Menu
Як приготувати різото – смачні рецепти і поради

Як приготувати різото – смачні рецепти і поради

Як приготувати різото – смачні рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Різото – одна з найулюбленіших страв в Італії і з часом вона стала популярною у всьому світі. Це не просто рисова каша або суп, різото – це ніжна і смачна страва з рису, бульйону, овочів або морепродуктів, для приготування якої потрібно знати важливі тонкощі:

- намагайтеся вибирати рис з великим вмістом крохмалю (це сорти бальді, рборіо, карнаролі, марателлі, падано), таким чином різото вийде більш кремоподібним;

- не варто промивати рис, щоб не вимити з нього весь крохмаль, тоді страва вийде потрібної консистенції;

- для приготування різото використовуйте велику сковорідку з високими бортиками і товстим дном, таким чином рис приготується рівномірно і рідина буде швидко випаруються;

- зазвичай в різото додають біле сухе вино, херес або вермут, вони допомагають розкрити пори зерняток і доповнити приємний смак рису винним відтінком.

Пропонуємо самостійно приготувати смачне і ароматне різото.

Різото з вершками і солодким перцем – рецепт

Різото з вершками і солодким перцем

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 400 г рису
  • 100 г вершкового масла

Вершкове масло Яготинський

  • 2 солодких перцю
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 4 зуб. часнику
  • 1,5л овочевого бульйону
  • 100 мл хересу
  • 100 мл вершків
  • 4 шт. чебрецю
  • сіль і перець – за смаком

Обсмажте на вершковому маслі подрібненої цибулю до м'якості. Всипте рис і обсмажте кілька хвилин, постійно помішуючи. Додайте подрібнений часник, перемішайте і тушкуйте кілька хвилин. Потім влийте сухий херес, зробіть маленький вогонь і випарюйте алкоголь, постійно помішуючи суміш. Потім влийте третину бульйону, добре перемішайте і варить рис на маленькому вогні, доливаючи бульйон у міру його википання.

Подрібніть болгарський перець і обсмажте на вершковому маслі. Потім додайте їх в напівготовий різото разом з сіллю, перцем, бульйоном і готуйте, помішуючи і доливаючи бульйон. Влийте вершки, коли різото буде майже готовий. Добре перемішайте і подавайте з подрібненими листочками чебрецю.

Смачного!

Різото з мідіями і креветками – рецепт

Різото з мідіями і креветками

Візьміть інгредієнти:

  • 400 г рису
  • 500 г мідій
  • 200 г помідорів
  • 300 г креветок
  • 1/2 червоної цибулі
  • 1 лавровий лист
  • 20 г петрушки
  • 200 мл білого сухого вина
  • 50 мл сухого мартіні
  • 50 мл оливкової олії
  • 1,5 л овочевого бульйону (або рибного)
  • 20 г вершкового масла

Вершкове масло Славія

  • 1 лимон
  • 1 гілочка чебрецю
  • 5 горошин чорного перцю
  • сіль і перець – за смаком

Обсмажте на вершковому маслі подрібнену цибулю. Додайте склянку вина, чорний перець горошком, чебрець, мідії і лавровий лист. Варіть на середньому вогні, поки мідії не відкриються. Потім додайте очищені креветки, подрібнені помідори, петрушку і перець. Добре перемішайте і зніміть з вогню.

Окремо розігрійте оливкову олію і обсмажте рис. Влийте третину бульйону. Коли суміш закипить, зробіть маленький вогонь і помішуйте, додаючи бульйон у міру википання. Додайте мартіні і посоліть, коли різото буде майже готове.

Додайте петрушку, сік лимона і з'єднайте мідії і креветки з бульйоном. Добре перемішайте і зніміть різото з вогню.

Смачного!

Різото з зеленим горошком, спаржею і шафраном – рецепт

Різото з зеленим горошком, спаржею і шафраном

Візьміть інгредієнти:

  • 235 г замороженого зеленого горошку
  • 175 г зеленої спаржі
  • щіпка шафрану
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ріпчасту цибулю
  • 440 г рису
  • 1, 5 л овочевого бульйону
  • 30 г тертого пармезану

Парменталь Славія

З'єднайте горошок і нарізану шматочками спаржу. Залийте окропом і залиште на 3 хвилини. Потім приберіть воду. Окремо залийте шафран 3 ст. л. окропу.

Обсмажте подрібнену цибулю у великій сковороді на оливковій олії. Додайте рис і готуйте, постійно помішуючи, протягом однієї хвилини.

В окремій каструлі доведіть до кипіння бульйон. Потім продовжуйте кип'ятити на маленькому вогні. Додайте 4 ст. л. гарячого бульйону в рис і добре перемішайте. Як тільки рідина випарується, влийте ще 4 ст. л. бульйону. Продовжуйте додавати рідину таким чином, поки рис не стане м'яким. Вкиньте шафран в середині готування. В кінці додайте спаржу і рис. Добре перемішайте і зніміть з вогню. Посипте пармезаном і подавайте до столу.

Смачного!

Читайте також: Італійські страви для української господині — що приготувати з сиром проволоне

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття