
Готуємо смачні і незвичайні гарбузові торти — рецепти
Готуємо смачні і незвичайні гарбузові торти — рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Сонячний, жовтий, яскравий і ніжний — саме таким виходить апетитний гарбузовий торт. Він радує не тільки видом, а й легким та в міру солодким смаком. Приготувати гарбузовий торт дуже просто, а результат перевершує себе.
Гарбузовий торт з апельсинами — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 200 г борошна
- 110 г рослинної олії
- 280 г цукру
- 200 г гарбуза
- 400 г сметани
- 2 яйця
- 2 ч. л. розпушувача
- Цедра 1 апельсина
- Сік 1 апельсина
- Дрібка солі
Готуємо тісто. Для цього з'єднаєте яйця, цукор і ванільний цукор. Збийте їх до пишної білої маси. Потім влийте рослинну олію, сіль, просіяне борошно і тертий гарбуз. Перемішайте. Потім додайте цедру апельсина, розпушувач і знову добре перемішайте.
Розділіть тісто для двох коржів. Форми для випічки застеліть пергаментом і вилийте тісто. Відправте в духовку при 180 градусах на 25-30 хвилин.
Потім дайте готовим коржам трохи відпочити. Верхівки зріжте і натріть, щоб вийшла крихта, якою можна прикрасити торт.
Готуємо крем. З'єднайте сметану з цукром. В окремій ємності перемішайте апельсиновий сік і 3 ст. л. цукру. Поставте на плиту і варіть на невеликому вогні протягом 8-10 хвилин, при цьому постійно помішуючи. Потім дайте йому охолонути в холодильнику і влийте в сметанний крем.
Готовий крем викладіть на перший корж, накрийте другим і знову змастіть кремом. Прикрасьте крихтою. Потім відправте торт в холодильник на 6-8 годин.
Готово!
Шоколадно-гарбузовий торт — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 кг гарбуза
- 1 ст. пшеничного борошна
- 4 ст. л. какао порошку
- 2 ч. л. розпушувачу тіста
- 1 ч. л. соди
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 ст. кефіру
- 1 ст. гарбузового пюре
- 2 ч. л. ванільного цукру
- 170 г вершкового масла
- 1 ст. цукру
- 1/2 ст. тростинного цукру
- 3 шт. яйця
- 1 жовток
Для крему:
- 500 г вершкового сиру
- 170 г вершкового масла
- 150 г цукрової пудри
- 2 ч. л. ванільного цукру
- 1/2 ст. гарбузового пюре
Для шоколадного соусу:
- 100 г шоколаду
- 70 г вершкового масла
Запечіть гарбуз в духовці, нарізавши невеликими шматочками і подрібніть за допомогою блендера. Перемішайте його з кефіром.
У невеликій ємності з'єднайте просіяне борошно, какао, розпушувач, сіль і ванільний цукор.
В окремій ємності збийте міксером вершкове масло кімнатної температури і цукор, поступово додаючи по 1 яйцю. В отриману суміш додайте гарбузове пюре з кефіром і всипте сухі інгредієнти. Перемішайте тісто.
Розділіть тісто на дві частини і викладіть у форми, змащену маслом і присипану борошном. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.
Готуємо крем. Для цього збийте вершкове масло кімнатної температури, цукрову пудру і ванільний цукор. У готельної ємності з'єднайте і також збийте вершковий сир. З'єднайте з масляною сумішшю і додайте гарбузове пюре. Потім відправте його в холодильник на деякий час.
Готові коржі змастіть кремом, а потім змастити ним весь торт. Полийте шоколадним соусом. Для його приготування розтопіть на водяній бані масло і шоколад, трохи остудіть, щоб соус не розтопив крем.
Готово!
Читайте також: Час гарбузових супів — смачні і прості рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття