
Що таке діп-соуси і як їх приготувати — смачні рецепти
Що таке діп-соуси і як їх приготувати — смачні рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Діп — це різновид соусів, у які вмочують різну їжу, наприклад, чіпси, овочі, фрукти, м'ясо, морепродукти. Головна відмінність від звичайних соусів полягає у способі застосування — не соусом поливають їжу, а їжу занурюють в соус.
У цій статті ми розповімо про декілька смачних рецептів, які відмінно підійдуть як для фруктів, так і для солоних страв.
Йогуртовий діп-соус — рецепт
Вам знадобляться:
- 500 мл грецького йогурту
- 1 ч. л. часникового порошку
- 2 ст. л. рубаної цибулі-шалот
- 1 ч. л. сушеної петрушки
- 1 ч. л. сушеного кропу
- сіль і перець — за смаком
Візьміть невелику миску і добре перемішайте всі інгредієнти. Відправте в холодильник на півгодини і потім подавайте до столу. Зберігати цей соус потрібно в холодильнику.
Шоколадно-мигдальний діп-соус — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1/2 грецького йогурту
- 1/2 склянки мигдалевого молока
- 1/4 склянки меду
- 2 ст. л. какао-порошку без цукру
- 1 ст. л. ванільного екстракту
Візьміть глибоку миску і перекладіть все інгредієнти. Перемішайте до однорідної консистенції. Накрийте харчової плівкою і відправте в холодильник на півгодини. Шоколадно-мигдальний соус-діп готовий! Добре підійде до фруктовому асорті.
Буряковий діп-соус — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 500 г відвареного буряка
- 80 г тахини
- 3 ч. л. кмину
- 2 зуб. часнику
- 1/2 шт. лимона
- 2 ст. л. оливкової олії
- сіль і перець — за смаком
Відварений буряк наріжте шматочками і перекладіть в блендер. Додайте часник, тахини, сік лимона, оливкову олію, кмин, сіль і перець. Добре подрібніть масу і відправте в холодильник для охолодження. Потім соус можна подавати до столу.
Діп з гороху — рецепт
Вам знадобляться:
- 250 г сушеного гороху
- 1 лимон
- 100 мл оливкової олії
- 1 зуб. часнику
- сіль і перець — за смаком
Залийте горох літром холодної води і поставте на вогонь. Варіть протягом 45 хвилин. Потім перекладіть горох в блендер, лимонний сік, оливкова олія, часник, сіль, перець і добре перемішайте до однорідної консистенції. Готовий діп охолодіть і подавайте до столу.
Читайте також: Який соус приготувати до шашлику — рецепти і поради
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття