Як приготувати ідеальну шакшуку на сніданок — смачні рецепти і секрети
Це неймовірно апетитна яєчня з томатами, спеціями і різними травами, яка ідеально підходить на сніданок.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Одна з найсмачніших страв, яка асоціюється з Ізраїлем — шакшука. Це неймовірно апетитна яєчня з томатами, спеціями і різними травами, яка ідеально підходить на сніданок. Ділимося найсмачнішими і різноманітними рецептами цієї страви, яка сподобається всій родині.
Традиційна ізраїльська шакшука — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 4 помідори
- 2 ст. л. концентрованої томатної пасти
- 3 зуб. часнику
- 1 ч. л. солодкої паприки
- 1/2 гострої паприки або чилі (можна використовувати свіжий гострий перець)
- 1/2 ч. л. зіри
- 1 ч. л. цукру
- 2/3 ч. л. солі
- 1/4 склянки води
- Оливкова олія
- Курячі яйця
- 1/3 ч. л. куркуми (за бажанням)
- 1 ч. л. коріандру (за бажанням)
Подрібніть часник і гострий перець. Розігрійте його на сковороді разом з оливковою олією. Коли часник почне видавати аромат, всипте паприку, чилі, зіру, куркуму, коріандр. Добре перемішайте і додайте нарізані помідори. Перемішайте і обсмажуйте суміш близько хвилини.
Додайте томатну пасту, сіль і цукор. Тушкуйте ще пів хвилини і додайте трохи води. Накрийте кришкою і готуйте 20 хвилин. Потім зробіть невеликі ямочки і вбийте яйця. Тримайте під кришкою до готовності яєчні.
Готово!
Шакшука по-арабськи — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 3 яйця
- 2 томата
- 1 зуб. часнику
- 1/4 шт. цибулі
- 300 г консервованих томатів
- 4 гілочки петрушки
- 1 щіпка зіри
- 2 ст. л. оливкової олії
- 15 г вершків
- Половина болгарського перцю
- Половина цукіні
- Сіль і перець — за смаком
Добре промийте та висушіть томати. Наріжте їх невеликими кубиками. Подрібніть часник, цибулю і додайте до томатів.
Промийте і наріжте болгарський перець великими кубиками. Таким же чином наріжте цукіні. Перекладіть до помідорів і додайте консервовані томати, сіль і оливкову олію.
На сковороді розігрійте ще трохи оливкової олії і обсмажте овочеву суміш протягом 5-7 хвилин. Всипте трішки зіри. Добре перемішайте масу і вбийте три яйця. Додайте трохи солі і готуйте 2-3 хвилини. Потім влийте вершки і продовжуйте готувати яєчню.
Готово!
Шакшука з сиром — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 цибуля
- 1 зуб. часнику
- 2 помідори
- 100 г сиру
- 3 яйця
- 2 ч. л. томатної пасти
- 20 г вершкового масла
- Сіль і перець — за смаком
Подрібніть цибулю і помідори. Злегка обсмажте цибулю на вершковому маслі, потім додайте томати. Зробіть середній вогонь і починайте тушкувати суміш. Додайте в сковороду подрібнений часник, сіль, перець, зіру, 2 ст. л. томатної пасти і трохи гарячої води. Перемішайте суміш і відставте на 3-4 хвилини. Потім зробіть невеликі поглиблення і вбийте яйця. Зменшіть вогонь до мінімум і посипте тертим сиром.
Готуйте шакшуку ще 10 хвилин.
Смачного!
Читайте також: 5 найсмачніших рецептів омлету з молоком
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття