Menu
Як смачно і просто приготувати гарбуз в духовці — рецепти

Як смачно і просто приготувати гарбуз в духовці — рецепти

Як смачно і просто приготувати гарбуз в духовці — рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Запечений гарбуз в духовці — це завжди смачна, святкова і корисна страва. Його можна готувати як цілком, так і шматочками. У цій статті розповімо, як приготувати ароматний запечений гарбуз і урізноманітнити повсякденний стіл.

Гарбуз в духовці, фарширований грибами, сиром і вершками — рецепт

Гарбуз в духовці, фарширований грибами, сиром і вершками

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 4 дуже маленькі гарбуза (500 г кожна)
  • 1 цибуля
  • 1 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло

  • 250 г печериць
  • 1 зуб. часнику
  • 150 г шпинату
  • 1 невеликий багет
  • 80 г твердого сиру
  • 120 мл жирних вершків
  • Мелений мускатний горіх — за смаком
  • Рослинна олія
  • Сіль і перець — за смаком

Зріжте верхівки з гарбузів, але не викидайте їх. Видаліть насіння і змастіть всередині сіллю і перцем.

Подрібніть цибулю і обсмажте на вершковому маслі до м'якості. Потім додайте подрібнений часник і нарізані невеликими шматочками гриби. Готуйте близько 5 хвилин, після чого додайте шпинат. Продовжуйте готувати, поки він не стане м'яким. Потім зніміть з вогню і додайте сіль та перець.

Наріжте багет невеликими шматочками і додайте до грибної начинки разом з мускатним горіхом, тертим сиром і вершками. Добре перемішайте суміш і нафаршируйте гарбуз.

Деко змастіть рослинною олією, викладіть гарбуза і накрийте їх верхівками. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на годину. Потім приберіть верхівки і готуйте ще 20 хвилин.

Готово!

Гарбуз фрі в духовці з пармезаном і паприкою — рецепт

Гарбуз фрі в духовці з пармезаном і паприкою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 800 г м'якоті гарбуза
  • 1/2 ч. л. меленого кайенского перцю
  • 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. паприки
  • 2 с. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. сушеного часнику
  • Сіль — за смаком
  • Пармезан

Парменталь

Гарбуз наріжте невеликими шматочками і перемішайте в суміші з крохмалю, олії, кайенского перцю, паприки, часнику і солі.

Деко застеліть пергаментом і викладіть гарбуз. Відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин. Через 10 хвилин переверніть гарбуз. Вона повинна підрум'яниться з усіх боків. Перед подачею посипте гарбуз сиром.

Готово!

Гарбуз, запечений з картоплею і сиром — рецепт

Гарбуз, запечений з картоплею і сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 500 г вузького довгого гарбуза
  • 5 картоплин
  • 2 цибулини
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 6 зуб. часнику
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 2 ч. л. прованських трав
  • 150 г твердого сиру

Твердий сир

  • Сіль і перець — за смаком

Очистіть гарбуз, картоплю, цибулю і наріжте їх тонкими кружечками. Подрібніть часник.

В окремій ємності перемішайте розтоплене вершкове масло, олію, сіль, перець, трави, часник і приблизно 100 г тертого сиру. Перемішайте овочі в цій суміші.

Візьміть форму для випічки і викладіть по колу все овочі. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Потім посипте сиром, що залишився і готуйте ще 5 хвилин.

Готово!

Читайте також: Готуємо смачні і незвичайні гарбузові торти — рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття