Menu
Що таке діп-соуси і як їх приготувати — смачні рецепти

Що таке діп-соуси і як їх приготувати — смачні рецепти

Що таке діп-соуси і як їх приготувати — смачні рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Діп — це різновид соусів, у які вмочують різну їжу, наприклад, чіпси, овочі, фрукти, м'ясо, морепродукти. Головна відмінність від звичайних соусів полягає у способі застосування — не соусом поливають їжу, а їжу занурюють в соус.

У цій статті ми розповімо про декілька смачних рецептів, які відмінно підійдуть як для фруктів, так і для солоних страв.

Йогуртовий діп-соус — рецепт

  • Йогуртовий діп-соус

Вам знадобляться:

  • 500 мл грецького йогурту

Йогурт

  • 1 ч. л. часникового порошку
  • 2 ст. л. рубаної цибулі-шалот
  • 1 ч. л. сушеної петрушки
  • 1 ч. л. сушеного кропу
  • сіль і перець — за смаком

Візьміть невелику миску і добре перемішайте всі інгредієнти. Відправте в холодильник на півгодини і потім подавайте до столу. Зберігати цей соус потрібно в холодильнику.

Шоколадно-мигдальний діп-соус — рецепт

Шоколадно-мигдальний діп-соус

Візьміть інгредієнти:

  • 1/2 грецького йогурту
  • 1/2 склянки мигдалевого молока
  • 1/4 склянки меду
  • 2 ст. л. какао-порошку без цукру
  • 1 ст. л. ванільного екстракту

Візьміть глибоку миску і перекладіть все інгредієнти. Перемішайте до однорідної консистенції. Накрийте харчової плівкою і відправте в холодильник на півгодини. Шоколадно-мигдальний соус-діп готовий! Добре підійде до фруктовому асорті.

Буряковий діп-соус — рецепт

Буряковий діп-соус

Візьміть інгредієнти:

  • 500 г відвареного буряка
  • 80 г тахини
  • 3 ч. л. кмину
  • 2 зуб. часнику
  • 1/2 шт. лимона
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець — за смаком

Відварений буряк наріжте шматочками і перекладіть в блендер. Додайте часник, тахини, сік лимона, оливкову олію, кмин, сіль і перець. Добре подрібніть масу і відправте в холодильник для охолодження. Потім соус можна подавати до столу.

Діп з гороху — рецепт

Діп з гороху

Вам знадобляться:

  • 250 г сушеного гороху
  • 1 лимон
  • 100 мл оливкової олії
  • 1 зуб. часнику
  • сіль і перець — за смаком

Залийте горох літром холодної води і поставте на вогонь. Варіть протягом 45 хвилин. Потім перекладіть горох в блендер, лимонний сік, оливкова олія, часник, сіль, перець і добре перемішайте до однорідної консистенції. Готовий діп охолодіть і подавайте до столу.

Читайте також: Який соус приготувати до шашлику — рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття