Menu
Як приготувати різдвяний пиріг "Паннетоне" — незвично і смачно

Як приготувати різдвяний пиріг "Паннетоне" — незвично і смачно

Різдвяний пиріг "Паннетоне" — це традиційний міланський пиріг із солодкого дріжджового тіста з додаванням різних сухофруктів, цукатів і горіхів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Різдвяний пиріг "Паннетоне" — це традиційний міланський пиріг із солодкого дріжджового тіста з додаванням різних сухофруктів, цукатів і горіхів. Такі ласощі італійці печуть на честь Різдва і Нового Року.

При цьому, такий пиріг багато хто порівнює з традиційною пасхальним паскою, оскільки їх рецепти і зовнішній вигляд схожі.

Різдвяний пиріг "Паннетоне" - рецепт

Різдвяний пиріг "Паннетоне"

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • Трохи рослинної олії (для змазування форми)
  • 1 жовток (для змащування тіста)

Для опари вам знадобляться:

  • 100 г борошна
  • 50 мл молока (теплого)

Молоко

  • 25 г цукру
  • 8 г сухих дріжджів
  • 100 мл питної води (кімнатної температури)

Для тіста візьміть інгредієнти:

  • 450 г борошна (плюс трохи для присипки робочої поверхні)
  • 1 апельсин (знадобиться тільки цедра)
  • 1 лимон (знадобиться тільки цедра)
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 1/2 ст. темного родзинок
  • 1/4 ст. кураги
  • 100 г цукру
  • 1/2 ст. родзинок
  • 3 курячих яйця

Приступаємо до приготування різдвяного пирога. Для цього візьміть невелику миску і з'єднайте в ній молоко, трохи підсолену воду і дріжджі. Залиште масу буквально на 5 хвилин. Вона повинна трішки піднятися. Відразу після цього додайте 4 столових ложки борошна і 1 столову ложку цукру. Добре перемішайте масу і накрийте харчовою плівкою. Відправте в тепле місце на пів години. Опара повинна збільшитися в об’ємі у два рази.

Тим часом візьміть чашу міксера і збийте там яйця. Якщо ж плануєте робити це вручну, то знадобиться велика миска. До яйцям додайте цукор, ваніль, цедру лимона і апельсина та суміш дріжджів. Ретельно перемішайте все за допомогою вінчика до однорідної консистенції.

Використовуючи в міксері насадку для тіста, на низькій швидкості збивайте масу, поступово додаючи борошно, масло і сіль. Потім повільно збільшуйте швидкість міксера і продовжуйте перемішувати його ще 5 хвилин. Після цього додайте родзинки і цитрусові та перемішайте ще 15 секунд, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися по тісту. Воно повинно вийти м'яким.

Візьміть миску для розшарування тісту і змастіть його олією.

Робочу поверхню присипте борошном і викладіть тісто. Трохи помніть його і сформуйте круг Потім відправте в змащену олією форму. Тісто має трохи піднятися. Потім знову перекладіть його на робочу поверхню і складіть конвертиком, але м'яти не потрібно. Перекладіть тісто в форму для випічки і змастіть верх олією. Залиште на деякий час, щоб воно піднялося в кілька разів.

У невеликій ємності з'єднайте жовток і 1 ложку води або молока. Змастіть випічку і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 45 хвилин.

Потім дайте пирогу охолонути протягом 20 хвилин і можна діставати.

Готово!

Читайте також: Як приготувати різдвяний штоллен — просто, швидко і дуже смачно

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття