Menu
Як приготувати морські гребінці – рецепти і поради

Як приготувати морські гребінці – рецепти і поради

Як приготувати морські гребінці – рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Морські гребінці – неймовірно корисний і смачний морепродукт. Вони практично не містять жирів, вуглеводів і дуже багаті на білок. У 100 г гребінців менше 100 Ккал. А ще на 100 г філе морського гребінця доводиться у 150 разів більше йоду, ніж на 100 г яловичини.

Гребінець є рекордсменом за вмістом вітаміну B12, необхідного для нормальної роботи нервової системи, а його регулярне вживання сприяє зниженню рівня холестерину і допомагає схуднути.

Щоб ваша страва була смачною і поживною, пропонуємо дотримуватися таких порад:

- краще вибирати молоді гребінці, розміром до 2-3 см. Чим гребінець більше, тим він старше. Правильний гребінець повинен мати приємний кремовий відтінок;

- найголовніше – правильно розморозити гребінці, інакше можна зіпсувати їх смак. Для цього залиште заморожені гребінці в холодильній камері на ніч або потримайте пару годин у холодній воді;

- зберігають гребінці слід у морозильній камері і розморожувати незадовго перед приготуванням, дбайливо і поступово.

Морські гребінці з гарбузом і білим вином – рецепт

Морські гребінці з гарбузом і білим вином

Для приготування вам знадобиться:

  • 6 морських гребінців
  • 300 г гарбуза
  • 50 г грибів лисички
  • 1 ст. л. бальзамічного соусу
  • 1 ст. ложка хересного оцту
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 зуб. часнику
  • Для соусу:
  • 150 мл вершків

Вершки Яготинський

  • 50 мл. білого сухого вина
  • 1 гілочка чебрецю
  • сіль, перець, коріандр – за смаком

На добре розігрітій сковороді обсмажте гребінці і залийте оцтом до повного википання. У сковороду з гребінцями додайте обсмажені лисички.

Гарбуз поріжте на невеликі квадратики, обмажте спеціями і оливковою олією. Залиште в розігрітій до 200 ° духовці на 20 хвилин.

Приготуйте соус. На оливковій олії обсмажте чебрець, часник, цибулю і залийте білим вином. Доведіть до википання. Додайте вершки і залиште на повільному вогні на 6 хвилин. Рідину процідіть через сито, а потім додайте сіль і перець. На блюдо викладіть гарбуз, гребінці і лисички. Зверху полийте соусом.

Готово!

Запечені з сиром гребінці – рецепт

Запечені з сиром гребінці

Вам знадобляться:

  • 8 морських гребінців у раковині
  • 50 г вершкового масла

Вершкове масло  Яготинське

  • 2 ст. л. майонезу
  • 100 г моцарели
  • сіль і перець – за смаком

Дістаньте м'ясо з раковини і ретельно промийте. Обдайте гребінці гарячою водою декілька хвилин для дезінфекції. Поверніть м'ясо морського гребінця у раковину.

Розтопіть масло в мікрохвильовці протягом 40 секунд. Додайте майонез, сіль і перець. Добре перемішайте.

Покладіть висушені половинки раковин всередині з гребінцем на деко з фольгою або пергаментом. Запікайте морські гребінці в попередньо розігрітій до 200 ° духовці 5 хвилин.

Використовуючи кухонні щипці, обережно злийте відвар, який збереться в раковинах. Кожну раковину акуратно змащуємо соусом з майонезу і зверху присипаємо моцарелою.

Поверніть гребінці в духовку і запікайте ще 8 хвилин, поки сир не розплавиться і не підрум'яниться по краях.

Страва готова!

Морські гребінці з коричневим маслом і різотто – рецепт

Морські гребінці з коричневим маслом і різотто

Вам знадобляться:

  • 450 г гребінців
  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. рису
  • 1/2 ст. білого вина
  • 3 ст. л. курячого бульйону
  • 1/2 ст. пармезану

Парменталь Славія

  • 2 ст. л. рослинноъ олії
  • 4 ст. шпинату

Обсмажте на добре розігрітій сковороді з олією 1 подрібнений зубчик часнику. Влийте біле вино і додайте рис. Готуйте до випаровування рідини. Потім додайте півсклянки бульйону і варіть на повільному вогні, поступово помішуючи і додаючи бульйон по половині склянки за раз. Коли рис стане кремово-коричневого кольору додайте тертий пармезан, посоліть і поперчіть.

На ще одній добре розігрітій сковороді обсмажте добре промиті і сухі гребінці, попередньо змазані сіллю. Смажте на середньому вогні, періодично струшуючи близько трьох хвилин. Потім переверніть на другу сторону і обсмажуйте до золотистої скоринки. Після цього перекладіть на суху серветку, щоб позбутися зайвої олії.

Обсмажте ще один подрібнений зубчик часнику на рослинній олії. Потім додайте шпинат і готуйте ще 2 хвилини.

Розтопити вершкове масло на чистій сковороді і помішуйте до золотистого кольору. Після того, як воно трохи охолоне полийте їм різотто з гребінцями і шпинатом.

Готово!

Читайте також: Готуємо темпуру – корисні поради та смачні страви

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття