Як приготувати морські гребінці – рецепти і поради
Як приготувати морські гребінці – рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Морські гребінці – неймовірно корисний і смачний морепродукт. Вони практично не містять жирів, вуглеводів і дуже багаті на білок. У 100 г гребінців менше 100 Ккал. А ще на 100 г філе морського гребінця доводиться у 150 разів більше йоду, ніж на 100 г яловичини.
Гребінець є рекордсменом за вмістом вітаміну B12, необхідного для нормальної роботи нервової системи, а його регулярне вживання сприяє зниженню рівня холестерину і допомагає схуднути.
Щоб ваша страва була смачною і поживною, пропонуємо дотримуватися таких порад:
- краще вибирати молоді гребінці, розміром до 2-3 см. Чим гребінець більше, тим він старше. Правильний гребінець повинен мати приємний кремовий відтінок;
- найголовніше – правильно розморозити гребінці, інакше можна зіпсувати їх смак. Для цього залиште заморожені гребінці в холодильній камері на ніч або потримайте пару годин у холодній воді;
- зберігають гребінці слід у морозильній камері і розморожувати незадовго перед приготуванням, дбайливо і поступово.
Морські гребінці з гарбузом і білим вином – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 6 морських гребінців
- 300 г гарбуза
- 50 г грибів лисички
- 1 ст. л. бальзамічного соусу
- 1 ст. ложка хересного оцту
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 зуб. часнику
- Для соусу:
- 150 мл вершків
- 50 мл. білого сухого вина
- 1 гілочка чебрецю
- сіль, перець, коріандр – за смаком
На добре розігрітій сковороді обсмажте гребінці і залийте оцтом до повного википання. У сковороду з гребінцями додайте обсмажені лисички.
Гарбуз поріжте на невеликі квадратики, обмажте спеціями і оливковою олією. Залиште в розігрітій до 200 ° духовці на 20 хвилин.
Приготуйте соус. На оливковій олії обсмажте чебрець, часник, цибулю і залийте білим вином. Доведіть до википання. Додайте вершки і залиште на повільному вогні на 6 хвилин. Рідину процідіть через сито, а потім додайте сіль і перець. На блюдо викладіть гарбуз, гребінці і лисички. Зверху полийте соусом.
Готово!
Запечені з сиром гребінці – рецепт
Вам знадобляться:
- 8 морських гребінців у раковині
- 50 г вершкового масла
- 2 ст. л. майонезу
- 100 г моцарели
- сіль і перець – за смаком
Дістаньте м'ясо з раковини і ретельно промийте. Обдайте гребінці гарячою водою декілька хвилин для дезінфекції. Поверніть м'ясо морського гребінця у раковину.
Розтопіть масло в мікрохвильовці протягом 40 секунд. Додайте майонез, сіль і перець. Добре перемішайте.
Покладіть висушені половинки раковин всередині з гребінцем на деко з фольгою або пергаментом. Запікайте морські гребінці в попередньо розігрітій до 200 ° духовці 5 хвилин.
Використовуючи кухонні щипці, обережно злийте відвар, який збереться в раковинах. Кожну раковину акуратно змащуємо соусом з майонезу і зверху присипаємо моцарелою.
Поверніть гребінці в духовку і запікайте ще 8 хвилин, поки сир не розплавиться і не підрум'яниться по краях.
Страва готова!
Морські гребінці з коричневим маслом і різотто – рецепт
Вам знадобляться:
- 450 г гребінців
- 4 ст. л. вершкового масла
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. рису
- 1/2 ст. білого вина
- 3 ст. л. курячого бульйону
- 1/2 ст. пармезану
- 2 ст. л. рослинноъ олії
- 4 ст. шпинату
Обсмажте на добре розігрітій сковороді з олією 1 подрібнений зубчик часнику. Влийте біле вино і додайте рис. Готуйте до випаровування рідини. Потім додайте півсклянки бульйону і варіть на повільному вогні, поступово помішуючи і додаючи бульйон по половині склянки за раз. Коли рис стане кремово-коричневого кольору додайте тертий пармезан, посоліть і поперчіть.
На ще одній добре розігрітій сковороді обсмажте добре промиті і сухі гребінці, попередньо змазані сіллю. Смажте на середньому вогні, періодично струшуючи близько трьох хвилин. Потім переверніть на другу сторону і обсмажуйте до золотистої скоринки. Після цього перекладіть на суху серветку, щоб позбутися зайвої олії.
Обсмажте ще один подрібнений зубчик часнику на рослинній олії. Потім додайте шпинат і готуйте ще 2 хвилини.
Розтопити вершкове масло на чистій сковороді і помішуйте до золотистого кольору. Після того, як воно трохи охолоне полийте їм різотто з гребінцями і шпинатом.
Готово!
Читайте також: Готуємо темпуру – корисні поради та смачні страви
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття