Як приготувати різото – смачні рецепти і поради
Як приготувати різото – смачні рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Різото – одна з найулюбленіших страв в Італії і з часом вона стала популярною у всьому світі. Це не просто рисова каша або суп, різото – це ніжна і смачна страва з рису, бульйону, овочів або морепродуктів, для приготування якої потрібно знати важливі тонкощі:
- намагайтеся вибирати рис з великим вмістом крохмалю (це сорти бальді, рборіо, карнаролі, марателлі, падано), таким чином різото вийде більш кремоподібним;
- не варто промивати рис, щоб не вимити з нього весь крохмаль, тоді страва вийде потрібної консистенції;
- для приготування різото використовуйте велику сковорідку з високими бортиками і товстим дном, таким чином рис приготується рівномірно і рідина буде швидко випаруються;
- зазвичай в різото додають біле сухе вино, херес або вермут, вони допомагають розкрити пори зерняток і доповнити приємний смак рису винним відтінком.
Пропонуємо самостійно приготувати смачне і ароматне різото.
Різото з вершками і солодким перцем – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 400 г рису
- 100 г вершкового масла
- 2 солодких перцю
- 1 ріпчаста цибуля
- 4 зуб. часнику
- 1,5л овочевого бульйону
- 100 мл хересу
- 100 мл вершків
- 4 шт. чебрецю
- сіль і перець – за смаком
Обсмажте на вершковому маслі подрібненої цибулю до м'якості. Всипте рис і обсмажте кілька хвилин, постійно помішуючи. Додайте подрібнений часник, перемішайте і тушкуйте кілька хвилин. Потім влийте сухий херес, зробіть маленький вогонь і випарюйте алкоголь, постійно помішуючи суміш. Потім влийте третину бульйону, добре перемішайте і варить рис на маленькому вогні, доливаючи бульйон у міру його википання.
Подрібніть болгарський перець і обсмажте на вершковому маслі. Потім додайте їх в напівготовий різото разом з сіллю, перцем, бульйоном і готуйте, помішуючи і доливаючи бульйон. Влийте вершки, коли різото буде майже готовий. Добре перемішайте і подавайте з подрібненими листочками чебрецю.
Смачного!
Різото з мідіями і креветками – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 400 г рису
- 500 г мідій
- 200 г помідорів
- 300 г креветок
- 1/2 червоної цибулі
- 1 лавровий лист
- 20 г петрушки
- 200 мл білого сухого вина
- 50 мл сухого мартіні
- 50 мл оливкової олії
- 1,5 л овочевого бульйону (або рибного)
- 20 г вершкового масла
- 1 лимон
- 1 гілочка чебрецю
- 5 горошин чорного перцю
- сіль і перець – за смаком
Обсмажте на вершковому маслі подрібнену цибулю. Додайте склянку вина, чорний перець горошком, чебрець, мідії і лавровий лист. Варіть на середньому вогні, поки мідії не відкриються. Потім додайте очищені креветки, подрібнені помідори, петрушку і перець. Добре перемішайте і зніміть з вогню.
Окремо розігрійте оливкову олію і обсмажте рис. Влийте третину бульйону. Коли суміш закипить, зробіть маленький вогонь і помішуйте, додаючи бульйон у міру википання. Додайте мартіні і посоліть, коли різото буде майже готове.
Додайте петрушку, сік лимона і з'єднайте мідії і креветки з бульйоном. Добре перемішайте і зніміть різото з вогню.
Смачного!
Різото з зеленим горошком, спаржею і шафраном – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 235 г замороженого зеленого горошку
- 175 г зеленої спаржі
- щіпка шафрану
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ріпчасту цибулю
- 440 г рису
- 1, 5 л овочевого бульйону
- 30 г тертого пармезану
З'єднайте горошок і нарізану шматочками спаржу. Залийте окропом і залиште на 3 хвилини. Потім приберіть воду. Окремо залийте шафран 3 ст. л. окропу.
Обсмажте подрібнену цибулю у великій сковороді на оливковій олії. Додайте рис і готуйте, постійно помішуючи, протягом однієї хвилини.
В окремій каструлі доведіть до кипіння бульйон. Потім продовжуйте кип'ятити на маленькому вогні. Додайте 4 ст. л. гарячого бульйону в рис і добре перемішайте. Як тільки рідина випарується, влийте ще 4 ст. л. бульйону. Продовжуйте додавати рідину таким чином, поки рис не стане м'яким. Вкиньте шафран в середині готування. В кінці додайте спаржу і рис. Добре перемішайте і зніміть з вогню. Посипте пармезаном і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Італійські страви для української господині — що приготувати з сиром проволоне
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття