Як приготувати оригінальний і незвичайний соус песто — 5 смачних рецептів
Зі смаженим насінням, з руколою і цукіні, з м'ятою і фісташками, з базиліком і брокколі — у цій статті розповімо про найнезвичайніші і смачні рецепти соусу песто.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Зі смаженим насінням, з руколою і цукіні, з м'ятою і фісташками, з базиліком і брокколі — у цій статті розповімо про найнезвичайніші і смачні рецепти соусу песто.
Цей італійський соус чудово доповнює пасту, рис, м'ясні страви, рибу і морепродукти. Також, песто можна використовувати як заправку для салатів, додавати в піцу і готувати з ним бутерброди. Спробуємо?
Соус песто зі смаженим насінням — рецепт
Вам знадобляться:
- 1 зуб. часнику
- 50 г сиру гауда
- 1/2 ч. л. соняшникової олії
- 50 г очищених насіння соняшнику
- 80 г базиліка
- 120 мл оливкової олії
- сіль і перець — за смаком
Подрібніть часник і натріть сир на дрібній тертці.
Насіння викладіть на розігріту оливкову олію, додайте сіль і смажте протягом 2 хвилин до утворення золотистого кольору. Потім відставте і дайте охолонути.
За допомогою блендера перемішайте базилік і оливкову олію. Додайте часник, сир, насіння і ще раз добре збийте соус до однорідної консистенції. Посоліть і поперчіть за смаком.
Готово!
Соус песто з руколою і цукіні — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 3 зуб. часнику
- 40 г твердого сиру
- 50 г волоських горіхів
- 1 цукіні
- 2 ст. л. оливкової олії
- 40 г руколи
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1/2 ч. л. лимонної цедри
- сіль і перець — за смаком
Подрібніть часник і натріть сир на дрібній тертці. Підсмажте на сухій сковороді горіхи, остудіть і подрібніть.
Натріть цукіні на крупній тертці і відіжміть сік. Обсмажте їх протягом 15 хвилин на розігрітій 1 ст. л. оливкової олії. Остудіть.
За допомогою блендера подрібніть руколу і горіхи. Додайте оливкову олію, цукіні, лимонний сік, цедру, сир, сіль і перець. Перемішайте до однорідної консистенції.
Готово!
Соус песто з м'ятою і фісташками — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 2 зуб. часнику
- 90 г твердого сиру
- 90 г очищених фісташок
- 30 г м'яти
- 70 г петрушки
- 100 мл оливкової олії
- 2 ст. л. лимонного соку
- сіль — за смаком
Подрібніть часник і натріть сир на дрібній тертці. Перемістіть всі інгредієнти в блендер і добре перемішайте. Готово!
Соус песто з базиліком, шпинатом і смаженим часником — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 зуб. часнику
- 100 г кедрових горіхів
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 70 г базиліка
- 50 г шпинату
- 60 мл оливкової олії
- 1 ст. л. лимонного соку
- сіль — за смаком
Подрібніть часник і горіхи. Розігрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте горіхи з часником протягом 2-3 хвилин.
Закип'ятіть воду і відправте туди базилік на 10 секунд. Потім підсушіть паперовими рушниками і охолодіть.
За допомогою блендера подрібніть горіхи, часник, базилік і шпинат. Потім влийте оливкова олія, лимонний сік, посоліть і продовжуйте збивати до однорідної маси.
Готово!
Соус песто з базиліком і брокколі — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 70 г брокколі
- 30 г твердого сиру
- 1 зуб. часнику
- 20 листя базиліка
- 30 г кедрових горіхів
- 1/2 ч. л. солі
- 1 ст. л. лимонного соку
- 100 мл оливкової олії
Наріжте брокколі, подрібніть часник і натріть сир на дрібній тертці.
За допомогою блендера подрібніть брокколі і базилік. Додайте горіхи і знову перемішайте. Потім перекладіть в блендер сир, сіль, лимонний сік і часник. Добре подрібніть до однорідної консистенції. Влийте оливкову олію і перемішайте.
Готово!
Читайте також: Що таке діп-соуси і як їх приготувати — смачні рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття