Menu
Як приготувати налисники з сиром — покрокова інструкція

Як приготувати налисники з сиром — покрокова інструкція

Налисники з солодким сиром та родзинками; налисники з сиром, підсмажені на сковороді; сирні налисники, запечені в духовці — у цій статті розповідаємо, як приготувати налисники з сиром.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Налисники — традиційна страва української та білоруської кухні, готується з різними начинками. Один з найпопулярніших видів налисників — це налисники з сирною начинкою, підсмажені на сковороді або запечені в духовці. Подаються налисники зі сметаною, ряжанкою, простоквашею або йогуртом.

Умовно, приготування налисників можна розділити на кілька етапів:

Налисник

  • Потім готують начинку для налисників: солодку начинку з сиром, начинку з сиром та сухофруктами, сирну начинку з сухофруктами та горіхами.

сир домашній

  • Після цього начинку загортають в млинці (трубочкою або конвертиком), підсмажують налисники на сковороді з обох сторін або ставлять у духовку.

Налисник

Подаються налисники традиційно з густою смачною сметаною, хоча можна подавати їх і з ряжанкою, простоквашею або густим йогуртом (таким як турецький йогурт).

сметана з печі

Як приготувати тонкі млинці на молоці

Щоб приготувати тонкі млинці на молоці, потрібно не так багато інгредієнтів: молоко, борошно, цукор, сіль, яйця, олія та вершкове масло, щоб змащувати готові млинці. Рецепт тонких млинців на молоці — у статті Як та на чому приготувати смачні тонкі млинці — 5 рецептів

молоко

Сирна начинка для налисників — як приготувати

Приготувати сирну начинку для налисників — дуже просто. Для цього знадобляться такі інгредієнти:

  • 500 грамів кисломолочного сиру
  • 2 чайні ложки сметани або вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки цукру
  • Ваніль — на кінчику ножа (або 1 пакетик ванільного цукру)

Сир пропустіть через м'ясорубку або подрібніть за допомогою блендера. Додайте інші інгредієнти та добре перемішайте. Викладіть начинку на млинець (в середньому 1–2 столові ложки начинки на один млинець). Загорніть млинець з сиром конвертиком або трубочкою. Повторіть стільки разів, скільки у вас вийшло млинців. Викладіть налисники на сковороду з олією або вершковим маслом та підсмажте до золотистої скоринки. Подавайте налисники зі сметаною. Смачного!

Сирна начинка для налисників

Сирна начинка для налисників з сухофруктами — рецепт

Не складніше, ніж звичайна сирна начинка, готується начинка з сиром та сухофруктами (зазвичай це родзинки або курага). Щоб зробити таку начинку, візьміть інгредієнти:

  • 500 грамів кисломолочного сиру
  • 2 яйця
  • Кілька столових ложок цукру — за смаком
  • Дрібку солі
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 50–100 грамів родзинок або кураги
  • Лимонну цедру — за бажанням
  • Подрібнені горіхи — за бажанням

Ізюм або курагу промийте та залийте окропом, воду злийте. Якщо у вашому рецепті курага, її потрібно подрібнити. Сир перетріть через сито або подрібніть блендером. Додайте інші інгредієнти, перемішайте — і можна загортати начинку в млинці. Після цього налисники можна підсмажити на сковороді з маслом, а можна поставити в гарячу духовку. Смачного!

Сирна начинка для налисників з сухофруктами

Як приготувати налисники в духовці — два способи

Налисники з сиром можна підсмажити на сковороді з двох сторін, а можна запекти в духовці. Зробити це дуже просто.
Спосіб перший. Начинку загорніть в млинці, скрутіть трубочкою. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть налисники в один ряд. Полийте налисники маслом, посипте цукром та поставте в гарячу духовку на 15–20 хвилин (при температурі 180 градусів). Подавайте зі сметаною. Смачного!

масло

Спосіб другий. Візьміть глибоку форму (таку як чавунець) та викладіть один ряд налисників. Полийте розтопленим вершковим маслом, посипте цукром. Викладіть другий ряд налисників, знову полийте маслом та посипте цукром — і так, поки форма не заповниться. Форму з налисниками накрийте кришкою або фольгою, після чого поставте в духовку на 1–1,5 години при температурі не вище 160 градусів. Подавайте зі сметаною. Смачного!

сметана

Читайте також: Масляна 2017 — час готувати млинці!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття