Menu
Як приготувати запечену спаржу — рецепти і поради

Як приготувати запечену спаржу — рецепти і поради

Як приготувати запечену спаржу — рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Запечена спаржа — дуже смачний і незвичайний гарнір до будь-якої страви. До того ж спаржа має велику кількість вітамінів, антиоксидантів і мінералів, що робить її дуже цінним продуктом.

Пропонуємо кілька рецептів запеченої спаржі, яка здивує вас своїм смаком і не займе багато часу в приготуванні.

Запечена спаржа з зеленню і лимоном — рецепт

Запечена спаржа з зеленню і лимоном

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 450 г спаржі
  • 1/2 лимона
  • 2 зуб. часнику
  • 2 пера зеленої цибулі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • Сіль і перець — за смаком
  • Розмарин — за смаком

Промийте і відріжте твердий кінець спаржі. Викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером.

Подрібніть зелень і часник. Натріть цедру і вичавіть сік лимону.

В окремій ємності з'єднайте часник, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. цедри, олію, зелень, сіль і перець.

Отриманою заправкою збризніть спаржу і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Готово!

Запечена спаржа з сиром і вершками — рецепт

Запечена спаржа з сиром і вершками

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 400 г спаржі
  • 100 г сиру

Сир

  • 150 мл вершків (20-33%)
  • Сіль і перець — за смаком

Очистіть і промийте спаржу. Відваріть її в киплячій підсоленій воді протягом 2 хвилин. Потім перекладіть спаржу в холодну воду. Таким чином спаржа збереже свій колір і швидко охолоне.

У сотейнику з'єднайте вершки і тертий сир. Поставте на плиту і готуйте до тих пір, поки сир повністю не розчиниться.

Викладіть спаржу в форму для випічки і полийте сирної сумішшю. Відправте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Готово!

Запечена спаржа з сиром — рецепт

Запечена спаржа з сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 лайм
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 400 г спаржі
  • 70 г твердого сиру

Сир

В окремій ємності з'єднайте оливкову олію, соку лайма, паприку, солі і перцю. В отриманій суміші замаринуйте спаржу протягом 10-15 хвилин.

Візьміть деко і змастіть його олією. Викладіть спаржу і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 12-15 хвилин. Після цього посипте її твердим тертим сиром і запікайте ще 5 хвилин.

Готово!

Читайте також: Чим корисна спаржа та що з нею приготувати — суп, касероль, кіш, зіті

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття