Menu
Як спекти меренговий рулет — просто і неймовірно смачно

Як спекти меренговий рулет — просто і неймовірно смачно

Меренговий рулет набирає все більшої популярності і не збираються відступати ще довгий час.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Меренговий рулет набирає все більшої популярності і не збираються відступати ще довгий час. Ефектний вигляд і неймовірний смак цього десерту не дає пройти повз навіть найбільш вимогливому ласуну. Пропонуємо прості і смачні рецепти приготування таких ласощів.

Класичний меренговий рулет — рецепт

Класичний меренговий рулет

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 200 г білка
  • 300 г цукру
  • 30 г цукрової пудри з крохмалем
  • 1 ст. л. лимонного соку

Для приготування ягідної начинки знадобиться:

  • 100 г малинове пюре
  • 25 г цукру
  • 3 г пектину

Для вершкового крему з маскарпоне візьміть:

  • 150 г вершків 33-35%
  • 70 г цукрової пудри
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 250 г маскарпоне

В першу чергу готуємо ягідну начинку. Для цього перекладіть малинове пюре в сотейник і нагрійте до 40-45 градусів. Потім додайте цукор з пектином і доведіть масу до кипіння, постійно помішуючи. Після цього перекладіть готову начинку в кондитерський мішок і дайте охолонути.

Приступаємо до приготування рулету. З'єднайте яйце з цукром в невеликої ємності і поставте на водяну баню. Готуйте, постійно помішуючи вінчиком, щоб цукор повністю розчинився. Потім зніміть суміш з вогню і збийте за допомогою міксера на середньо-високій швидкості. Маса повинна трохи збільшиться в об'ємі і придбати блискучий білий колір. Додайте цукрову пудру і лимонний сік, продовжуючи збивати меренгу до отримання пишної суміші. Застеліть деко пергаментним папером і викладіть зверху меренгу. Відправте в духовку при 150 градусах на 20-30 хвилин. Готовий корж переверніть і дайте охолонути.

Тим часом приготуйте крем. Для цього змішайте холодні вершки, маскарпоне, цукрову пудру і ванільний екстракт. Збийте масу до щільної консистенції. Нанесіть готовий крем поверх коржа. З одного краю викладіть тонким шаром ягідну начинку. Поверніть рулет і прикрасьте за бажанням.

Готово!

Легкий меренговий рулет — рецепт

Легкий меренговий рулет

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 6 яєчних білків
  • 320 г цукру
  • 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1/4 ч. л. лимонної кислоти
  • 10 г ванільного цукру
  • 250 г вершків 33%
  • 250 г крем-сиру

Крем-сир

  • 70 г цукрової пудри
  • 400 г будь-яких фруктів або ягід

Готуємо меренгу. Яєчні білки слід заздалегідь охолодити. Потім за допомогою блендера збийте їх в піну, поступово додаючи звичайний цукор і ванільний цукор. Потім всипте лимонну кислоту і все перемішайте. Після цього додайте просіяний крохмаль і продовжуйте збивати масу до піків.

Розстелите пергаментний папір на деку і викладіть отриману масу, рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Відправте в духовку при 150 градусах на пів години. На ній повинна утворитися красива золота скоринка. Потім перекладіть корж скоринкою вниз на новий пергаментний папір. Дайте охолонути.

Тим часом приготуйте крем. Для цього збийте охолоджені вершки, крем-сир, цукрову пудру до пишності і однорідної консистенції.

Приступаємо до збірки рулету. Поверх охолодженого меренгового коржа розподіліть крем і розкладіть улюблені фрукти або ягоди. Поверніть в рулет і за бажанням прикрасьте кремом і ягодами.

Готово!

Читайте також: Як спекти гарбузовий рулет з сиром та шпинатом — смачно, просто та оригінально

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття