
Як приготувати ідеальний ростбіф — рецепти і секрети
Як приготувати ідеальний ростбіф — рецепти і секрети
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Ростбіф — це відома страва англійської кухні. Вона ідеально підходить для святкового столу або особливого випадку. А знаючи кілька секретів приготування, ви з легкістю можете зробити таку страву кулінарним шедевром.
- М'ясо для ростбіфа слід ретельно підбирати. Свіже парне м'ясо не підійде, оскільки в результаті страва вийде жорсткою. Ідеально підійде м'ясо зрілої тварини, а саме яловичина.
- Перед приготуванням приберіть всю плівку в м'ясі і потім змащуйте спеціями.
- М'ясо відразу з холодильника готувати не можна. Йому слід побути при кімнатній температурі приблизно годину і лише потім приступати до його приготування. Холодне м'ясо не може рівномірно пропектися.
- Готовому ростбіфу слід дати відпочити приблизно 20 хвилин і потім подавати до столу.
Ростбіф з грибами і білим соусом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1,5-2 кг вирізки
- 2 ст. л. діжонськой гірчиці
- 450 г печериць
- 1 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1/4 склянки солі
- Перець
Для соусу вам знадобиться:
- 1/2 чашки білого вина
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 ч. л. подрібненого свіжого чебрецю
- 2 чашки молока
- 1/3 склянки тертого пармезану
- Сіль і перець — за смаком
Промийте м'ясо і змастіть гірчицею, сіллю та перцем.
Обсмажте гриби протягом 5 хвилин на розігрітій з оливковою олією сковороді. Додайте до них сіль і перець.
Зніміть з вогню і викладіть на гриби м'ясо. Зверху покладіть шматочок масла і відправте в розігріту до 250 градусів духовку на 35-45 хвилин.
Готове м'ясо з грибами викладіть в тарілку і накрийте фольгою. Відставте на 10 хвилин.
Тим часом приготуйте соус. Для цього додайте в сковороду, де смажились гриби, вино і поставте на сильний вогонь. Готуйте приблизно 2-3 хвилини, щоб об’єм зменшився на третину. Потім додайте олію і чебрець. Дайте маслу розтанути і влийте молоко. Доведіть соус до кипіння. Зробіть мінімальний вогонь і готуйте ще 5 хвилин.
Потім всипте тертий пармезан, сіль і перець. Перемішайте і подавайте з м'ясом.
Смачного!
Ростбіф з м'ятно-гірчичним соусом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1/2 кг яловичої вирізки
- 1 пучок м'яти
- 1/2 зуб. часнику
- 3,5 ст. л. оливкового масла
- 2 ч. л. зернистої гірчиці
- 5 шт. чорного перцю горошком
- 1 яєчний жовток
- Пів лимону
- Сіль — за смаком
Промийте м'ясо і висушіть за допомогою паперових рушників.
Подрібніть сіль і перець в ступці, потім додайте оливкову олію і змастіть м'ясо.
Добре розігрійте сковороду і обсмажте м'ясо з усіх боків до золотистої скоринки. Потім відставте м'ясо на 10 хвилин.
Подрібніть часник і з'єднайте з гірчицею. Отриманою сумішшю змастіть м'ясо. Викладіть його в форму для випічки і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин. Потім зменшіть вогонь до 150 градусів і продовжуйте запікати м'ясо протягом 30-40 хвилин.
Приготуйте соус. Для цього збийте вінчиком гірчицю, лимонний сік з яєчним жовтком. Потім поступово вливайте оливкову олія. Додайте м'яту і перемішайте. Подавайте м'ясо з соусом.
Готово!
Ростбіф з йоркширським пудингом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 3-4 кг яловичини з ребрами
- 1 ст. л. солі
- 1 ч. л. чорного меленого перцю
- 1 ч. л. сухих трав
- 1 стакан молока
- 2-3 яйця
- 0,5 склянки борошна
У невеликій ємності з'єднайте сіль, перець і сухі трави. Добре промийте м'ясо і підсушіть за допомогою паперових рушників. Отриманою сумішшю змастіть м'ясо. Потім відправте його в розігріту до 250 градусів духовку на 20-25 хвилин. Потім зменшіть температуру до 170-180 градусів і продовжуйте випікати ще 2,5 години. При цьому слід кожні пів години поливати м'ясо соком, який з нього виділяється.
За пів години до готовності м'яса приступайте готувати пудинг. Для цього з'єднаєте яйця, молоко, дві дрібки солі і перець. Потім поступово додайте борошно.
Форми для випічки змастіть рослинною олією і перекладіть пудинг. Відправте в розігріту духовку на 20-30 хвилин.
Готово!
Читайте також: Що приготувати на вечерю – 4 смачних страви з яловичини
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття