Menu
Як приготувати оригінальний і незвичайний соус песто — 5 смачних рецептів

Як приготувати оригінальний і незвичайний соус песто — 5 смачних рецептів

Зі смаженим насінням, з руколою і цукіні, з м'ятою і фісташками, з базиліком і брокколі — у цій статті розповімо про найнезвичайніші і смачні рецепти соусу песто.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Зі смаженим насінням, з руколою і цукіні, з м'ятою і фісташками, з базиліком і брокколі — у цій статті розповімо про найнезвичайніші і смачні рецепти соусу песто.

Цей італійський соус чудово доповнює пасту, рис, м'ясні страви, рибу і морепродукти. Також, песто можна використовувати як заправку для салатів, додавати в піцу і готувати з ним бутерброди. Спробуємо?

Соус песто зі смаженим насінням — рецепт

Соус песто зі смаженим насінням

Вам знадобляться:

  • 1 зуб. часнику
  • 50 г сиру гауда

гауда

  • 1/2 ч. л. соняшникової олії
  • 50 г очищених насіння соняшнику
  • 80 г базиліка
  • 120 мл оливкової олії
  • сіль і перець — за смаком

Подрібніть часник і натріть сир на дрібній тертці.

Насіння викладіть на розігріту оливкову олію, додайте сіль і смажте протягом 2 хвилин до утворення золотистого кольору. Потім відставте і дайте охолонути.

За допомогою блендера перемішайте базилік і оливкову олію. Додайте часник, сир, насіння і ще раз добре збийте соус до однорідної консистенції. Посоліть і поперчіть за смаком.

Готово!

Соус песто з руколою і цукіні — рецепт

Соус песто з руколою і цукіні

Візьміть інгредієнти:

  • 3 зуб. часнику
  • 40 г твердого сиру

Парменталь

  • 50 г волоських горіхів
  • 1 цукіні
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 40 г руколи
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1/2 ч. л. лимонної цедри
  • сіль і перець — за смаком

Подрібніть часник і натріть сир на дрібній тертці. Підсмажте на сухій сковороді горіхи, остудіть і подрібніть.

Натріть цукіні на крупній тертці і відіжміть сік. Обсмажте їх протягом 15 хвилин на розігрітій 1 ст. л. оливкової олії. Остудіть.

За допомогою блендера подрібніть руколу і горіхи. Додайте оливкову олію, цукіні, лимонний сік, цедру, сир, сіль і перець. Перемішайте до однорідної консистенції.

Готово!

Соус песто з м'ятою і фісташками — рецепт

Соус песто з м'ятою і фісташками

Візьміть інгредієнти:

  • 2 зуб. часнику
  • 90 г твердого сиру
  • 90 г очищених фісташок
  • 30 г м'яти
  • 70 г петрушки
  • 100 мл оливкової олії
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • сіль — за смаком

Подрібніть часник і натріть сир на дрібній тертці. Перемістіть всі інгредієнти в блендер і добре перемішайте. Готово!

Соус песто з базиліком, шпинатом і смаженим часником — рецепт

Соус песто з базиліком, шпинатом і смаженим часником

Візьміть інгредієнти:

  • 1 зуб. часнику
  • 100 г кедрових горіхів
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 70 г базиліка
  • 50 г шпинату
  • 60 мл оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • сіль — за смаком

Подрібніть часник і горіхи. Розігрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте горіхи з часником протягом 2-3 хвилин.

Закип'ятіть воду і відправте туди базилік на 10 секунд. Потім підсушіть паперовими рушниками і охолодіть.

За допомогою блендера подрібніть горіхи, часник, базилік і шпинат. Потім влийте оливкова олія, лимонний сік, посоліть і продовжуйте збивати до однорідної маси.

Готово!

Соус песто з базиліком і брокколі — рецепт

Соус песто з базиліком і брокколі

Візьміть інгредієнти:

  • 70 г брокколі
  • 30 г твердого сиру

Твердий сир

  • 1 зуб. часнику
  • 20 листя базиліка
  • 30 г кедрових горіхів
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 100 мл оливкової олії

Наріжте брокколі, подрібніть часник і натріть сир на дрібній тертці.

За допомогою блендера подрібніть брокколі і базилік. Додайте горіхи і знову перемішайте. Потім перекладіть в блендер сир, сіль, лимонний сік і часник. Добре подрібніть до однорідної консистенції. Влийте оливкову олію і перемішайте.

Готово!

 Читайте також: Що таке діп-соуси і як їх приготувати — смачні рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття