Як приготувати карамель в домашніх умовах — рецепти і секрети
Як приготувати карамель в домашніх умовах — рецепти і секрети
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Для приготування найніжнішої і смачної карамелі потрібно зовсім не багато інгредієнтів і кілька невеликих секретів, які зроблять карамель безпрограшним варіантів для будь-яких десертів. Незалежно від рецепта слід враховувати такі нюанси:
— сотейнік для цукру повинен бути з товстим дном і досить широкий, оскільки шар цукру не повинен бути надто високим;
— цукру слід засипати в розігрітий сотейник і не перемішувати ложкою, а поступово струшувати ємність;
— вершкове масло для приготування карамелі має бути кімнатної температури, а вершки і молоко — гарячим.
А тепер приступаємо до приготування найсмачнішої і ароматної карамелі.
М'яка вершкова карамель — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 250 г цукру
- 180 мл жирних вершків
- 50-70 г вершкового масла
Насамперед дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Тим часом нагрійте в сотейнику вершки, щоб вони були гарячими.
В окремому сотейнику розчиніть цукор. Потім додайте олію, перемішайте і поступово вливайте вершки. Перемішуйте, поки маса не загусне.
Дайте карамелі охолонути і подавайте з різними десертами.
Смачного!
Карамель на молоці — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 100 г цукру
- 100 мл молока
- 50 г вершкового масла
- Дрібка солі
Розтопіть цукор в сотейнику на середньому вогні. Потім поступово додайте вершкове масло кімнатної температури. Після цього влийте гаряче молоко. Перемішайте масу до однорідної консистенції. Додайте трохи солі і остудіть карамель.
Така карамель ідеально підходить для просочення коржів або в якості соуса, оскільки виходить досить рідкою.
Шоколадна карамель — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 100 г цукру
- 50 мл вершків
- 50 г темного шоколаду
- 50 г вершкового масла
- Щіпка морської солі
Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім додайте вершкове масло і вершки. Після цього знову розтопіть масу.
В окремому сотейнику розтопіть цукор і поступово додайте шоколадну масу. Потім зніміть з вогню і додайте трохи солі. Дайте охолонути і подавайте з десертами.
Готово!
Читайте також: Як приготувати нуттелу в домашніх умовах — рецепти і поради
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття