Menu
Готуємо смачні і незвичайні гарбузові торти — рецепти

Готуємо смачні і незвичайні гарбузові торти — рецепти

Готуємо смачні і незвичайні гарбузові торти — рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сонячний, жовтий, яскравий і ніжний — саме таким виходить апетитний гарбузовий торт. Він радує не тільки видом, а й легким та в міру солодким смаком. Приготувати гарбузовий торт дуже просто, а результат перевершує себе.

Гарбузовий торт з апельсинами — рецепт

Гарбузовий торт з апельсинами

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 110 г рослинної олії
  • 280 г цукру
  • 200 г гарбуза
  • 400 г сметани

Сметана

  • 2 яйця
  • 2 ч. л. розпушувача
  • Цедра 1 апельсина
  • Сік 1 апельсина
  • Дрібка солі

Готуємо тісто. Для цього з'єднаєте яйця, цукор і ванільний цукор. Збийте їх до пишної білої маси. Потім влийте рослинну олію, сіль, просіяне борошно і тертий гарбуз. Перемішайте. Потім додайте цедру апельсина, розпушувач і знову добре перемішайте.

Розділіть тісто для двох коржів. Форми для випічки застеліть пергаментом і вилийте тісто. Відправте в духовку при 180 градусах на 25-30 хвилин.

Потім дайте готовим коржам трохи відпочити. Верхівки зріжте і натріть, щоб вийшла крихта, якою можна прикрасити торт.

Готуємо крем. З'єднайте сметану з цукром. В окремій ємності перемішайте апельсиновий сік і 3 ст. л. цукру. Поставте на плиту і варіть на невеликому вогні протягом 8-10 хвилин, при цьому постійно помішуючи. Потім дайте йому охолонути в холодильнику і влийте в сметанний крем.

Готовий крем викладіть на перший корж, накрийте другим і знову змастіть кремом. Прикрасьте крихтою. Потім відправте торт в холодильник на 6-8 годин.

Готово!

Шоколадно-гарбузовий торт — рецепт

Шоколадно-гарбузовий торт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза
  • 1 ст. пшеничного борошна
  • 4 ст. л. какао порошку
  • 2 ч. л. розпушувачу тіста
  • 1 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ст. кефіру

Кефір

  • 1 ст. гарбузового пюре
  • 2 ч. л. ванільного цукру
  • 170 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 1 ст. цукру
  • 1/2 ст. тростинного цукру
  • 3 шт. яйця
  • 1 жовток

Для крему:

  • 500 г вершкового сиру
  • 170 г вершкового масла
  • 150 г цукрової пудри
  • 2 ч. л. ванільного цукру
  • 1/2 ст. гарбузового пюре

Для шоколадного соусу:

  • 100 г шоколаду
  • 70 г вершкового масла

Запечіть гарбуз в духовці, нарізавши невеликими шматочками і подрібніть за допомогою блендера. Перемішайте його з кефіром.

У невеликій ємності з'єднайте просіяне борошно, какао, розпушувач, сіль і ванільний цукор.

В окремій ємності збийте міксером вершкове масло кімнатної температури і цукор, поступово додаючи по 1 яйцю. В отриману суміш додайте гарбузове пюре з кефіром і всипте сухі інгредієнти. Перемішайте тісто.

Розділіть тісто на дві частини і викладіть у форми, змащену маслом і присипану борошном. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.

Готуємо крем. Для цього збийте вершкове масло кімнатної температури, цукрову пудру і ванільний цукор. У готельної ємності з'єднайте і також збийте вершковий сир. З'єднайте з масляною сумішшю і додайте гарбузове пюре. Потім відправте його в холодильник на деякий час.

Готові коржі змастіть кремом, а потім змастити ним весь торт. Полийте шоколадним соусом. Для його приготування розтопіть на водяній бані масло і шоколад, трохи остудіть, щоб соус не розтопив крем.

Готово!

Читайте також: Час гарбузових супів — смачні і прості рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття