Як смачно і оригінально приготувати перловку – рецепти і поради
У цій статті ми розповімо, як приготувати перловку, яка сподобається всій родині.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Перлова каша здатна добре урізноманітнити наш раціон, якщо смачно і оригінально її приготувати. У цій статті ми розповімо, як приготувати перловку, яка сподобається всій родині та увійде до переліку улюблених страв
Котлети з перловки – рецепт
Вам знадобляться:
- 2/3 склянки перлової крупи
- 1 цибуля
- 2 зуб. часнику
- 4 картоплі
- 1 невелика морква
- невеликий пучок зелені
- сіль і перець – за смаком
- 3 ст. л. борошна
- рослинна олія
Замочіть перловку на 3 години або на всю ніч і відваріть до готовності. Подрібніть і обсмажте цибулю на повільному вогні. Додайте терту моркву і готуйте ще 5 хвилин.
Перловку кімнатної температури пропустіть через м'ясорубку разом з очищеною картоплею і часником. В отриману масу додайте цибулю з морквою, подрібнену зелень, сіль і перець. Додайте 3 ст. л. борошна і перемішайте. Потім сформуйте котлетки обваляйте в борошні. Обсмажте на олії до золотистої скоринки.
Готово!
Розсипчаста перлова каша в духовці – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 2 склянки перловки
- 50 г вершкового масла
- 1/2 ч. л. солі
- 1 л окропу
Залийте перловку водою і дочекайтеся поки вона набубнявіє. Потім відкиньте на друшляк і добре перемішайте зерна, щоб видалити лушпиння. Промийте перловку холодною водою. Потім пересипте її в каструлю з товстими стінками. Додайте сіль, масло, влийте кип'ячену воду і вкиньте щіпку ароматних трав.
Накрийте каструлю кришкою і відправте в духовку на годину при 180 градусах. Потім вимкніть духовку і тримайте кашу всередині ще півгодини.
Готово!
Різотто з перловки – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 250 г перловки
- 100 г грибів
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 зуб. часнику
- 4 ст. л. оливкової олії
- 250 мл білого сухого вина
- 250-300 мл овочевого бульйону
- 200 мл вершків
- шафран або куркума
- сіль і перець – за смаком
- 100 г пармезану
Наріжте невеликим шматочками почищені гриби. Подрібніть цибулю і часник. Розігрійте трохи оливкової олії в каструлі і підсмажте до золотистого кольору цибулю, часник і гриби. Потім додайте перловку і добре перемішайте. Влийте вино і доведіть до кипіння, постійно помішуючи і підливаючи овочевий бульйон з вершками.
Готуйте, поки крупа не стане м'якою і не вбереться рідина. Додайте сіль, перець, шафран або куркуму і пармезан. Перемішайте і подавайте до столу.
Готово!
Читайте також: Смачно і незвично – цікаві ідеї для страв із гречки
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття