мл холодної води і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 2 години.
Тим часом подрібніть гриби. Перекладіть їх до індички, за годину до її готовності і тушкуйте під відкритою кришкою.
Як тільки м'ясо буде готове, перекладіть в тарілку. Соус від м'яса з'єднайте з вершками і доведіть до кипіння. Додайте сіль, перець, паприку і лимонний сік. Добре перемішайте.
Індичку поріжте на невеликі шматочки і полийте грибним соусом.
Смачного!
Читайте також: Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина і ягнятина з моцарелою
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття