
Як приготувати святкову і смачну буженину — рецепти і поради
Як приготувати святкову і смачну буженину — рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Святкова буженина — одна з найвідоміших страв нашої кухні, особливо гарно вона виглядає на новорічному столі.
Розповідаємо, як приготувати цю страву, щоб гості були в захваті, а рідні попросили добавки.
Класична буженина в фользі — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 кг свинини помірної жирності
- 1 гол. часнику
- 1 ч. л. сушеного чебрецю
- 2 ч. л. готової гірчиці
- 0,5 ч. л. меленого чорного перцю
- 0,5 ч. л. меленої паприки
- 1 ч. л. солі
У першу чергу добре промийте м'ясо. Потім обсушіть його за допомогою кухонних паперових рушників. Перекладіть в невелику ємність і підготуйте інші інгредієнти: наріжте часник невеликими шматочками і з'єднайте з сумішшю спецій.
У м'ясі зробіть невеликі надколи і начините його часником. Потім ретельно змастіть його спеціями. Після цього змастіть гірчицею і відправте в холодильник на 12 годин.
Далі перекладіть буженину на фольгу, добре закрийте її та відправте в духовку на маленький вогонь. Через 10 хвилин збільшіть нагрів до 180 градусів і готуйте 1-1,5 години. Після цього зменшіть температуру до 160 градусів і готуйте ще 20 хвилин. Дайте м'ясу настоятися ще дві години і можна подавати.
Готово!
Бажання з чорносливом і сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1,3 кг свинини
- 50 г чорносливу
- 3 зуб. часнику
- 50 г твердого сиру
- Оливкова олія
- Приправи — за смаком
Філе свинини слід ретельно промити і добре протерти приправами. Потім відправте м'ясо на ніч в холодильник. Тому цю страву варто готувати заздалегідь. Вранці викладіть м'ясо і дайте йому стати кімнатної температури. В цей час підготуйте інші інгредієнти: наріжте чорнослив і подрібніть часник.
В середину м'яса покладіть тертий сир і натріть все чорносливом і часником. Перекладіть філе в фольгу і добре загорніть. Перед цим не забудьте її змастити оливковою олією.
Потім відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півтори-дві години.
Готово!
Читайте також: Готуємося до Нового Року – смачні рецепти святкових м'ясних страв
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття