Що приготувати з рисом — найкращі рецепти страв з рисом
У цій статті ми підібрали п'ять простих способів приготувати дуже смачні страви з рисом.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Рис — один з найбільш розповсюджений у світі злаків. У рису навіть є своя офіційна дата — 20 вересня затверджене як Всесвітній день рису. Існує безліч видів рису і способів його класифікації. Основні — за типом зерна (круглий, довгозернистий, середньозернистий) і за методом обробки (білий або шліфований, коричневий або нешліфований, пропарений).
У цій статті ми підібрали п'ять простих способів приготувати дуже смачні страви з рисом. Рис з йогуртом, рис з лимоном, рис з помідорами, солодкий рис на молоці з родзинками і навіть рисова лазанья — всі ці рецепти в нашій статті. Почнемо!
Як приготувати смачний рис з йогуртом — рецепт
- 1 склянка рису жасмін
- 2 склянки води
- 1 столова ложка топленого вершкового масла
- 0,3 склянки молока
- 200 мл йогурту без добавок
- Сіль за смаком
- Половинка сухого перцю чилі
- 0,5 чайної ложки чорного насіння гірчиці
- 0,5 чайної ложки каррі
- 0,5 чайної ложки меленої куркуми
Рис висипте в каструльку, залийте водою і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть рис на маленькому вогні приблизно 20 хвилин. Вершкове масло розігрійте на сковороді, додайте подрібнений перець чилі, потім насіння гірчиці, каррі та куркуму. Молоко, йогурт і вершкове масло добре перемішайте у великій каструлі. В кінці додайте рис і знову добре перемішайте. Посоліть і охолодіть рис. Смачного!
Рецепт рису зі смаком лимону — дуже простий і оригінальний рецепт
- 1 чашка довгозернистого рису
- 1 чашка води
- 1 чашка курячого бульйону
- 2 столових ложки вершкового масла
- 3 столових ложки свіжовичавленого лимонного соку
- Дрібка сухого базиліку
- Дрібка лимонної цедри
- 1 чайна ложка лимонного перцю
- Сіль за смаком
Залийте рис водою і курячим бульйоном, доведіть до кипіння. Коли рис закипить, додайте вершкове масло, базилік, сіль, лимонну цедру, і варіть рис на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Коли рис буде готовий, додайте лимонний перець і лимонний сік, добре перемішайте. Рис готовий!
Рисова лазанья з яловичиною — рис по-італійськи
- 3 чашки відвареного охолодженого рису
- 0,5 кг яловичого фаршу
- 2 збитих яйця
- 1 чашка подрібненого твердого сиру, наприклад чеддеру або звенигородського
- 2 чашки подрібненої моцарели
- 2 чашки кисломолочного сиру
- 2 зубчики часнику
- 500 мл соусу для спагетті або томатного соусу
На великій сковороді підсмажте яловичий фарш так, щоб він набув коричневого відтінку (приблизно 7 хвилин), додайте соус для спагетті та подрібнений часник. В окремій тарілці перемішайте рис, яйця, третину чеддеру (це буде рисова суміш). В іншій тарілці перемішайте ще третина чеддеру, 1,5 чашки моцарели і весь кисломолочний сир (це буде сирна суміш). Тепер можна викладати продукти в форму для запікання. Перший шар — половина рисової суміші, другий шар — половина сирної суміші, третій — половина м'яса. Повторіть (всього повинно вийти шість шарів). Зверху посипте залишками моцарели і чеддеру. Рисову лазанью потрібно запікати в духовці від 20 до 30 хвилин при температурі 190 градусів. Коли лазанья буде готова, трохи охолодіть і можете подавати на стіл. Смачного!
Як приготувати рис по-іспанськи — рецепт рису з помідорами
- 1,3 чашки рису
- 1,5 чашки курячого бульйону
- 1 столова ложка вершкового масла
- 0,5 л маринованих помідорів
- 2 чайних ложки перцю чилі
- Дрібка базиліку або орегано
- 2 зубчики часнику, подрібнених
- Сіль за смаком
- 1 чайна ложка кмину
- 1 чашка подрібненого сиру чеддер або іншого твердого сиру
- 3 гілочки зеленої цибулі
Помідори подрібніть за допомогою блендера або вилкою. Складіть всі інгредієнти в каструлю, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь. Варіть рис приблизно 20 хвилин або до готовності. Зелену цибулю подрібніть. Готовий рис посипте зеленою цибулею і подрібненим сиром. Смачного!
Як приготувати солодкий рис з родзинками — смачний і корисний десерт
- 2 чашки готового коричневого рису
- 1,5 склянки молока
- 0,5 чашки меду
- 0,5 чашки родзинок
- 1,5 столових ложки вершкового масла
- 1 чайна ложка меленої кориці
У каструльці з'єднайте рис, молоко і мед. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 20 хвилин, постійно помішуючи. В кінці додайте родзинки. Зніміть рис з вогню, додайте вершкове масло і корицю, добре перемішайте. Рис готовий. Смачного!
Читайте також: Здорове харчування: чим корисна рисова каша на молоці та як її готувати
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття