Menu
Як приготувати ідеальний бефстроганов — рецепти і поради

Як приготувати ідеальний бефстроганов — рецепти і поради

Як приготувати ідеальний бефстроганов — рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Назва страви бефстроганов з французької перекладається як «яловичина по-строгановськи», але можна почути і такі варіанти — «Бет-Строганов», «Бет а ля Строганов», м'ясо по-строгановски. Незважаючи на це, бефстроганов — страва, названа в честь графа Олександра Григоровича Строганова. Вона отримала широку популярність у світі завдяки своєму вишуканому смаку і простоті приготування.

Пропонуємо самостійно в цьому переконається, приготувавши бефстроганов за рецептом із нашої добірки.

Бефстроганов з грибами — рецепт

Бефстроганов з грибами

Вам знадобляться:

  • 250 г сметана 20%
  • 60 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 500 г яловичої вирізки
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 ст. л. борошна
  • 500 г печериць
  • сіль і перець — за смаком

Подрібніть цибулю і наріжте гриби скибочками. Візьміть сотейник, розтопіть вершкове масло і обсмажте цибулю до м'якості. Потім додайте гриби і сіль. Вилийте в окрему ємність 2-3 ст. л. рідини і продовжуйте смажити, поки інша рідина не випаруватися.

У грибну рідина додайте сметану, гірчицю і перець. Добре перемішайте і перекладіть в сотейник до грибів. Готуйте ще 2-3 хвилини на слабкому вогні.

Яловичину наріжте скибочками поперек волокон, злегка відбийте і наріжте тонкими смужками, присипавши їх борошном.

Розігрійте вершкове масло в сковороді і обсмажте м'ясо близько 5 хвилин. Додайте цибульно-грибний соус і прогрійте на повільному вогні. Потім накрийте кришкою і дайте йому постояти 10-15 хвилин.

Смачного!

Курячий бефстроганов — рецепт

Курячий бефстроганов

Візьміть інгредієнти:

  • 700 г куряче філе
  • 300 г печериці
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 2 зуб. часнику
  • 250 г сметани

сметана

  • 3 ст. л. томатної пасти
  • 2 ч. л. паприки
  • 30 г вершкового масла
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 40 г петрушки
  • сіль і перець — за смаком
  • мелений мускатний горіх — за смаком

Розігрійте вершкове масло і рослинну олію в сковороді. Обсмажте нарізану півкільцями цибулю і подрібнений часник. Додайте нарізане на смужки куряче філе і продовжуйте смажити, постійно помішуючи.

Гриби наріжте тонкими смужками і перекладіть в сковороду. Додайте паприку, сіль, мускатний горіх і смажте, поки гриби не будуть готові.

З'єднайте томатну пасту зі сметаною і чорним перцем і додайте суміш до курки. Протушкуйте і посипте зеленню перед подачею.

Смачного!

Дієтичний бефстроганов з йогуртом — рецепт

Дієтичний бефстроганов з йогуртом

Візьміть інгредієнти:

  • 1 пучок кінзи
  • 500 г яловичини без кістки
  • 1/3 банки маринованих огірків
  • 2 червоної цибулі
  • 300 г свіжих грибів
  • 5 ст. л. натурального йогурту

Йогурт

  • сіль — за смаком
  • рис

Відваріть рис згідно з інструкцією на упаковці.

Тим часом приготуйте бефстроганов. Огірки і цибулю наріжте тонкими кружечками. З'єднайте їх з подрібненою кінзою і розсолом із банки з огірками.

Розігрійте оливкову олію в сковороді і перекладіть огірково-цибулеву суміш, попередньо віджавши її від зайвої рідини. Додайте подрібнені гриби і продовжуйте готувати.

Наріжте м'ясо невеликими шматочками. Додайте сіль, перець, паприку і чебрець. Перекладіть овочі з грибами в миску і відправте в цю ж сковороду м'ясо. Обсмажте з усіх боків і перекладіть назад овочеву суміш. Додайте йогурт і готуйте протягом 5 хвилин.

Подавайте з рисом.

Смачного!

Читайте також: Що приготувати з курячими серцями — смачні рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття