Як приготувати смачні профітролі — рецепти і поради
Як приготувати смачні профітролі — рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Профітролі — це маленький кулінарний виріб французької кухні, з додаванням різних начинок. Пропонуємо вам декілька варіантів страви, які ідеально підійдуть до новорічного столу.
Домашні заварні профітролі — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 стакан пшеничної муки
- 100 г вершкового масла
- 3 курячих яйця
- 1 стакан води
- Дрібка солі
Вершкове масло наріжте на невеликі шматочки. Закип'ятіть склянку води, додайте дрібку солі і масло. Зменшіть вогонь і поступово додайте просіяне борошно, при цьому не забувайте помішувати вінчиком. Ретельно все перемішайте, щоб вийшла однорідна маса. Перекладіть масу в миску і по черзі вбивайте яйця, поступово помішуючи суміш. Потім збийте тісто за допомогою дерев'яної ложки. У вас повинна вийде однорідна блискуча маса.
Сформуйте невеликі кульки, розміром з волоський горіх. Перекладіть на форму, застеленій пергаментним папером. Відправте в духовку при 200 градусах на 10 хвилин. Після цього збільште температуру до 220 градусів і продовжуйте випікати профітролі ще 10-15 хвилин.
Готову страву проколіть ножем, щоб випустити пар.
Готово!
Профітролі з червоною рибою і сирним сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 250 г води
- 100 г вершкового масла
- 150 г борошна
- 5 г цукру
- 5 г солі
- Сир
- Зелень
- Червона риба
Розтопіть вершкове масло в воді, довівши до кипіння в сотейнику. Додайте борошно і постійно помішуйте. Тісто має зібратися в кулю. Потім зніміть сотейник з вогню і додайте яйця по одному, кожен раз перемішуючи суміш. Повинна вийде гладка і однорідна текстура без крупинок. Отриману суміш перекладіть в кондитерський мішок і відправте в холодильник на 12 годин.
Форму для випічки застеліть пергаментним папером і видавіть невеликі кульки. Відправте в духовку при 170 градусах, поки не з'явиться рум'яна скоринка.
Тим часом з'єднайте в ємності сир і подрібнену зелень. Отриману суміш перекладіть в кондитерський мішок.
Готовим профітролям дайте охолонути і розріжте навпіл. Наповніть їх рибою і начинкою. Подавайте до столу.
Готово!
Читайте також: Готуємося до Нового Року — смачні та оригінальні закуски на святковий стіл
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття