Як приготувати арахісову пасту в домашніх умовах — рецепти і поради
Як приготувати арахісову пасту в домашніх умовах — рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Приготувати арахісову пасту в домашніх умовах зовсім не складно і дуже швидко. А знаючи кілька секретів, її можна зробити смачнішою і кориснішою, ніж в магазинах.
- Арахіс слід купувати сирим і свіжим, потім підсмажити в духовці або сковороді.
- Збивати арахіс потрібно поступово. Спочатку в дрібну крихту, потім до консистенції, яка нагадує мокрий пісок, а після цього до пастоподібної маси.
- Арахісову пасту можна зберігати в холодильнику до 3 тижнів. Вона зберігається набагато краще, ніж магазинна, оскільки не стоїть на прилавках.
- Щоб паста придбала цікавий смак, можна додати мед, кленовий сироп, фініки. Але при цьому слід додавати трохи масла, щоб маса не збилася в один клубок.
Класична арахісова паста — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 350 г арахісу
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. цукру
- 1/4 ч. л. солі
Арахіс слід підсмажити на сковороді. Можна скористатися мікрохвильовкою або духовкою. Слідкуйте за тим, щоб арахіс не підгорів. Якщо використовуєте духовку, то потрібно готувати при 200 градусах 20 хвилин.
Візьміть готовий арахіс і перемістіть в чашу блендера. Потім додайте рослинну олію, сіль і цукор. Добре збийте суміш, поки не утвориться горіхова паста.
Отриману пасту перекладіть в банку і подавайте разом з печивом і тостами.
Готово!
Шоколадна арахісова паста — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2 склянки очищеного сирого арахісу
- 1/2 склянки какао-порошку без цукру
- 1-1,25 склянки цукрової пудри
- 1/4 ч. л. солі
- 3 ст. л. рослинної олії
Добре промийте арахіс і висушіть за допомогою паперових рушників. Потім викладіть їх в деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Час від часу не забувайте помішувати арахіс.
Потім подрібніть арахіс до пастоподібної консистенції. Потім додайте какао, сіль, цукор і рослинну олію. Добре перемішайте масу. Після цього перекладіть пасту в банку і відправте в холодильник.
Готово!
Арахісова паста з медом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 500 г арахісу
- 1 ст. л. вершкового масла
- 0,5 ч. л. солі
- 1 ст. л. меду
Добре промийте арахіс і висушіть паперовими рушниками. Потім відправте їх в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Остудіть арахіс і подрібніть за допомогою блендера. Потім додайте сіль, мед і розтоплене вершкове масло. Після цього знову перемішайте масу.
Готово!
Арахісове печиво — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 200 г арахісової пасти
- 5 г ванільного цукру
- 70 г вершкового масла
- 1/2 склянки коричневого цукру
- 1 яйце
- 1/4 ч. л. соди
- 1/4 ч. л. розпушувача
- Сіль — за смаком
Перед початком приготування всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, тому їх слід заздалегідь викласти з холодильнику.
У невеликій ємності з'єднайте цукор, ванільний цукор і масло. Перемішайте масу за допомогою міксера. Потім додайте арахісову пасту і добре збийте до однорідної консистенції.
В окремій ємності з'єднайте борошно, сіль, соду і розпушувач. Потім просійте суміш і перемішайте з арахісової масою. Замісіть тісто.
Візьміть деко для випічки і застеліть пергаментним папером. З тіста сформуйте невеликі кульки, сформуйте в невеликі коржі і викладіть на деко.
Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Потім готове печиво перекладіть на решітку і дайте йому охолонути.
Готово!
Читайте також: Як приготувати карамель в домашніх умовах — рецепти і секрети
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття