
Як приготувати смачний і ситний плов – 4 рецепта
Як приготувати смачний і ситний плов – 4 рецепта
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Приготувати таку смачну і ситну страву як плов абсолютно не складно. Найголовніше – дотримуватися основних правил приготування. Результат приємно здивує всіх ваших рідних, а плов вийде неймовірно смачним.
Плов з грибами – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 склянка рису
- 1 ріпчасту цибулю
- 50 г сушених білих грибів
- 2 солодких перця
- 1 ст. л. томатної пасти
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 склянки грибного бульйону
- сіль і зелень – за смаком
Промийте і прожарте рис на маслі. Потім відваріть його. Гриби залийте теплою водою і залиште на 20 хвилин. Після чого злийте воду.
Подрібніть цибулю, а солодкий перець наріжте соломкою. Злегка обсмажте цибулю, гриби і з'єднайте з рисом. Додайте грибний бульйон і томатну пасту. Готуйте суміш до загустіння. За 15-20 хвилин довести до готовності в духовці.
Посипати подрібненою зеленню і подавайте до столу.
Смачного!
Солодкий плов з гарбузом і фруктами – рецепт
Вам знадобиться:
- 1,5 склянки рису
- 500 г гарбуза
- 100 г айви
- 200 г яблук
- 120 г вершкового масла
- 100 г родзинок
Очистіть айву і яблука від шкірки. Видаліть насіння і наріжте невеликими кубиками. Потім змішайте з промитим ізюмом.
Розтопіть в каструлі частину масла. Покрийте дно скибочками очищеного гарбуза. Насипте 1/3 частина промитого рису. Потім покладіть шар фруктової суміші, засипте рисом і знову покладіть фрукти. Потім знову насипте рисом і залийте все підсоленою водою та маслом, що залишилося.
Накрийте каструлю кришкою і варіть плов на слабкому вогні 1 годину.
Смачного!
Плов з бараниною – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1,5 склянки рису
- 500 г баранина
- 2 гол. ріпчастої цибулі
- 2 граната
- 1/2 склянки топленого масла
Розріжте баранину на невеликі шматочки, посоліть і поперчіть м'ясо. Візьміть невеликий казанок або глибоку каструлю і обсмажте баранину на маслі з подрібненою цибулею. Коли м'ясо підсмажиться, додайте трохи води, щоб тільки покрити баранину і додайте гранат. Гасіть м'ясо під кришкою, поки воно не стане м'яким.
Промийте рис і додайте до м'яса і розрівняйте його по поверхні. Як тільки вода википить, зробіть невеликі заглиблення (до дна казанка). Потім влийте 1-2 ст. л. води і щільно закрийте казанок кришкою. Готуйте плов близько 30 хвилин на слабкому вогні.
Смачного!
Плов з куркою і овочами – рецепт
Вам знадобиться:
- 500 г курячого філе
- 2 цибулі
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. меленого червоного перцю
- 150 г довгозернового рису
- 2 цибулі-порей
- 125 г печериці
- 250 мл овочевого бульйону
- 4 очищених помідора
- 225 г овочів
- 1 пучок зелені
- сіль і перець – за смаком
Розкатайте качалкою курячі грудки і наріжте кубиками зі стороною 4 см.
Посуд для мікрохвильової печі змастіть вершковим маслом. Покладіть м'ясо, злегка притисніть його, потім обсмажте без кришки при повній потужності 4 хвилини. Переверніть курку і продовжуйте готувати ще 1 хвилину. Додайте сіль і перець за смаком.
Покладіть на рис м'ясо і залийте бульйоном. Накрийте кришкою і варіть ще 6 хвилин при повній потужності. Через 5 хвилин після закипання, добре розмішайте плов. Потім додайте гриби і овочі (окрім петрушки). Ретельно перемішайте, додайте сіль і перець. Накрийте кришкою і готуйте ще 3 хвилини. Потім знову перемішайте і тушкуйте ще 1 хвилину.
Дайте страві охолонути при кімнатній температурі близько 10 хвилин. Потім посипте зеленню і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Що приготувати з рисом — найкращі рецепти страв з рисом
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття