
Як приготувати великодню запіканку – рецепти і поради
Соковита і одночасно дуже проста великодня запіканка стане справжньою прикрасою святкового столу.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Соковита і одночасно дуже проста великодня запіканка стане справжньою прикрасою святкового столу. Пропонуємо декілька смачних рецептів, які сподобаються всій родині.
Великодня сирна запіканка – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 0,5 л молока
- 1 кг борошна
- 60 г хлібопекарських дріжджів
- 200 г вершкового масла
- 8 яєць
- 400 г кисломолочного сиру
- 450 г цукру (300 г на тісто + 150 г на сир)
- 1 пакетик ваніліну
Приготуйте начинку для пирога: з'єднайте сир, цукор і 2 яйця.
Готуємо тісто. Для цього зробіть опару: з'єднайте підігріте молоко, подрібнені дріжджі і перемішайте вінчиком. Потім всипте близько 500 г просіяного борошна і знову добре перемішайте. Перекладіть миску з тістом в ємність з теплою водою і накрийте рушником. Коли опара підніметься вдвічі – додайте перетерті з цукром і ванільним цукром жовтки, збиті білки і розм'якшене вершкове масло. Ретельно перемішайте. Додайте борошно, що залишилося, знову перемішайте і перекладіть миску з тістом в ємність з теплою водою на 40-50 хвилин, накривши рушником. Коли воно підніметься, обваляйте трохи в борошні і відокремте маленький шматочок тіста для візерунок. Розкачайте тісто за розміром форми для запікання і перенесіть її туди, закриваючи бортики. Перекладіть начинку і акуратно защипніть краї.
Готуємо візерунок для запіканки: відкладений шматочок тіста розкачайте в довжину, рівняючи краї ножем. Потім надріжте краї, не доходячи до середини. Викладіть на пиріг і змастіть тісто та візерунок збитим яйцем. Відправте в духовку при 180 градусах на 30-40 хвилин.
Готово!
Більше рецептів смачної сирної запіканки – в статті Ніжна сирна запіканка - рецепти і секрети приготування
Великодня запіканка з цукатами – рецепт
Вам знадобляться:
- 60 г сметани
- 20 г манної крупи
- 2 курячих яйця
- 60 г цукру
- 1/2 ч. л. ванільного екстракту
- 50 г цитрусових цукатів
- 1 щіпка солі
- 300 г жирного сиру
З'єднайте манну крупу і сметану і відставте на 20 хвилин. Залийте цукати окропом і також відставте на 10 хвилин. Потім злийте воду. З'єднайте яйця з цукром і злегка збийте. Додайте манку зі сметаною, сир, ваніль, цукати і сіль. Добре перемішайте до однорідного стану. Перекладіть тісто в силіконову форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готово!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття