Як швидко та смачно нагодувати всю сім'ю — готуємо макарони з домашнім сиром
Пропонуємо вам кілька рецептів макаронів з сиром: з цибулею, томатним соусом, по-угорськи, зі шпинатом та броколі, а також рецепт італійського салату з макаронами.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Бувають в житті моменти, коли хочеться приготувати щось швидко, смачно та без зайвих вигадок. Для такого випадку чудово підійдуть макарони з домашнім сиром — поживна і проста страва, на приготування якої піде зовсім небагато часу. Пропонуємо вам кілька рецептів макаронів з сиром: з цибулею, томатним соусом, по-угорськи, зі шпинатом та броколі, а також рецепт італійського салату з макаронами.
Про користь домашнього сиру читайте в нашому матеріалі Чим корисний сир і коли краще його їсти
Макарони з сиром та цибулею — простий і звичний рецепт
- 3 столові ложки вершкового масла або рослинної олії
- 1-2 цибулини, дрібно нарізаних
- Упаковка будь-яких макаронів (400-500 грамів)
- 400 грамів домашнього сиру
- Півчашки сметани (за бажанням)
- Сіль та чорний перець за смаком
На сковороді з маслом підсмажте подрібнену цибулю так, щоб вона набула золотистого відтінку. Тим часом у великій каструлі закип'ятіть воду, додайте сіль та відваріть макарони до стану готовності. Відкиньте макарони на друшляк, дайте воді стекти і викладіть макарони назад в каструлю або в більшу сковороду. Додайте підсмажену цибулю, сир, сметану, сіль та перець — і все це протушкуйте на повільному вогні приблизно 7 хвилин. Страва готова!
Макарони з сиром і томатним соусом — просто та швидко
- Упаковка макаронів пенне (400 грамів)
- Півчашки домашнього сиру
- Півчашки томатного соусу
- 1 зубчик часнику
- Сіль та приправи за смаком
Макарони відваріть, відкиньте на друшляк та дайте воді стекти. Томатний соус нагрійте на маленькому вогні на сковороді, додайте в нього подрібнений зубчик часнику та інші приправи за смаком. У каструлі добре перемішайте макарони, сир і томатний соус. Страва готова!
Турошчуса — макарони з сиром по-угорськи
- Упаковка яєчної локшини (400 грамів)
- 4 скибочки бекону
- 2 чашки сметани
- 300 грамів домашнього сиру
- Сіль за смаком
- Зелень за бажанням
Духовку нагрійте до 175 градусів. Макарони відваріть так, щоб вони вийшли твердими, відкиньте на друшляк та дайте стекти воді. Бекон підсмажте на сковороді до хрусткого стану, зніміть зі сковороди і подрібніть. Відварені макарони викладіть у форму для запікання, додайте сметану, перемішайте. Сир розподіліть по поверхні. Шматочки бекону викладіть зверху сиру. Посоліть і поперчіть, за бажанням прикрасьте зеленню. У попередньо розігрітій духовці запікайте страву приблизно 5 хвилин. Макарони можна подавати на стіл. Смачного!
Макарони з сиром і шпинатом — рецепт
Шпинат — прекрасне джерело багатьох поживних речовин, таких як залізо, кальцій, магній, вітаміни A, C і E. Пропонуємо вам поекспериментувати і приготувати макарони з сиром та шпинатом.
- Упаковка яєчної локшини (400 грамів)
- Третина чашки оливкової олії холодного віджиму
- 2 подрібнених зубчики часнику
- 300 грамів замороженого подрібненого шпинату
- 200 грамів домашнього сиру
- 70 грамів подрібненого на дрібній тертці сиру пармезан (або іншого твердого сиру)
- Сіль, перець та інші приправи за смаком
Локшину відваріть в підсоленій воді, відкиньте на друшляк, дайте стекти воді і викладіть назад в каструлю. На сковороді з оливковою олією підсмажте шпинат з часником до стану готовності. Додайте готовий шпинат та сир в каструлю з локшиною, добре перемішайте. Перед тим як подавати на стіл, посипте тертим пармезаном і прикрасьте зеленню. Смачного!
Макарони з сиром та броколі — рецепт
- Упаковка макаронів пенне (400 грамів)
- 300 грамів замороженої капусти броколі
- 300 грамів домашнього сиру
- 30 + 20 грамів подрібненого на дрібній тертці сиру пармезан (або іншого твердого сиру)
- Сіль, перець та інші приправи за смаком
Макарони відваріть у підсоленій воді, відкиньте на друшляк, дайте стекти воді та викладіть назад в каструлю. Капусту броколі відваріть або підсмажте на олії (як більше подобається). Перемішайте макарони, броколі, кисломолочний сир та тертий пармезан, посоліть і поперчіть. Викладіть макарони в формочки для запікання, збризніть залишками тертого сиру пармезан і поставте в духовку на 3-5 хвилин. Страва готова! Макарони з сиром і броколі можна подавати як гарнір до м'ясної страви, і як основну страву.
Італійський салат з макаронами та сиром — рецепт
Італійські господині часто готують салати з макаронами. Чому б не спробувати?
- 200 грамів макаронів
- Півчашки відвареної подрібненої цвітної капусти
- Півчашки відвареної подрібненої капусти броколі
- Півчашки нарізаного кубиками червоного перцю
- 1 чашка домашнього сиру
- Сіль та перець за смаком
Макарони відваріть в підсоленій воді, відкиньте на друшляк та промийте холодною водою. У салатній тарілці з'єднайте і перемішайте всі інгредієнти, посоліть і поперчіть. Салат готовий. Смачного!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття