Menu
Як приготувати французький десерт «Саварен» — покрокова інструкція

Як приготувати французький десерт «Саварен» — покрокова інструкція

Як приготувати французький десерт «Саварен» — покрокова інструкція

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Саварен (Savarin) — це смачна і соковита французька випічка із дріжджового тіста, просочена солодким сиропом із рому. Десерт чимось нагадує ромову бабку, але за розмірами значно більший. Класичний саварен випікається у формі кільця, яке заповнюється ягодами і свіжими фруктами, прикрашається збитими вершками або глазур'ю.

Пропонуємо вам самостійно приготувати такий десерт дома і здивувати своїх рідних вишуканим смаком.

Французький десерт «Саварен» — покрокова інструкція приготування 

Французький десерт «Саварен» — покрокова інструкція приготування

Вам знадобляться:

  • 500 г пшеничного борошна
  • 7 г сухих дріжджів
  • 75 г цукру
  • 1/3 ч. л. солі
  • 5 курячих яєць
  • 100 мл молока

Молоко

  • 2 жмені родзинок
  • 80 г вершкового масла
  • 2 ст. л. сметани

сметана

  • панірувальні сухарі і вершкове масло — для змащування форми

Для просочення вам знадобляться:

  • 250 мл води
  • 200 г цукру
  • 0,5 ч. л. ванільного ароматизатора
  • 50 мл рому або коньяку
  • 1 ст. л. лимонного соку

Для прикраси візьміть:

  • 100 г цукрової помадки або глазурі
  • 1 жменя сушеної журавлини, мигдалю і цукатів

Візьміть велику миску і просійте туди борошно. Додайте сухі дріжджі і добре перемішайте суміш.

В окремій мисці за допомогою міксера збийте яйця з цукром і сіллю. Влийте тепле молоко і знову збийте масу. Потім всипте борошно з дріжджами і замісіть тісто. Краще використовувати міксер зі спеціальною насадкою.

Готове тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце на годину, щоб воно підійшло.

Тим часом візьміть сотейник і розтопіть 80 г вершкового масла. З'єднайте з жирною сметаною і додайте розпарені родзинки. Додайте цю суміш в тісто, що підійшло і вимісити його ще раз.

Візьміть форму з отвором посередині (кексницю), змастіть вершковим маслом і присипте панірувальними сухарями. Перекладіть туди тісто і знову накрийте рушником, залишивши тісто на 30-40 хвилин. Як тільки воно підніметься до країв форми — можна випікати десерт. Відправте форму в розігріту до 180 градусів на 10 хвилин. Потім, не відкриваючи дверцята, зменшуємо температуру до 160 градусів і випікаємо ще 30-40 хвилин.

Тим часом приготуйте сироп для просочення. Для цього влийте в сотейник воду, цукор, лимонний сік і ванільний ароматизатор. Доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини. Потім зніміть з вогню і додайте ром. Дайте сиропу охолонути.

Готовому десерту дайте охолонути після духовки 20-30 хвилин. Потім візьміть довгу шпажку і зробіть надколи в декількох місцях. Просочіть сиропом і виймайте з форми. Потім знову просочіть сиропом і прикрасьте глазур'ю або цукровою помадкою, присипавши все мигдалем, сушеною журавлиною і цукатами.

Приємного чаювання!

Читайте также: Як приготувати чорничні пироги — смачні рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття