Menu
Як приготувати ідеальну шакшуку на сніданок — смачні рецепти і секрети

Як приготувати ідеальну шакшуку на сніданок — смачні рецепти і секрети

Це неймовірно апетитна яєчня з томатами, спеціями і різними травами, яка ідеально підходить на сніданок.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Одна з найсмачніших страв, яка асоціюється з Ізраїлем — шакшука. Це неймовірно апетитна яєчня з томатами, спеціями і різними травами, яка ідеально підходить на сніданок. Ділимося найсмачнішими і різноманітними рецептами цієї страви, яка сподобається всій родині.

Традиційна ізраїльська шакшука — рецепт

Традиційна ізраїльська шакшука

Візьміть інгредієнти:

  • 4 помідори
  • 2 ст. л. концентрованої томатної пасти
  • 3 зуб. часнику
  • 1 ч. л. солодкої паприки
  • 1/2 гострої паприки або чилі (можна використовувати свіжий гострий перець)
  • 1/2 ч. л. зіри
  • 1 ч. л. цукру
  • 2/3 ч. л. солі
  • 1/4 склянки води
  • Оливкова олія
  • Курячі яйця
  • 1/3 ч. л. куркуми (за бажанням)
  • 1 ч. л. коріандру (за бажанням)

Подрібніть часник і гострий перець. Розігрійте його на сковороді разом з оливковою олією. Коли часник почне видавати аромат, всипте паприку, чилі, зіру, куркуму, коріандр. Добре перемішайте і додайте нарізані помідори. Перемішайте і обсмажуйте суміш близько хвилини.

Додайте томатну пасту, сіль і цукор. Тушкуйте ще пів хвилини і додайте трохи води. Накрийте кришкою і готуйте 20 хвилин. Потім зробіть невеликі ямочки і вбийте яйця. Тримайте під кришкою до готовності яєчні.

Готово!

Шакшука по-арабськи — рецепт

Шакшука по-арабськи

Візьміть інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 2 томата
  • 1 зуб. часнику
  • 1/4 шт. цибулі
  • 300 г консервованих томатів
  • 4 гілочки петрушки
  • 1 щіпка зіри
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 15 г вершків

Вершки

  • Половина болгарського перцю
  • Половина цукіні
  • Сіль і перець — за смаком

Добре промийте та висушіть томати. Наріжте їх невеликими кубиками. Подрібніть часник, цибулю і додайте до томатів.

Промийте і наріжте болгарський перець великими кубиками. Таким же чином наріжте цукіні. Перекладіть до помідорів і додайте консервовані томати, сіль і оливкову олію.

На сковороді розігрійте ще трохи оливкової олії і обсмажте овочеву суміш протягом 5-7 хвилин. Всипте трішки зіри. Добре перемішайте масу і вбийте три яйця. Додайте трохи солі і готуйте 2-3 хвилини. Потім влийте вершки і продовжуйте готувати яєчню.

Готово!

Шакшука з сиром — рецепт

Шакшука з сиром

Візьміть інгредієнти:

  • 1 цибуля
  • 1 зуб. часнику
  • 2 помідори
  • 100 г сиру

Твердий сир

  • 3 яйця
  • 2 ч. л. томатної пасти
  • 20 г вершкового масла
  • Сіль і перець — за смаком

Подрібніть цибулю і помідори. Злегка обсмажте цибулю на вершковому маслі, потім додайте томати. Зробіть середній вогонь і починайте тушкувати суміш. Додайте в сковороду подрібнений часник, сіль, перець, зіру, 2 ст. л. томатної пасти і трохи гарячої води. Перемішайте суміш і відставте на 3-4 хвилини. Потім зробіть невеликі поглиблення і вбийте яйця. Зменшіть вогонь до мінімум і посипте тертим сиром.

Готуйте шакшуку ще 10 хвилин.

Смачного!

Читайте також: 5 найсмачніших рецептів омлету з молоком

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття