Menu
Як приготувати швидкий і смачний Тірамісу — корисні поради та рецепт

Як приготувати швидкий і смачний Тірамісу — корисні поради та рецепт

Тірамісу — це італійський десерт, який отримав популярність у всьому світі.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Тірамісу — це італійський десерт, який отримав популярність у всьому світі. У перекладі його назва означає — "піднеси мене". І це не дивно, адже смак Тірамісу настільки різноманітний, ніжний і ароматний, що легко може забрати від повсякденних турбот і проблем. Пропонуємо неймовірний і простий рецепт приготування цього десерту. А щоб він був навіть краще, ніж в італійців — врахуйте такі поради:

  • в просочення і крем слід додати трохи різкого алкоголю, оскільки він гармонійно поєднується з кавою;
  • трохи желатину в складі десерту зробить його більш міцним, і він не розвалиться при порціонної подачі;
  • крем з вершкового сиру, збитих вершків і трохи ванілі допоможе розкрити ароматний кавовий смак;
  • для різноманітності можна додати шар з улюблених ягід, тоді смак буде більш виразним.

Італійський десерт Тірамісу — рецепт

Італійський десерт Тірамісу

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 12-20 шт. печива Савоярді
  • 120 г еспресо
  • 50 г окропу
  • 40 + 20 г алкоголю
  • 40 + 200 г цукру
  • 40 г молока

Молоко

  • 40 г вершків 33%
  • 250 г сиру Маскарпоне
  • 10 г екстракт ванілі
  • 5 г желатину листового
  • Какао-порошок

В першу чергу слід замочити листовий желатин в крижаній воді. Відставте в сторону на деякий час.

Тим часом приготувати рідину, яка знадобиться для просочення печива. Для цього візьміть ємність і з'єднайте в ній 50 г гарячої води, 120 г еспресо, 40 г алкоголю і 40 г цукру. Готово!

Потім приступаємо до крему. Для цього слід дістати сир Маскарпоне заздалегідь з холодильника. За цей час він стане м'якше і податливіше в роботі. З'єднайте його цукром і натуральним екстрактом ванілі. Потім влийте алкоголь і ретельно перемішайте масу.

Візьміть молоко, перелийте в сотейник і доведіть до кипіння. Зніміть з плити і додайте віджатий желатин. Молоко з желатином перелийте в сирну масу. Робити це потрібно тонкою цівкою, при цьому постійно помішуючи суміш. У вас повинна вийде однорідна консистенція. В іншому випадку можна використовувати вінчик, щоб домогтися однорідності.

Приступаємо до складання торта. Печиво замочіть в кавовій суміші на кілька хвилин. Постарайтеся, щоб воно рівномірно замочилось. Викладіть у форму для випічки з роз’ємним дном або скляну форму. Перекладіть на дно печиво. Збийте вершки до м'яких піків і з'єднайте з сирною масою. Акуратно перемішайте лопаткою. Отриманий крем викладіть на печення. Потім знову замочіть печиво і покладіть на крем. Зверху розподіліть крем. Продовжуйте процедуру, поки не закінчаться інгредієнти. Зверху посипте какао-порошком і відправте в холодильник на кілька годин.

Готово!

Читайте також: Готуємо італійський десерт — рецепт ромової бабки по-неаполітанськи

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття