Menu
Як запекти качку в духовці — рецепти і поради

Як запекти качку в духовці — рецепти і поради

Качка в духовці — ідеальний варіант для святкового столу і душевної сімейної вечері.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Качка в духовці — ідеальний варіант для святкового столу і душевної сімейної вечері. А щоб вона вийшла ароматною, смачною і дуже ніжною, пропонуємо вам кілька рецептів і порад для її приготування.

Якою має бути качка для запікання в духовці

Шкіра охолодженої качки повинна бути рівною, без зайвих плям, синців або вм'ятин. При цьому м'ясо буде трохи вологим, а шкіра не липнутиме до рук. До того ж, краще брати молоду качку. Тоді страва вийде більш м'якою і соковитою.

Запечена качка з яблуками — рецепт

Запечена качка з яблуками

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 2 кг качки
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. меленого перцю
  • 1/2 ч. л. сушеного часнику
  • 1/2 ч. л. меленої паприки
  • 5 невеликих яблук
  • 1/4 ст. меду
  • 1/4 ст. свіжовичавленого апельсинового соку
  • 2 ст. л. соку лимона

Візьміть невелику миску і з'єднайте в ній спеції. Натріть качку.

Промийте яблука, видаліть серцевину і розріжте їх на дві частини. Начиніть качку. За допомогою зубочисток закрийте її і зв'яжіть ніжки.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть птицю на решітку, а на низ покладіть ємність для жиру, яка буде виділятися в процесі приготування. Випікайте качку протягом 50 хвилин. Після цього переверніть качку і продовжуйте її готувати ще 50 хвилин.

Тим часом у невеликій ємності перемішайте мед, сік апельсина і лимон. Готову качку змастіть соусом і залиште на 20 хвилин. Потім наріжте качку і подавайте до столу.

Смачного!

Качка, запечена шматочками в рукаві — рецепт

Качка, запечена шматочками в рукаві

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • Качка (половина тушки)
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. мускатного горіха
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1/2 ч. л. кориці
  • 1/2 ч. л. порошку імбиру
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі
  • Сіль — за смаком

Розділіть качку на шматочки і ретельно їх промийте. Потім видаліть зайвий жир і обсушіть.

Приготуйте маринад. Для цього з'єднаєте соєвий соус, мускатний горіх, гірчицю, корицю, хмелі-сунелі та імбир. Отриманою сумішшю ретельно змастіть м'ясо і залиште в маринаді на годину. Якщо в запасі більше часу, можна відправити м'ясо з маринадом в холодильник на кілька годин.

Візьміть деко для запікання або жароміцний посуд. Влийте туди трохи води і перекладіть м'ясо в рукаві. Відправте в духовку при 180 градусах на 1—1,30 години. В кінці можна трохи розрізати рукав і дати м'ясу запектися.

Готово!

Качка в рукаві зі сметаною і гірчицею — рецепт

Качка в рукаві зі сметаною і гірчицею

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 качка
  • 4 зуб. часнику
  • 2 ст. л. сметани

Сметана

  • 2 ч. л. гірчиці
  • Кріп
  • Сіль і перець — за смаком

Ретельно промийте качку, обріжте зайву шкірку і обсушіть паперовими рушниками. Натріть м'ясо сіллю і перцем. Зробіть невеликі надрізи на м'ясі і покладіть туди по шматочку часнику.

Промийте кріп і начиніть ним качку. Перемішайте до однорідної консистенції сметану і гірчицю. Отриманою сумішшю змастіть качку з усіх боків. Перекладіть м'ясо в рукав для запікання. Зробіть надколи в декількох місцях і відправте випікатися протягом однієї години. В кінці розріжте рукав і дайте йому пропектися до утворення рум'яної скоринки.

Готово!

Читайте також: Як приготувати святкову і смачну буженину — рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття