Як приготувати смачні вареники – 4 види тіста і незвичайні начинки
Як приготувати смачні вареники – 4 види тіста і незвичайні начинки
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Напевно, не існує людини, яка б не любила вареники, особливо, якщо вони приготовлені в домашніх умовах. Вареники можна робити як солодкі, так і солоні, і в будь-якому випадку це безпрограшний варіант для смачного обіду або вечері. У цій статті ми розповімо про всі процеси приготування смачних вареників і поділимося декількома незвичайними начинками.
Тісто – найважливіша частина в процесі приготування вареників. Воно повинно бути еластичним, щоб вареники не розпалися при варінні і не порвалися при ліпленні. Для цього добре вимісіть тісто, щоб воно не прилипало до рук. Пропонуємо 4 варіанти тіста і кілька незвичайних начинок, які сподобаються всій родині.
Тісто для вареників на воді – рецепт
Вам знадобляться:
- льодяна вода – 200 мл
- яйце – 1 шт.
- сіль – 1/2 ч. л.
- борошно – 400 г
З'єднайте яйце, воду і сіль. Всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Готово!
Тісто для вареників на молоці – рецепт
Вам знадобляться:
- яйця – 2 шт.
- сіль – 1/2 ч. л.
- трохи теплого молока – 200 мл
- рослинну олію – 1 ст. л.
- борошно – 400 г
Збийте яйця з сіллю. Додайте масло, молоко і ретельно перемішайте. Всипте борошно і замісіть тісто. Готово!
Тісто для вареників на кефірі – рецепт
Вам знадобляться:
- кефір – 200 мл
- яйце – 1 шт.
- сіль – 1/2 ч. л.
- борошно – 400 г
З'єднайте яйце, кефір, сіль і збийте до однорідної маси. Додайте просіяне борошно і замісіть тісто. Готово!
Заварне тісто для вареників без яєць – рецепт
Вам знадобляться:
- борошно – 400 г
- сіль – 1/2 ч. л.
- рослинна олія – 50 мл
- окріп – 250 мл
З'єднайте просіяне борошно і сіль. Додайте окріп, масло і замісіть тісто. Готово!
Начинка для вареників з лосося – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- лосось – 400 г
- сир рікота – 100 г
- сир пармезан – 100 г
- яйце – 1 шт.
- сода – 1/2 ч. л.
- зелень – 1/2 пучка
З'єднайте подрібнений кріп і тертий сир пармезан. Потім додайте яйце і сир рікота. Добре перемішайте. Додайте відварений лосось, сіль, перець і ще раз добре перемішайте до однорідної маси. Готово!
Начинка для вареників з капусти – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- капуста – 500 г
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- оливкова олія для смаження
- сіль
Подрібніть цибулю і натріть на дрібній тертці моркву. Обсмажте овочі на оливковій олії. Нашинкуйте капусту, додайте в сковороду і тушкуйте на повільному вогні до готовності, періодично помішуючи. Посоліть за смаком. Потім остудіть і можете використовувати для вареників.
Начинка для вареників з рису і зеленої цибулі - рецепт
Візьміть інгредієнти:
- рис – 1 стакан
- зелена цибуля – 1 пучок
- яйця – 3 шт.
- сіль – 1 ч. л.
- кефір – 1 склянка
- часник – 4 зуб.
Добре промийте рис і залийте 1,5 склянки холодної води. Варіть на маленькому вогні, поки вся вода не випарується. Зніміть рис з вогню і додайте подрібнену цибулю і сирі яйця. Накрийте кришкою на 10 хвилин. Потім ретельно перемішайте і остудіть начинку. Готово!
Начинка для вареників з квасолі – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- біла квасоля – 400 г
- соль – 2 ч. л.
- рослинна олія – 1 ст. л.
Залийте квасолю 2 л холодної води і доведіть до кипіння. Злийте воду, а потім знову додайте таку ж кількість води. Посоліть і варіть півгодини після закипання на середньому вогні. Перекладіть квасолю на сито, а потім подрібніть в пюре. Додайте рослинну олію і добре перемішайте. Готово!
Про те, як приготувати вареники з сиром читайте в статті Як приготувати вареники з сиром — покрокова інструкція та 10 ідей для начинки
Як зліпити і зварити вареники
Присипте стіл борошном і розкатайте тісто в тонкий пласт. Виріжте кружечки за допомогою кружки або іншого пристосування. Викладіть начинку в центр кожного кружечка. Загорніть тісто з начинкою навпіл і защипніть краї.
Перекладіть готові вироби в підсолену киплячу воду. Щоб вареники не злиплися, додайте трохи рослинної олії. Проваріть 2-5 хвилин, поки вони не спливуть наверх.
Також, вареники можна приготувати на пару. Для цього закип'ятіть воду. Візьміть насадку для приготування на пару і змастіть її олією. Якщо такої немає, використовуйте марлю, міцно натягнувши її на верх каструлі. Викладіть вареники, щоб вони не торкалися одне одного. Готуйте 10 хвилин.
Смачного!
Читайте також: З чим приготувати вареники — 10 ідей для української господині
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття