Як приготувати американський гарбузовий пиріг — рецепти і поради
Як приготувати американський гарбузовий пиріг — рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Гарбузовий пиріг — справжня класика на столі будь-якого американця. Особливо актуальна така випічка до Хеллоуїну, Дня подяки, а також Різдва.
Ділимося рецептами найсмачнішого та ароматного американського пирога, який ви з легкістю зможете приготувати у себе вдома.
Для того, щоб ваш пиріг вийшов ідеальним, розповідаємо кілька цінних порад:
- Гарбузова начинка може набути приємної цитрусової нотки, якщо додати трохи лимонного соку і цедри.
- Перед подачею пиріг можна прикрасити горіхами або присипати цукровою пудрою, так він виглядатиме ще привабливіше.
- Ідеальна основа повинна бути розсипчастою, але не надто крихкою, тобто злегка розшаровуватися під виделкою на тонкі "пластівці".
Класичний американський гарбузовий пиріг — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 120 г вершкового масла
- 320 г борошна + (ще трохи для розкочування тіста)
- 1 жовток
- Дрібка солі
Для начинки вам знадобиться:
- 1 кг гарбуза
- 3 яйця
- 6 ст. л. цукру
- 4 ст. л. кленового сиропу
- 250 мл жирних вершків
- 1/4 ч. л. кайєнського перцю
- 1/2 ч. л меленої кориці
- 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
- 1/4 ч. л. меленої гвоздики
- 1/2 ч. л. меленого імбиру
- Дрібка солі
Готуємо тісто для пирога. Для цього наріжте кубиками охолоджене вершкове масло. Просійте борошно з сіллю на робочу поверхню. Зверху викладіть масло і подрібнюйте ножем до отримання дрібної крихти. Потім додайте жовток та замісіть тісто. Сформуйте кулю, загорніть у харчову плівку та відправте в холодильник на півгодини.
Охолоджене тісто розкотіть і трохи присипте борошном. Потім перекладіть його у круглу форму (діаметром 26-28 см) та сформуйте бортики. Зробіть надколи вилкою та накрийте папером для випікання. Відправте у холодильник на 15 хвилин.
Готуємо начинку для пирога. Для цього добре очистіть гарбуз та наріжте м'якоть невеликими кубиками. Перекладіть в каструлю з товстим дном і залийте водою. Поставте на плиту та готуйте до м'якості протягом 20-25 хвилин. Потім дайте трохи охолонути.
Подрібніть гарбуз у каструлі і перекладіть пюре в дрібне сито, щоб стекла зайва рідина.
Дістаньте форму з тіста і викладіть поверх паперу для випікання будь-які сухі бобові. Відправте основу в розігріту духовку до 200 градусів на 10 хвилин.
Тим часом збийте яйця з цукром, сиропом, вершками, прянощами та сіллю. Потім додайте гарбузове пюре і знову збийте масу. Вилийте начинку у форму на корж. Випікайте пиріг за 180 градусів ще 40 хвилин. Після цього дайте йому повністю охолонути та подавайте до столу.
Готово!
Американський гарбузовий пиріг з корицею — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 400 г пшеничного борошна
- 250 г вершкового масла
- 3 курячі яйця
- 900 г гарбуза
- 200 г цукру
- 200 мл вершків жирних
- Кориця — за смаком
- Ванілін — за смаком
- Сіль — за смаком
З'єднайте борошно з сіллю і просійте в глибоку миску. Додайте холодне вершкове масло і перемішайте масу в крихту. Потім додайте трохи збите яйце і замісіть тісто. Скачайте в кулю та загорніть у плівку. Відправте у холодильник на 30-50 хвилин.
Очистіть гарбуз і видаліть усе насіння. Наріжте м'якоть невеликими кубиками. Перекладіть їх у сотейник, залийте водою і готуйте, доки рідина повністю не випарується і гарбуз не стане м'яким. Подрібніть її за допомогою блендера.
Робочу поверхню присипте борошном і розкотіть тісто. Викладіть його в низьку форму діаметром 30 см та сформуйте бортики. Накрийте папером для випічки і викладіть сухі бобові. Випікайте основу в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 15 хвилин.
Готуємо начинку. Перекладіть гарбузове пюре в глибоку миску і добре збийте з яйцями, цукром, вершками, прянощами та сіллю. Перелийте начинку у форму з коржем і продовжуйте випікати пиріг ще 50 хвилин при 180 градусах.
Готово!
Читайте також: Осінній настрій — готуємо вечерю із гарбуза
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття