Як приготувати куряче філе з сиром у винному соусі — смачні рецепти
Ми вирішили підібрати незвичайні та дуже смачні рецепти приготування курячого м'яса: два з італійської кухні і один з французької.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Куряче м'ясо — одне з найпростіших та найдоступніших для приготування. По-перше, його можна купити в будь-якому продуктовому магазині. По-друге, його можна дуже швидко і легко приготувати. По-третє, існує безліч способів приготування курячого м'яса — один другого смачніше. Про них ми й розповімо в цій статті.
Якщо ви вмієте користуватися плитою та кухонним ножем, то, швидше за все, хоча б раз в житті готували куряче м'ясо. Більш того, знаєте, що є не один спосіб приготування курячого м'яса — і кожен по-своєму смачний. Сьогодні ми вирішили підібрати незвичайні та дуже смачні рецепти приготування курячого м'яса: два з італійської кухні і один з французької. Ну, що ж, почнемо!
Куряче філе в лимонно-винному соусі з сиром — італійський рецепт
- 4 великих курячих філе
- 1 чашка молока
- 1 чашка білого вина
- 5 столових ложок солодкого лікеру
- 1 чашка курячого бульйону
- 1 чашка хлібних крихт для панірування
- 1 чашка тертого твердого сиру, наприклад Парменталь, «Король гурман» або Звенигородський
- 1 лимон, нарізаний тонкими скибочками
- Третина чашки свіжовичавленого лимонного соку
- 1 чашка оливкової олії
- Сіль та перець за смаком
- Подрібнена петрушка
Кожне філе розріжте на 2 частини і злегка відбийте. Залийте відбиті філе молоком і залиште на 40 хвилин. В іншій тарілці перемішайте хлібні крихти, тертий сир і зелень. Шматочки філе дістаньте з молока і обваляйте в сирно-хлібній суміші. На середньому вогні розігрійте сковороду, додайте оливкову олію і підсмажте кожне філе (по 3-4 хвилини).
Тепер прийшов час духовки. Змастіть деко олією. На деко викладіть шматочки філе, збризніть оливковим масло і на кожен шматочок філе покладіть по скибочці лимона.
На сковороду з оливковою олією (в якому смажилося філе) вилийте біле вино і на маленькому вогні доведіть до кипіння. Долийте на сковороду курячий бульйон та лимонний сік. Протушкуйте, поки рідина не випарується наполовину. Вилийте на куряче філе винний соус, потім збризніть лікером.
Запікайте курячі філе в попередньо розігрітій духовці від 20 до 30 хвилин або до готовності. Смачного!
Читайте також: Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою
Курячий Кордон Блю — французький рецепт
- 3 курячих філе, розрізаних вздовж на 2 частини
- 6 скибочок твердого сиру, наприклад Російського, Голландського або Гауда
- 6 скибочок шинки
- 3 столові ложки борошна
- 6 столових ложок олії
- Півчашки білого сухого вина
- 1 чашка вершків жирністю 35-40%
- 1 чайна ложка паприки
- 2 кубики курячого бульйону
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
- 6 дерев'яних зубочисток
Курячі філе злегка відбийте. На кожну половинку філе покладіть шматочок шинки та сиру (так, щоб шинка і сир не доходили до краю курячого філе). Заверніть філе в рулет і закріпіть його зубочисткою. У тарілці перемішайте борошно з паприкою та обваляйте куряче філе в борошняній суміші.
На сковороді розтопіть вершкове масло і підрум'яньте куряче філе з усіх боків. Тепер додайте на сковороду вино і бульйон, зменшіть вогонь і тушкуйте, поки м'ясо не буде готове (не довше, ніж 30 хвилин). Курячі філе викладіть на тарілку.
В окремій тарілці перемішайте кукурудзяний крохмаль з вершками і викладіть суміш на сковороду. Протушкуйте. Готовим соусом полийте куряче філе. Страву можна подавати на стіл!
Читайте також: Як та з чим готувати макаронно-овочеву запіканку — італійські рецепти
Куряче філе в паніровці з двома видами сиру — італійський рецепт
- 3 розрізаних навпіл курячих філе
- 1 чашка хлібних крихт для панірування
- 2 збитих яйця
- 500 грамів томатного соусу або соусу для спагетті
- 1 чашка подрібненої на тертці моцарели
- 1 чашка подрібненого на тертці твердого сиру, наприклад Парменталь, Звенигородський або Пошехонський
- Сіль та перець за смаком
- Подрібнена зелень за бажанням
В одній тарілці збийте яйця, в другу висипте сухарі для панірування. Очищені та промиті половинки філе вмочіть спочатку в яйце, потім в сухарі. Викладіть курячі філе в форму для запікання (форму для запікання злегка змастити маслом) і поставте в попередньо розігріту духовку на 30-40 хвилин.
На форму для запікання вилийте половину соусу, потім викладіть напівготові курячі філе, залийте залишками соусу і збризніть тертим сиром. Поставте в духовку ще на 20-25 хвилин. Куряче філе готове. Смачного!
Читайте також: 4 кращих рецепти приготування кролятини в сметані — від простого до вишуканого
А за якими рецептами готуєте куряче філе Ви?
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття