
Готуємося до Нового Року – смачні рецепти святкових м'ясних страв
Готуємося до Нового Року – смачні рецепти святкових м'ясних страв
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Наближаються новорічні свята, до яких ми збираємося готуватися з усією відповідальністю і натхненням, щоб не залишити байдужим жодного гостя.
Пропонуємо смачні м'ясні страви, які стануть справжньою окрасою для вашого новорічного столу.
Баранина в горіховій паніровці – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 900 г баранячої лопатки (без кістки)
- 750 мл натурального йогурту
- 160 г волоських горіхів (смаженого)
- 100 г арахісу (смаженого)
- 40 г мигдалю (смаженого)
- 40 г кеш'ю (смаженого)
- 2 лимона
- 2 цибулі
- 1 перець чилі
- 120 мл олії
- 5 см імбиру (корінь)
- 5 гілочок м'яти
- 5 гілочок кінзи
- 5 зуб. часнику
- 7 г солі
- 8 г цукру
- 3 шт. гвоздики
- 1 паличка кориці
- 2 шт. кардамону
- 5 горошин чорного перцю
- 20 мл води
Готуємо маринад. Подрібніть цибулю і часник та обсмажте на олії. Додайте тертий імбир, слайси перцю чилі, паличку кориці, чорний перець горошком, гвоздику і кардамон. Перемішайте і готуйте 3 хвилини.
З'єднайте йогурт з лимонним соком, сіллю і смаженою сумішшю. Добре перемішайте.
З баранячої лопатки зріжте зайвий жир і сполучну тканину. Замочіть м'ясо в маринаді, накрийте плівкою і залиште в холодильнику на 4-6 годин. Потім просушіть, викладіть на пергамент і накрийте м'ясо фольгою. Відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 1,5 години.
Подрібніть і змішайте волоські горіхи, арахіс, кеш'ю і мигдаль. Викладіть суміш на запечене м'ясо. Відправте його в духовку на пів години. Потім накрийте м'ясо фольгою і дайте 10 хвилин настоятися.
Готуємо соус. Залийте листя кінзи і м'яти холодною водою. Додайте часник, масло, лимонний сік, сіль і цукор. Подрібніть соус до однорідності за допомогою блендера.
Подавайте м'ясо з соусом. Смачного!
М'ясний рулет з чорносливом і горіхами – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 800 г яловичого фаршу
- 1 ріпчаста цибуля
- 100 г чорносливу
- 3 яйця
- 100 г волоських горіхів
- 100 мл червоного вина
- 1 невеликий пучок свіжої петрушки
- 2 ст. л. рослинної олії
- 40 г вершкового масла
- 1 ст. л. крохмалю
- 2 ч. л. сушеного часнику
- 2 ч. л. солі
- 1 ч. л. чорний мелений перець
Заздалегідь замочіть чорнослив у вині. Обсмажте горіхи на сухій сковороді і подрібніть їх.
Подрібніть цибулю і обсмажте до золотистого кольору. З'єднайте цибулю з фаршем і додайте сіль, перець, два яйця, часник і крохмаль. Перемішайте і влийте вино, в якому замочується чорнослив. Збийте фарш за допомогою блендера до однорідного стану.
Подрібніть зелень і чорнослив. З фаршу сформуйте рулет: викладіть м'ясо на змащений маслом пергаментний папір і розрівняйте його у вигляді прямокутника розміром приблизно 25х30 см. Зверху розподіліть начинку з чорносливу, горіхів і зелені. Поверніть фарш в рулет.
Форму для випічки змастіть вершковим маслом і перекладіть сюди рулет. Відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте ще 1 годину. Накрийте готове м'ясо фольгою і залиште на 20 хвилин.
Смачного!
Читайте також: Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою
М'ясна закуска з фаршу – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 800 г м'ясного фаршу (можна будь-який – за смаком)
- 1 цибулина
- 1 яйце
- 100 г листкового тіста (дріжджового)
- 2 зуб. часнику
- сіль і перець – за смаком
- чилі – за смаком
- пучок петрушки
Для начинки візьміть інгредієнти:
- 120 г сиру
- 3 яйця
- пучок зеленої цибулі
- сіль і перець – за смаком
З'єднайте фарш з подрібненою цибулею, петрушкою і часником. Додайте сіль, перець, чилі і добре перемішайте.
Відваріть яйця і натріть їх на тертці. Потім змішайте з тертим сиром, подрібненим зеленою цибулею, сіллю і перцем.
Візьміть кільце і покладіть на деко. Всередину покладіть 2 великі ложки фаршу, розрівняйте і зробіть поглиблення дном склянки. Зніміть кільце. Що вийшла кошики наповніть начинкою.
Розкатайте листкове тісто і наріжте тонкими смужками. Прикрасьте ними м'ясні заготовки і змастіть збитим яйцем. Потім відправте в духовку на пів години при температурі 180 градусів.
Готово!
Читайте також: Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття