Menu
Як приготувати ідеальний ростбіф — рецепти і секрети

Як приготувати ідеальний ростбіф — рецепти і секрети

Як приготувати ідеальний ростбіф — рецепти і секрети

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ростбіф — це відома страва англійської кухні. Вона ідеально підходить для святкового столу або особливого випадку. А знаючи кілька секретів приготування, ви з легкістю можете зробити таку страву кулінарним шедевром.

  • М'ясо для ростбіфа слід ретельно підбирати. Свіже парне м'ясо не підійде, оскільки в результаті страва вийде жорсткою. Ідеально підійде м'ясо зрілої тварини, а саме яловичина.
  • Перед приготуванням приберіть всю плівку в м'ясі і потім змащуйте спеціями.
  • М'ясо відразу з холодильника готувати не можна. Йому слід побути при кімнатній температурі приблизно годину і лише потім приступати до його приготування. Холодне м'ясо не може рівномірно пропектися.
  • Готовому ростбіфу слід дати відпочити приблизно 20 хвилин і потім подавати до столу.

Ростбіф з грибами і білим соусом — рецепт

Ростбіф з грибами і білим соусом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1,5-2 кг вирізки
  • 2 ст. л. діжонськой гірчиці
  • 450 г печериць
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло

  • 1/4 склянки солі
  • Перець

Для соусу вам знадобиться:

  • 1/2 чашки білого вина
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 ч. л. подрібненого свіжого чебрецю
  • 2 чашки молока

Молоко

  • 1/3 склянки тертого пармезану
  • Сіль і перець — за смаком

Промийте м'ясо і змастіть гірчицею, сіллю та перцем.

Обсмажте гриби протягом 5 хвилин на розігрітій з оливковою олією сковороді. Додайте до них сіль і перець.

Зніміть з вогню і викладіть на гриби м'ясо. Зверху покладіть шматочок масла і відправте в розігріту до 250 градусів духовку на 35-45 хвилин.

Готове м'ясо з грибами викладіть в тарілку і накрийте фольгою. Відставте на 10 хвилин.

Тим часом приготуйте соус. Для цього додайте в сковороду, де смажились гриби, вино і поставте на сильний вогонь. Готуйте приблизно 2-3 хвилини, щоб об’єм зменшився на третину. Потім додайте олію і чебрець. Дайте маслу розтанути і влийте молоко. Доведіть соус до кипіння. Зробіть мінімальний вогонь і готуйте ще 5 хвилин.

Потім всипте тертий пармезан, сіль і перець. Перемішайте і подавайте з м'ясом.

Смачного!

Ростбіф з м'ятно-гірчичним соусом — рецепт

Ростбіф з м'ятно-гірчичним соусом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1/2 кг яловичої вирізки
  • 1 пучок м'яти
  • 1/2 зуб. часнику
  • 3,5 ст. л. оливкового масла
  • 2 ч. л. зернистої гірчиці
  • 5 шт. чорного перцю горошком
  • 1 яєчний жовток
  • Пів лимону
  • Сіль — за смаком

Промийте м'ясо і висушіть за допомогою паперових рушників.

Подрібніть сіль і перець в ступці, потім додайте оливкову олію і змастіть м'ясо.

Добре розігрійте сковороду і обсмажте м'ясо з усіх боків до золотистої скоринки. Потім відставте м'ясо на 10 хвилин.

Подрібніть часник і з'єднайте з гірчицею. Отриманою сумішшю змастіть м'ясо. Викладіть його в форму для випічки і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин. Потім зменшіть вогонь до 150 градусів і продовжуйте запікати м'ясо протягом 30-40 хвилин.

Приготуйте соус. Для цього збийте вінчиком гірчицю, лимонний сік з яєчним жовтком. Потім поступово вливайте оливкову олія. Додайте м'яту і перемішайте. Подавайте м'ясо з соусом.

Готово!

Ростбіф з йоркширським пудингом — рецепт

Ростбіф з йоркширським пудингом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3-4 кг яловичини з ребрами
  • 1 ст. л. солі
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 ч. л. сухих трав
  • 1 стакан молока
  • 2-3 яйця
  • 0,5 склянки борошна

У невеликій ємності з'єднайте сіль, перець і сухі трави. Добре промийте м'ясо і підсушіть за допомогою паперових рушників. Отриманою сумішшю змастіть м'ясо. Потім відправте його в розігріту до 250 градусів духовку на 20-25 хвилин. Потім зменшіть температуру до 170-180 градусів і продовжуйте випікати ще 2,5 години. При цьому слід кожні пів години поливати м'ясо соком, який з нього виділяється.

За пів години до готовності м'яса приступайте готувати пудинг. Для цього з'єднаєте яйця, молоко, дві дрібки солі і перець. Потім поступово додайте борошно.

Форми для випічки змастіть рослинною олією і перекладіть пудинг. Відправте в розігріту духовку на 20-30 хвилин.

Готово!

Читайте також: Що приготувати на вечерю – 4 смачних страви з яловичини

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

631

Для тих, хто на дієті — 3 дієтичних рецепти паски

Пропонуємо кілька рецептів низькокалорійних і неймовірно смачних пасок.
475

Що приготувати з овочів — смачні і прості рецепти

Що приготувати з овочів — смачні і прості рецепти
460

Що приготувати на мангалі — швидкі, смачні і незвичайні рецепти

Що приготувати на мангалі — швидкі, смачні і незвичайні рецепти
400

Як приготувати арахісову пасту в домашніх умовах — рецепти і поради

Як приготувати арахісову пасту в домашніх умовах — рецепти і поради
378

Готуємо страви грузинської кухні — апетитні рецепти хінкалі

Готуємо страви грузинської кухні — апетитні рецепти хінкалі
373

Що приготувати на вечерю — смачні рецепти нашвидкуруч

Що приготувати на вечерю — смачні рецепти нашвидкуруч
363

Готуємо смачні і незвичайні великодні десерти — 3 рецепти

Готуємо смачні і незвичайні великодні десерти — 3 рецепта
353

Що приготувати з індичкою — смачні і незвичайні рецепти

Що приготувати з індичкою — смачні і незвичайні рецепти