
Як приготувати ідеальний бефстроганов — рецепти і поради
Як приготувати ідеальний бефстроганов — рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Назва страви бефстроганов з французької перекладається як «яловичина по-строгановськи», але можна почути і такі варіанти — «Бет-Строганов», «Бет а ля Строганов», м'ясо по-строгановски. Незважаючи на це, бефстроганов — страва, названа в честь графа Олександра Григоровича Строганова. Вона отримала широку популярність у світі завдяки своєму вишуканому смаку і простоті приготування.
Пропонуємо самостійно в цьому переконається, приготувавши бефстроганов за рецептом із нашої добірки.
Бефстроганов з грибами — рецепт
Вам знадобляться:
- 250 г сметана 20%
- 60 г вершкового масла
- 500 г яловичої вирізки
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 ст. л. борошна
- 500 г печериць
- сіль і перець — за смаком
Подрібніть цибулю і наріжте гриби скибочками. Візьміть сотейник, розтопіть вершкове масло і обсмажте цибулю до м'якості. Потім додайте гриби і сіль. Вилийте в окрему ємність 2-3 ст. л. рідини і продовжуйте смажити, поки інша рідина не випаруватися.
У грибну рідина додайте сметану, гірчицю і перець. Добре перемішайте і перекладіть в сотейник до грибів. Готуйте ще 2-3 хвилини на слабкому вогні.
Яловичину наріжте скибочками поперек волокон, злегка відбийте і наріжте тонкими смужками, присипавши їх борошном.
Розігрійте вершкове масло в сковороді і обсмажте м'ясо близько 5 хвилин. Додайте цибульно-грибний соус і прогрійте на повільному вогні. Потім накрийте кришкою і дайте йому постояти 10-15 хвилин.
Смачного!
Курячий бефстроганов — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 700 г куряче філе
- 300 г печериці
- 2 ріпчасті цибулі
- 2 зуб. часнику
- 250 г сметани
- 3 ст. л. томатної пасти
- 2 ч. л. паприки
- 30 г вершкового масла
- 2 ст. л. рослинної олії
- 40 г петрушки
- сіль і перець — за смаком
- мелений мускатний горіх — за смаком
Розігрійте вершкове масло і рослинну олію в сковороді. Обсмажте нарізану півкільцями цибулю і подрібнений часник. Додайте нарізане на смужки куряче філе і продовжуйте смажити, постійно помішуючи.
Гриби наріжте тонкими смужками і перекладіть в сковороду. Додайте паприку, сіль, мускатний горіх і смажте, поки гриби не будуть готові.
З'єднайте томатну пасту зі сметаною і чорним перцем і додайте суміш до курки. Протушкуйте і посипте зеленню перед подачею.
Смачного!
Дієтичний бефстроганов з йогуртом — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 пучок кінзи
- 500 г яловичини без кістки
- 1/3 банки маринованих огірків
- 2 червоної цибулі
- 300 г свіжих грибів
- 5 ст. л. натурального йогурту
- сіль — за смаком
- рис
Відваріть рис згідно з інструкцією на упаковці.
Тим часом приготуйте бефстроганов. Огірки і цибулю наріжте тонкими кружечками. З'єднайте їх з подрібненою кінзою і розсолом із банки з огірками.
Розігрійте оливкову олію в сковороді і перекладіть огірково-цибулеву суміш, попередньо віджавши її від зайвої рідини. Додайте подрібнені гриби і продовжуйте готувати.
Наріжте м'ясо невеликими шматочками. Додайте сіль, перець, паприку і чебрець. Перекладіть овочі з грибами в миску і відправте в цю ж сковороду м'ясо. Обсмажте з усіх боків і перекладіть назад овочеву суміш. Додайте йогурт і готуйте протягом 5 хвилин.
Подавайте з рисом.
Смачного!
Читайте також: Що приготувати з курячими серцями — смачні рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття