Як приготувати запечену спаржу — рецепти і поради
Як приготувати запечену спаржу — рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Запечена спаржа — дуже смачний і незвичайний гарнір до будь-якої страви. До того ж спаржа має велику кількість вітамінів, антиоксидантів і мінералів, що робить її дуже цінним продуктом.
Пропонуємо кілька рецептів запеченої спаржі, яка здивує вас своїм смаком і не займе багато часу в приготуванні.
Запечена спаржа з зеленню і лимоном — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 450 г спаржі
- 1/2 лимона
- 2 зуб. часнику
- 2 пера зеленої цибулі
- 1 ст. л. оливкової олії
- Сіль і перець — за смаком
- Розмарин — за смаком
Промийте і відріжте твердий кінець спаржі. Викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером.
Подрібніть зелень і часник. Натріть цедру і вичавіть сік лимону.
В окремій ємності з'єднайте часник, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. цедри, олію, зелень, сіль і перець.
Отриманою заправкою збризніть спаржу і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Готово!
Запечена спаржа з сиром і вершками — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 400 г спаржі
- 100 г сиру
- 150 мл вершків (20-33%)
- Сіль і перець — за смаком
Очистіть і промийте спаржу. Відваріть її в киплячій підсоленій воді протягом 2 хвилин. Потім перекладіть спаржу в холодну воду. Таким чином спаржа збереже свій колір і швидко охолоне.
У сотейнику з'єднайте вершки і тертий сир. Поставте на плиту і готуйте до тих пір, поки сир повністю не розчиниться.
Викладіть спаржу в форму для випічки і полийте сирної сумішшю. Відправте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Готово!
Запечена спаржа з сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 лайм
- 1 ч. л. меленої паприки
- 2 ст. л. оливкової олії
- 400 г спаржі
- 70 г твердого сиру
В окремій ємності з'єднайте оливкову олію, соку лайма, паприку, солі і перцю. В отриманій суміші замаринуйте спаржу протягом 10-15 хвилин.
Візьміть деко і змастіть його олією. Викладіть спаржу і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 12-15 хвилин. Після цього посипте її твердим тертим сиром і запікайте ще 5 хвилин.
Готово!
Читайте також: Чим корисна спаржа та що з нею приготувати — суп, касероль, кіш, зіті
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття