Menu
Як приготувати американський гарбузовий пиріг — рецепти і поради

Як приготувати американський гарбузовий пиріг — рецепти і поради

Як приготувати американський гарбузовий пиріг — рецепти і поради

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Гарбузовий пиріг — справжня класика на столі будь-якого американця. Особливо актуальна така випічка до Хеллоуїну, Дня подяки, а також Різдва.

Ділимося рецептами найсмачнішого та ароматного американського пирога, який ви з легкістю зможете приготувати у себе вдома.

Для того, щоб ваш пиріг вийшов ідеальним, розповідаємо кілька цінних порад:

  1. Гарбузова начинка може набути приємної цитрусової нотки, якщо додати трохи лимонного соку і цедри.
  2. Перед подачею пиріг можна прикрасити горіхами або присипати цукровою пудрою, так він виглядатиме ще привабливіше.
  3. Ідеальна основа повинна бути розсипчастою, але не надто крихкою, тобто злегка розшаровуватися під виделкою на тонкі "пластівці".

Класичний американський гарбузовий пиріг — рецепт

Класичний американський гарбузовий пиріг

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 120 г вершкового масла

Вершкове масло Яготинське

  • 320 г борошна + (ще трохи для розкочування тіста)
  • 1 жовток
  • Дрібка солі

Для начинки вам знадобиться:

  • 1 кг гарбуза
  • 3 яйця
  • 6 ст. л. цукру
  • 4 ст. л. кленового сиропу
  • 250 мл жирних вершків
  • 1/4 ч. л. кайєнського перцю
  • 1/2 ч. л меленої кориці
  • 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
  • 1/4 ч. л. меленої гвоздики
  • 1/2 ч. л. меленого імбиру
  • Дрібка солі

Готуємо тісто для пирога. Для цього наріжте кубиками охолоджене вершкове масло. Просійте борошно з сіллю на робочу поверхню. Зверху викладіть масло і подрібнюйте ножем до отримання дрібної крихти. Потім додайте жовток та замісіть тісто. Сформуйте кулю, загорніть у харчову плівку та відправте в холодильник на півгодини.

Охолоджене тісто розкотіть і трохи присипте борошном. Потім перекладіть його у круглу форму (діаметром 26-28 см) та сформуйте бортики. Зробіть надколи вилкою та накрийте папером для випікання. Відправте у холодильник на 15 хвилин.

Готуємо начинку для пирога. Для цього добре очистіть гарбуз та наріжте м'якоть невеликими кубиками. Перекладіть в каструлю з товстим дном і залийте водою. Поставте на плиту та готуйте до м'якості протягом 20-25 хвилин. Потім дайте трохи охолонути.

Подрібніть гарбуз у каструлі і перекладіть пюре в дрібне сито, щоб стекла зайва рідина.

Дістаньте форму з тіста і викладіть поверх паперу для випікання будь-які сухі бобові. Відправте основу в розігріту духовку до 200 градусів на 10 хвилин.

Тим часом збийте яйця з цукром, сиропом, вершками, прянощами та сіллю. Потім додайте гарбузове пюре і знову збийте масу. Вилийте начинку у форму на корж. Випікайте пиріг за 180 градусів ще 40 хвилин. Після цього дайте йому повністю охолонути та подавайте до столу.

Готово!

Американський гарбузовий пиріг з корицею — рецепт

Американський гарбузовий пиріг з корицею

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 400 г пшеничного борошна
  • 250 г вершкового масла

Вершкове масло Яготинське

  • 3 курячі яйця
  • 900 г гарбуза
  • 200 г цукру
  • 200 мл вершків жирних
  • Кориця — за смаком
  • Ванілін — за смаком
  • Сіль — за смаком

З'єднайте борошно з сіллю і просійте в глибоку миску. Додайте холодне вершкове масло і перемішайте масу в крихту. Потім додайте трохи збите яйце і замісіть тісто. Скачайте в кулю та загорніть у плівку. Відправте у холодильник на 30-50 хвилин.

Очистіть гарбуз і видаліть усе насіння. Наріжте м'якоть невеликими кубиками. Перекладіть їх у сотейник, залийте водою і готуйте, доки рідина повністю не випарується і гарбуз не стане м'яким. Подрібніть її за допомогою блендера.

Робочу поверхню присипте борошном і розкотіть тісто. Викладіть його в низьку форму діаметром 30 см та сформуйте бортики. Накрийте папером для випічки і викладіть сухі бобові. Випікайте основу в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 15 хвилин.

Готуємо начинку. Перекладіть гарбузове пюре в глибоку миску і добре збийте з яйцями, цукром, вершками, прянощами та сіллю. Перелийте начинку у форму з коржем і продовжуйте випікати пиріг ще 50 хвилин при 180 градусах.

Готово!

Читайте також: Осінній настрій — готуємо вечерю із гарбуза

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття