
Смачно і незвично – цікаві ідеї для страв із гречки
Смачно і незвично – цікаві ідеї страв із гречки
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Ми всі звикли, що гречку використовують у приготування гарнірів для подачі з м'ясом або овочевими підливами, але потенціал цієї крупи куди більше, ніж ми думаємо.
У цій статті розповідаємо, як смачно і незвично приготувати страви з такого простого продукту, як гречка.
Гречані котлети з сиром і шпинатом – рецепт
Для приготування вам знадобляться:
- 2 склянки гречки
- 200 г тертого сиру
- 100 г свіжого шпинату
- 2 яйця
- 3 зуб. часнику
- щіпка червоного перцю
- сіль – за смаком
- 2 ст. л. свіжого або сушеного кропу
- борошно або панірувальні сухарі
Промийте та відваріть гречку. Остудіть. Потім з'єднайте її з яйцями, кропом, шпинатом, сіллю, перцем, сиром і подрібненим часником. Добре перемішайте і сформуйте котлети. Обваляйте їх у борошні і панірувальних сухарях.
Розігрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте котлети на середньому вогні з обох сторін.
Готово!
Гречане різотто з томатами і базиліком – рецепт
Вам знадобляться:
- 200 г помідорів чері
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 зуб. часнику
- 1 чашка гречаної крупи
- 1 чашка томатного соусу
- 1/2 склянки молока
- 1 чашка свіжого базиліку
- 2 чашки овочевого або м'ясного бульйону
- 300 г томатів у власному соку
Добре промийте гречку. Розкладіть помідори на деко, збризніть оливковою олією, поперчіть, посоліть і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Розігрійте у великій сковороді 2 столових ложки оливкової олії і обсмажте подрібнені цибулю і часник. Додайте томати у власному соку, 1/4 бульйону і ретельно промиту гречку. Добре перемішайте і варіть до тих пір, поки не вбереться вся рідина. Влийте ще частина бульйону і знову варіть, поки рідина не вбереться. Повторіть те ж саме з рештою бульйоном. Потім додайте молоко і добре перемішайте. Покладіть в сковороду запечені помідори, свіжий базилік і знову перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком і готово! Смачного!
Перці, фаршировані гречкою – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 1/4 склянки оливкової олії
- 2 ріпчасті цибулі
- 1,5 чашки гречки
- З зуб. часнику
- 1/2 чашки свіжої петрушки
- 4 великих болгарських перцю
- 1 л овочевого бульйону
- 400 г томатів у власному соку
- сіль і перець – за смаком
Зніміть з перців верхню частину (не викидаючи їх) і видаліть нутрощі.
Обсмажте подрібнену цибулю на 1 столовій ложці олії до золотистого кольору. Додайте гречку, подрібнені петрушку, часник, сіль і перець. Обсмажуйте близько 2-3 хвилин. Начините сумішшю перці на 3/4 об'єму і накрийте їх верхівкою. Потім перемістіть їх в глибоку сковороду або жаровню, додавши туди оливкову олію. Щільно притисніть один до одного, щоб під час готування вони не розпалися.
Влийте бульйон в сковороду і додайте по 2 столових ложок в кожен перець. Готуйте під накритою кришкою протягом 10 хвилин. Потім додайте по 1 столовій ложці нарізаних помідорів в кожен перець, а решта додайте в сковороду. Готуйте ще 10 хвилин під кришкою.
Готово!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття