Як швидко приготувати смачну кашу з маслом — прості рецепти
Що може бути простіше і корисніше для здоров'я, ніж звичайна каша з маслом?
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Кашу маслом не зіпсуєш, є така народна приказка. І справді, що може бути простіше і корисніше для здоров'я, ніж звичайна каша з маслом? Гречана каша з маслом, пшоняна каша з маслом, кукурудзяна каша з маслом — про те, як приготувати кашу з маслом, розповідаємо в цій статті.
11 жовтня в усьому світі святкується Міжнародний день каші. Наскільки відомо, ця традиція родом з Великобританії — очевидно це зв'язано з тим, що британці дуже люблять вівсянку. Згодом смачне свято поширилося по всьому світу — щорічно 11 жовтня проводяться змагання з приготування каш, а в кафе і ресторанах подаються різні варіації каш.
Міжнародний день каші — прекрасний привід, щоб приготувати смачну і корисну кашу. Тим більше, що це досить просто. Спеціально до цього дня ми підібрали прості рецепти смачних каш: гречаної, пшоняної та кукурудзяної. Півгодини часу — і каша готова! Почнемо!
Ми вже писали про те, як приготувати рисову кашу, як приготувати манну кашу на молоці та як приготувати вівсяну кашу. У цій статті ми розповімо про те, як готувати гречану кашу, пшоняну кашу і кукурудзяну кашу.
Як приготувати гречану кашу з маслом — секрети і рецепт
Напевно, одна з найсмачніших і найпростіших в приготуванні каш, це гречана каша з вершковим маслом. Для того щоб приготувати гречану кашу, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1 склянка гречаної крупи
- 2 склянки води
- Сіль за смаком
- Харчова сода — на кінчику ножа (за бажанням)
- 2 столових ложки вершкового масла
Гречану крупу промийте під проточною водою. Висипте крупу в каструлю з товстими стінками і залийте водою. Поставте каструлю з крупою на вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть кашу приблизно 15 хвилин або до готовності. Коли в каструлі залишиться третина води, додайте сіль і харчову соду (соду — за бажанням). Коли каша буде готова, заправте її вершковим маслом і укутайте в ковдру. Залиште кашу в ковдрі ще на 15 хвилин, і можна подавати на стіл. Смачного!
Як приготувати пшоняну кашу з родзинками — простий рецепт
Якщо порівнювати з гречкою, рисом або вівсянкою, то пшоняна каша менш популярна. І абсолютно даремно. Пшоняна каша — це смачна та корисна каша, яка до того ж готується дуже просто. Розповідаємо, як готувати:
- 1 склянка пшоняної каші
- 2 склянки води
- 1 склянка молока — за бажанням (або ще 1 склянка води)
- Сіль — за смаком
- 2 столових ложки вершкового масла
- 2 столових ложки родзинок
- Кориця — за смаком
Пшоняну кашу добре промийте спочатку холодною водою, потім окропом. Окріп злийте. Промиту кашу залийте двома склянками води і поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть кашу, поки вода не випарується. Додайте в кашу молоко, сіль і корицю. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи. В кінці додайте в кашу промиті родзинки і вершкове масло. Смачного! При бажанні, в кашу можна додати трохи меду або солодкого сиропу.
Як приготувати кукурудзяну кашу з сиром
Особливість цієї каші в тому, що вона готується з тертим сиром чеддер, за рахунок чого каша виходить ще смачніша! Щоб приготувати таку кашу, вам знадобляться інгредієнти:
- 1 склянка кукурудзяної муки
- 2 склянки молока
- 2 склянки води
- Дрібка солі та чорного перцю
- 2 столових ложки вершкового масла
- 0,5 чашки тертого сиру чеддер
Молоко і воду доведіть до кипіння. Поступово додайте кукурудзяну муку. Посоліть і поперчіть. На повільному вогні варіть кашу приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Зніміть кашу з вогню, додайте сир і вершкове масло, добре перемішайте. Укутайте кашу в ковдру, щоб розтопився сир. Смачного!
З кукурудзяним борошном можна також приготувати гуцульський бануш з бринзою. Про те, як це зробити, читайте в статті Що приготувати з бринзою — смачні страви закарпатської, словацької та турецької кухні.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття