
Як смачно і просто приготувати гарбуз в духовці — рецепти
Як смачно і просто приготувати гарбуз в духовці — рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Запечений гарбуз в духовці — це завжди смачна, святкова і корисна страва. Його можна готувати як цілком, так і шматочками. У цій статті розповімо, як приготувати ароматний запечений гарбуз і урізноманітнити повсякденний стіл.
Гарбуз в духовці, фарширований грибами, сиром і вершками — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 4 дуже маленькі гарбуза (500 г кожна)
- 1 цибуля
- 1 ст. л. вершкового масла
- 250 г печериць
- 1 зуб. часнику
- 150 г шпинату
- 1 невеликий багет
- 80 г твердого сиру
- 120 мл жирних вершків
- Мелений мускатний горіх — за смаком
- Рослинна олія
- Сіль і перець — за смаком
Зріжте верхівки з гарбузів, але не викидайте їх. Видаліть насіння і змастіть всередині сіллю і перцем.
Подрібніть цибулю і обсмажте на вершковому маслі до м'якості. Потім додайте подрібнений часник і нарізані невеликими шматочками гриби. Готуйте близько 5 хвилин, після чого додайте шпинат. Продовжуйте готувати, поки він не стане м'яким. Потім зніміть з вогню і додайте сіль та перець.
Наріжте багет невеликими шматочками і додайте до грибної начинки разом з мускатним горіхом, тертим сиром і вершками. Добре перемішайте суміш і нафаршируйте гарбуз.
Деко змастіть рослинною олією, викладіть гарбуза і накрийте їх верхівками. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на годину. Потім приберіть верхівки і готуйте ще 20 хвилин.
Готово!
Гарбуз фрі в духовці з пармезаном і паприкою — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 800 г м'якоті гарбуза
- 1/2 ч. л. меленого кайенского перцю
- 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 1 ч. л. паприки
- 2 с. л. рослинної олії
- 1 ч. л. сушеного часнику
- Сіль — за смаком
- Пармезан
Гарбуз наріжте невеликими шматочками і перемішайте в суміші з крохмалю, олії, кайенского перцю, паприки, часнику і солі.
Деко застеліть пергаментом і викладіть гарбуз. Відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин. Через 10 хвилин переверніть гарбуз. Вона повинна підрум'яниться з усіх боків. Перед подачею посипте гарбуз сиром.
Готово!
Гарбуз, запечений з картоплею і сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 500 г вузького довгого гарбуза
- 5 картоплин
- 2 цибулини
- 3 ст. л. вершкового масла
- 6 зуб. часнику
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 ч. л. прованських трав
- 150 г твердого сиру
- Сіль і перець — за смаком
Очистіть гарбуз, картоплю, цибулю і наріжте їх тонкими кружечками. Подрібніть часник.
В окремій ємності перемішайте розтоплене вершкове масло, олію, сіль, перець, трави, часник і приблизно 100 г тертого сиру. Перемішайте овочі в цій суміші.
Візьміть форму для випічки і викладіть по колу все овочі. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Потім посипте сиром, що залишився і готуйте ще 5 хвилин.
Готово!
Читайте також: Готуємо смачні і незвичайні гарбузові торти — рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття