Що приготувати на вечерю – 4 смачних страви з яловичини
Смачно, незвично і дуже ароматно – в цій статті ми розповімо, що приготувати на вечерю з яловичини.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Смачно, незвично і дуже ароматно – в цій статті ми розповімо, що приготувати на вечерю з яловичини.
Пропонуємо вам варіанти рецептів найніжнішої яловичини в поєднанні з травами, сиром, овочами або соусом, які створять незвичайний смак та урізноманітнять вашу вечерю.
Ароматна смажена яловичина з чилі – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 500 г яловичої вирізки
- 2 ст. л. тертого імбиру
- 90 мл рослинної олії
- 3 шт. червоного перцю чилі
- 2 ст. л. подрібненого часнику
- 1 ч. л. крупномолотого перцю чилі
- 2 ч. л. меленої зіри
- 2 стебла зеленої цибулі
- 2 ст. л. саке (за бажанням)
- сіль і перець – за смаком
Наріжте м'ясо тонкою соломкою. В окремій мисці змішайте соєвий соус, саке і половину чайної ложки солі. З'єднайте з м'ясом і залиште на 15 хвилин. Рослинну олію розігрійте у вок та обсмажте м'ясо протягом 4 хвилин. Перекладіть на тарілку. Поверніть вок на вогонь і обсмажте часник, імбир, подрібнений чилі, зіру і крупномолотий чилі близько 30 секунд. Поверніть м'ясо, додайте сіль та перець. Перемішайте і зніміть з вогню. Посипте подрібненою цибулею і можете подавати. Смачного!
Рулет з яловичини з запеченими овочами – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 100 г цукіні
- 70 г цибулі-порей
- 30 г в'ялених помідорів
- 5 зуб. часнику
- 3 г чебрецю
- 760 г яловичої вирізки
- 150 г помідорів чері
- 300 г болгарського перцю
- 20 г бальзамічного соусу
- 5 г тростинного цукру
- 3 г розмарину
- сіль і перець – за смаком
- 80 мл оливкової олії
Невеликими смужками наріжте цукіні, подрібніть часник, в'ялені томати, листя чебрецю і розмарину.
Приготуйте заправку: змішайте 2 ст. л. оливкової олії, часник, в'ялені томати і чебрець.
Зробіть з яловичини пласт товщиною 0,5 см: надріжте край шматка м'яса і сформуйте пласт, акуратно підрізаючи шматок, немов розгортаючи рулет. Зверху викладіть цукіні, заправку, додайте сіль і перець та загорніть рулет. Обв’яжіть шпагатом.
Обсмажте рулет на оливковій олії з усіх боків до золотистого кольору.
Болгарський перець наріжте навпіл, а цибулю-порей – кільцями. Застеліть деко пергаментним папером і перекладіть овочі: помідори чері, болгарський перець, цибулю-порей. Потім змішайте 3 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, цукор, бальзамічний соус, розмарин і полийте цією сумішшю овочі. Перекладіть до них рулет і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Готове м'ясо наріжте і подавайте з овочами. Смачного!
Яловичі котлети з сиром, базиліком і каперсами – рецепт
Вам знадобиться:
- 300 г яловичого фаршу
- 100 г моцарели
- 20 каперсів
- 1 яйце
- 1 пучок свіжого базиліка
- сіль і перець – за смаком
- оливкова олія – за смаком
Моцрелу наріжте на кубики, а базилік – великими шматками. Змішайте фарш з яйцем, базиліком і приправами. Сформуйте кілька котлет і втисніть в них кубики моцарели та каперси, щоб вони опинилися всередині. Обсмажте котлети з обох боків до золотистого кольору. Готово!
Яловичина запечена в духовці з соусом – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 кг яловичини
- 1 ч. л. гірчичного порошку (або ж 2 ч. л. зернової гірчиці)
- 1 лавровий лист
- борошно (приблизно чайна ложка)
- 1 цибуля
- 2 зуб. часнику
- 0,5 кг моркви
- сіль і перець – за смаком
- чебрець і розмарин
Для соусу:
- 1 ст. м'ясного бульйону
- 1 чт. л. кукурудзяної муки
- 25 г вершкового масла
Наріжте цибулю соломкою, а часник добре подрібніть. Моркву розріжте уздовж на дві частини. Змішайте гірчицю з борошном і змастіть м'ясо з усіх боків. На деко для запікання покладіть моркву, цибулю, пряні трави, а зверху викладіть яловичину. Відправляйте в розігріту до 240 градусів духовку на 20 хвилин. Потім викладіть м'ясо з овочами на тарілку і накрийте фольгою. Тим часом обсмажте борошно на вершковому маслі і додайте трохи юшки з дека. Перемішайте, дайте закипіти і полийте цим соусом яловичину. Смачного!
Читайте також: Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття