Як приготувати рибу дорадо — рецепти і секрети ідеальної страви
Як приготувати рибу дорадо — рецепти і секрети ідеальної страви
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Дорадо — це неймовірно смачна і корисна риба родом із Середземномор'я. У 100 грамах цієї риби міститься всього 96 ккал і при цьому 18 грамів білка. Тому дорадо є відмінним джерелом амінокислот і дієтичною стравою.
Розповідаємо, як приготувати дорадо ідеально і здивувати своїх близьких.
Запечена дорадо з сиром і базиліком — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2 дорадо
- 4 скибочки лимона
- 10 шт. чері
- Сіль і перець — за смаком
- 80 г сиру пармезан
- 60 мл оливкової олії
- Сік 1 лимона
- 30 г базиліка
- 3-4 зуб. часнику
Рибу добре очистіть, промийте і висушіть за допомогою паперових рушників.
В окремій ємності з'єднайте тертий сир, оливкову олію, сік лимону, подрібнений базилік і часник.
Добре посоліть і поперчіть рибу. Викладіть на деко, застелене пергаментним папером.
У черевця покладіть трохи начинки і по дві скибочки лимона. Зверху також викладіть сирну начинку.
Поруч викладіть помідори чері і відправте деко в духовку на 12-15 хвилин при 180 градусах.
Готово!
Запечена дорада зі сметаною — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 дорадо
- Лимон
- Сіль і перець — за смаком
- 1 ст. л. сметана
- Цибуля
З'єднайте сіль з перцем і натріть очищену рибу. Цибулину і лимон наріжте колами і покладіть в черевце риби разом зі столовою ложкою сметани.
Відправте в духовку при 200 градусах на пів години.
Готово!
Маринована дорадо з травами — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 800 г дорадо (2 рибини)
- 1/2 шт. лимона
- 2 зуб. часнику
- 50 мл білого вина
- 50 мл оливкової олії
- 1 пучок петрушки
- 1 яблуко
- Сіль і перець — за смаком
Очистіть рибу. Подрібніть часник і наріжте яблуко півкільцями.
У риб'ячу голову покладіть скибочку лимона і часник. У черевце викладіть яблука і зелень. Добре поперчіть і посоліть рибу.
Потім полийте дораду вином і збризніть оливковою олією. Відставте на 15-20 хвилин.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажте рибу з кожної сторони по 3-4 хвилин
Викладіть на тарілку і подавайте зі скибочками лимона.
Готово!
Читайте також: Як смачно приготувати червону рибу — рецепти ідеальної страви
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття