Як приготувати різдвяний штоллен — просто, швидко і дуже смачно
Штоллен — це німецька різдвяна випічка. Напередодні свята полички всіх магазинів просто ломляться від цих ласощів.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Штоллен — це німецька різдвяна випічка. Напередодні свята полички всіх магазинів просто ломляться від цих ласощів. У Німеччині штоллен дуже люблять і поважають. Але багато господинь вважають за краще пекти цю страву самостійно. І, звичайно ж, у кожної з них свій особливий рецепт приготування ідеальної випічки.
Рецептуру штоллена кожна господиня намагається передати з покоління в покоління. Готують випічку ще за кілька тижнів до Різдва і з часом вона стає ще смачнішою, оскільки в рецептурі є ром, а він — натуральний консервант.
Можемо спробувати випробувати свою силу волі, а можемо просто приготувати і відразу ж насолодитися смаком такого десерту. Для цього розповідаємо, як приготувати справжній різдвяний штоллен.
Класичний різдвяний штоллен — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 3/4 склянки пшеничного борошна
- 2 склянки суміші горіхів
- 120 г вершкового масла
- 6 яєчних жовтків
- 15 г сухих дріжджів
- 1/2 склянки молока
- 3 ст. л. коричневого цукру
- 1/2 склянки темного рому
- 1/2 цедри лимона
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- Велика жменю суміші цукатів з цитрусових
- Велика жменю темного родзинок
- Вершкове масло — для змазування
- Борошно — для присипки
Для покриття візьміть інгредієнти:
- 100 г вершкового масла
- 1/2 стручка ванілі
- 1/2 склянки цукрової пудри
Суміш горіхів, цукати і родзинки слід заздалегідь підготувати. Для цього залийте їх ромом і залиште на 4-6 годин. Після цього злийте рідину, вона більше не потрібна, і обсушіть інгредієнти. Потім вимісіть їх в борошні, щоб вони не злиплися.
Візьміть глибоку миску і з’єднайте в ній молоко, звичайний цукор, всипте дріжджі і 5 ст. л. просіяного борошна. Замісіть опару і залиште на 20 хвилин, накривши плівкою.
В окрему ємність перекладіть подрібнену лимонну цедру, насіння ванільного стручка і вершкове масло кімнатної температури. Добре перемішайте.
Візьміть опару і додайте борошно, що залишилося, коричневий цукор, ванільне масло і жовтки. Замісіть тісто. Потім додайте горіхи, цукати, цедру і сіль. Перекладіть тісто на робочу поверхню, присипаної борошном, і добре вимісіть тісто. Потім накрийте його рушником і залиште на дві години, щоб тісто підійшло.
Сформуйте тісто в формі овалу і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Знову накрийте рушником і залиште на годину.
Випікайте штоллен при 180 градусах протягом години. По закінченню 40-ка хвилин накрийте пиріг фольгою, щоб він не підгорів.
Розтопіть вершкове масло і додайте насіння ванільного стручка. Перемішайте і змастіть гарячий різдвяний штоллен. Посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Що приготувати на Різдво – смачні і святкові рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття